Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Słyszałem o przypadku gdzie stary dziadek wszystkim rządził do tego stopnia, że kilkanaście krów musieli doić ręcznie bo nie pozwolił dojarką a słuchali go jak świnia grzmotu

A jeszcze co do tych krów to myślisz że czemu u nas krowy wek ? Miałem robić to powiedziałen że to tych paru krów nie mam zamiaru nawet z łóżka wstawać, albo dużo albo wcale i krowy niedługo jadą na steki 

Kiedyś może się wróci do krów, nie wiem ... Ale teraz tylko opasy 

A do byków niby będziesz wstawał?🤭

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jaką to trzeba być pizdą 🙈 jak tak chce to niech sam se doi albo krowy w ciągu jednego dnia na steki... Dojarka nie ? No to krów już też nie ma i tyle 

Tyś faktycznie taki mocny czy tylko w gębie?🥴

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

O. I już zarobione. 😉

No na jeden nocleg 😁

Toć nie będę za raz tego robił. 😉 Już ja sobie te robotę rozłożę na dłużej.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Radziowi spawarka, mi jutro kompresor ma przyjść... Może by tak się też spawać nauczyć...

O Wszechwiedzący, powiedz, co zrobić, zeby kury nie wyjadały sobie jajek, kanibalki jedne

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Kolegi szwagier się ożenił z Czeszką, teściowa zawsze jej dogryzała. 

W styczniu sprzedał krowy zostało parę byków. 

W maju się zabrał i pojechał do Czech na dwa miesiące pokazać dziadkom wnuczke, bykami zajmował się ojciec który był cały czas za młodymi. 

Kolega szwagrowi zasiał kukurydzę, później zebrał trawy. 

Przy siewie kukurydzy dogadywał teściowej że została z kredytami, że będzie spłacać maszyny, że jak mu dołoży to pole może od nich odkupić. 

Teściowa narazie szczekała jak zawsze, ale jak zobaczyła że pierwsze trawy kolega zebrał to już nie było tak do śmiechu. 

Podczas zbioru drugiego pokosu kobita pękła i zadzwoniła z przeprosinami. 

Teraz złego słowa nieda powiedzieć na synową. 

Zeby moja chciala tak.zrobic ze.mowie.pakujemy sie i wyjeżdżamy, ale.tu sie juz tak.nie.da. Ale odpuszczam tak.jak pisalem,robie po swojemu i tyle, do grobu tego.stary nie zabierze a niedługo jak kucnie bardziej to.wtedy mu powiem gdzie jego.miejsce.

• Haha 1
Opublikowano

Przydał by się taki złota rączka jak ty po bliskości.

Opublikowano
24 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Stary odpisal ziemie córce zeby na rente strukturalną pójść,teraz bierze normalną. Ja chce robic po swojemu a on mysli ze to nadal jego.jest i chce zarzadzac wszystkimi. Gdybym mial z żoną wolną rękę do decyzji to stary siedziałby na tyłku pod wierzbą z browarem.w.reku. A ja bym.rozwijal.gospodarke po.swojemu i do ciezszych robot w polu znajomy by przyjezdzal.i pomagal i na odwrót. A tak stary obcego do obory nawet nie wpuści oprocz weta,tym bardziej zeby ktos na polu robił obcy, a tu chodziloby tylko o pomoc sasiedzką o której stary nie ma pojecia bo jemu nikt nigdy nie pomagal(ze wzgledu na charakter). Chyba juz troche objasnione?

Szybką rada z mojej strony problemem do końca nie jest stary musicie z żoną mówić jednym głosem i stary ma wiedzieć że to są wasze wspólne decyzję, a jego jeszcze możecie tak urobić że będzie zapierniczal że hej i będzie czuł się potrzebny tylko trzeba go umiejętnie rozegrać ale słowo klucz to,, wspólne decyzję i jedność z żoną,, 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

O Wszechwiedzący, powiedz, co zrobić, zeby kury nie wyjadały sobie jajek, kanibalki jedne

Gdzie ja wszechwiedzący... Nie szalej.

Musi im czegoś w diecie brakować- białka, tłuszczu, fosforu czy wapnia. Czym karmisz?

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Zeby moja chciala tak.zrobic ze.mowie.pakujemy sie i wyjeżdżamy, ale.tu sie juz tak.nie.da. Ale odpuszczam tak.jak pisalem,robie po swojemu i tyle, do grobu tego.stary nie zabierze a niedługo jak kucnie bardziej to.wtedy mu powiem gdzie jego.miejsce.

Nie powiesz bo Ci żona na to nie pozwoli, obornik od konia też będziesz wyrzucać, koń będzie dzieci. 

szach mat 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Radziowi spawarka, mi jutro kompresor ma przyjść... Może by tak się też spawać nauczyć...

Jak mój ojciec jeszcze gołębie hodował to taki objaw wskazywał na niedobory wapnia

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Przydał by się taki złota rączka jak ty po bliskości.

A niby po co? Muszę założyć firmę "Mąż na minuty...?" naprawię spłuczkę, kran, przeczyszczę rury, skleję złamane serce, albo pękniętego jeża. 😉

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Nie powiesz bo Ci żona na to nie pozwoli, obornik od konia też będziesz wyrzucać, koń będzie dzieci. 

szach mat 

Od konia nigdy. Jak sie dowiedzialem o jego zamiarach to mu nadmienilem.ze gnoju nie bede od niego wywalal. Jak ten kon juz bedzie to sie stary dowie ze nie rzucam.slow na wiatr. Ale wiosna idzie powoli,trzeba zaczac wybieg robic,cielakow.dostawic i tego konia w pokoju bedzie mogl wtedy trzymac.

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

szach mat 

I tak będzie. Jeszcze o tym przeczytamy na forum ;) 

Opublikowano

Nawilżacz rozebrany kupiony nowy, rura pękła nie ma kto zalutować, bateria nad wanną do wymiany.

2 minuty temu, Bananek napisał:

A niby po co? Muszę założyć firmę "Mąż na minuty...?" naprawię spłuczkę, kran, przeczyszczę rury, skleję złamane serce, albo pękniętego jeża. 😉

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Jak mój ojciec jeszcze gołębie hodował to taki objaw wskazywał na niedobory wapnia

Niekoniecznie musi być niedobór wapnia ale najprawdopodobniej właśnie jego brakuje. Nie wiemy czym karmione ale w takim razie włączyłbym do żywienia kredę pastewną lub po prostu więcej skorupek wysuszonych im dawać. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jest parę sposobów żeby starego zaorać 

Błędnie myślisz. Widać że jesteś sam.

Udany związek zależy od dwóch rzeczy: od znalezienia właściwej osoby i od bycia właściwą osobą.

Kolega @Belaruss820 jest właściwą osobą. Problem jest z żoną. Pewnie jest wspaniała matka, kobieta ale brakuje jej żeby była wspaniała żona dla męża. 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdzie ja wszechwiedzący... Nie szalej.

Musi im czegoś w diecie brakować- białka, tłuszczu, fosforu czy wapnia. Czym karmisz?

tym, co na wