Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Nie cenię sobie ludzi, którzy niszczą cudzy dobytek nie ważne jaki by on nie był. A zwłaszcza z takich pobudek.

Ale taka uparta baba jakby cię wzięła na cel, to nie ma zmiłuj, wyladowalbys pod pantoflem, a jak nie, to sztachetą

• Haha 1
Opublikowano

Rolniki pierwszy odcinek leci 🙋‍♂️🤭

Karol6130 napisał:

Ksiądz po kolędzie w sobotę lata. 

Ile dajeta w tym roku w koperte? 

ja w łapę dałem 🤭

Sylwekx25 napisał:

Ani grosza bo u nas nie chodzi 😎😅

chytrus 🤭😁 trzeba się dzielić 😀

Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Darek, chłop miał jaja 

Przede wszystkim miał (pewnie nadal ma) dobrą żonę, która stanęła po jego stronie, nie oglądała się na majątek czy ojca

13 minut temu, radekz200 napisał:

Dobra dzięki a kiedy pronarke uspawasz?

Jak tylko złożysz zamówienie, i oczywiście dasz zaliczkę

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Przede wszystkim miał (pewnie nadal ma) dobrą żonę, która stanęła po jego stronie, nie oglądała się na majątek czy ojca

Jak tylko złożysz zamówienie, i oczywiście dasz zaliczkę

Ale dwuosiowa? 

Opublikowano

Napiszę tu folownik danfoss 2010 był w ogłoszeniu używka kupiłem i przysłali VLT 2060 moc 5,5kW i się zgadza. Potrzebuję do sterowania obrotów silnika do 4 kW ale najczęściej 1,5 kW i 2,8 kW. Czym się różnią i czy da rady?

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

drewniany teraz droższy niż przęsła marketowe też mam sztachetki

ze 3 razy tyle co niby kute marketowe. dobra sztacheta koło 10 zł za mb dziś pewnie. ta dla klijentki chyba 7,5 ale to dwa lata temu było. 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

Ale dwuosiowa? 

Nie bądź małostkowy, dwie jednoosiowe, wejdzie więcej niż na jedną pronare, mniej zapłacisz niż za pronarke, i będzie ci łatwiej cofać, ty jedną, żona drugą, ale będzie robota szła w żniwa

• Haha 4
Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

20210103_125756.jpg

drewniany, a nie biedny. 

Widno tam u Was jeszcze 🙊🙊🙊🙊

5 minut temu, Leszy napisał:

Wiem po prostu, że jak "stary" ma zajęcie to mniej głupot gada, i mniej wnerwia. 😜;) 

Albo szybko się znudzi i jeszcze więcej roboty młodym zostanie 😬😬😬 

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Widno tam u Was jeszcze 🙊🙊🙊🙊

zbieraj kasę 

trochę taki wyniesie. 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

ze 3 razy tyle co niby kute marketowe. dobra sztacheta koło 10 zł za mb dziś pewnie. ta dla klijentki chyba 7,5 ale to dwa lata temu było. 

Najzwyklejszy płot z paneli z siatki, 140mb, dwie bramy, 4 furtki w 2017 wyszło z całą robotą, słupkami, murkami, zrobieniem bram trochę więcej za mb niż teraz mb płotu ze sztachet.

1519387972_duqorg_500.jpg

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

no bo tak z dziada pradziada gospodarzyli to jest przekonany że inaczej sie nie da, weź ojczulka jedz gdzies na gospodarstwo duze i mu pokaz jak sie teraz trzyma krowy 

ale to nic nie da. Obstawiam, że tu nie chodzi aby zrobić dobrze, ale po myśli jednego albo drugiego. Po prostu wojna domowa. 

Opublikowano
HF86 napisał:

zbieraj kasę  trochę taki wyniesie. 🤭

Jak trzeba pomóc to też pomogę wynosić 🙊🙊🙊 Liczyłem kiedyś z nudów to wyszło 160 mb ogrodzenia trzeba, a na co to po co 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Sarny chociaż w zimę pod domem przychodzą spać 😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Raczej wkurwiam 😅 ale to każdy wie 😅 jak coś gada to na spokojnie wysłuchać a na koniec walnąć "już ??? skończyłeś ???" I takim sposobem łatwo można kogoś wk***iać  😅

Miałem tego nie komentować ale normalnie nie wytrzymie...

Nie będę Ci kazań prawił bo nie jestem ani Twoim ojcem, ani nawet opiekunem prawnym, ale powiem Ci taką koleżeńska radę i zapamiętaj te słowa do końca swojego ziemskiego życia: "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" teraz tak chojrakujesz ale mogę dać sobie rękę uciąć, że jak Twego ojca choroba chwyci czy nie daj Boże szybciej pójdzie na tamten świat, bo tam też przecież rolników potrzebują no to dopiero wtedy sobie usiądziesz i pomyślisz czemu ja byłem taki głupi i nie szanowałem ojca, uwierz mi każdy popełnia błędy gdyż na świecie nie ma ludzie nieomylnych, ale szacunek trzeba mieć do każdego, nawet jakby Twój ojciec pił czy co innego głupiego robił to zasługuje choć na odrobinę szacunku. Tak jak każdy tu pisze do pewnych spraw trzeba po prostu dorosnąć i tyle w temacie, mam nadzieję, że choć trochę zrozumiesz bo jeśli nie to z takim Twoim podejściem czeka Cię twarde zderzenie z brutalną rzeczywistością

• Like 7
Opublikowano
49 minut temu, bratrolnika napisał:

Był taki przypadek w bliskim sąsiedztwie, przyszedł chłopak do żony, na gospodarkę, nie dużą, ale chłopak z ambicjami. Dzierżaw trochę dobrał, sprzęt od ojca 30km prowadzał żeby się obrobić, do roboty jeszcze z żoną chodził. Stary zaczął im się wtrącać, zabrał żonę, teścia i gospodarkę kopnął w d*pę, honorowo dzierżaw nie rzucił, a przyjeżdżał ponad 30km żeby je obrabiać do końca umowy. 

Pamietam że kiedyś mu się coś przy traktorze rozkraczylo, to przyszedł pozyczyc jakieś narzędzia, powiedział że do teścia nie pójdzie. 

Od tego czasu minęło z 15 lat, przez ten czas teść cofnął darowiznę, ziemię na drugą córkę przepisał, tamtego zięcia i córki pewnie przez ten czas nie widział

Oj chyba musiała tam jakaś grubsza awantura powstać, że już nawet z teściami się nie widzieli, a nie tylko przestał pracować.   

Opublikowano
22 minuty temu, WitekRolnik napisał:

Miałem tego nie komentować ale normalnie nie wytrzymie...

Nie będę Ci kazań prawił bo nie jestem ani Twoim ojcem, ani nawet opiekunem prawnym, ale powiem Ci taką koleżeńska radę i zapamiętaj te słowa do końca swojego ziemskiego życia: "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" teraz tak chojrakujesz ale mogę dać sobie rękę uciąć, że jak Twego ojca choroba chwyci czy nie daj Boże szybciej pójdzie na tamten świat, bo tam też przecież rolników potrzebują no to dopiero wtedy sobie usiądziesz i pomyślisz czemu ja byłem taki głupi i nie szanowałem ojca, uwierz mi każdy popełnia błędy gdyż na świecie nie ma ludzie nieomylnych, ale szacunek trzeba mieć do każdego, nawet jakby Twój ojciec pił czy co innego głupiego robił to zasługuje choć na odrobinę szacunku. Tak jak każdy tu pisze do pewnych spraw trzeba po prostu dorosnąć i tyle w temacie, mam nadzieję, że choć trochę zrozumiesz bo jeśli nie to z takim Twoim podejściem czeka Cię twarde zderzenie z brutalną rzeczywistością

To kask założę 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v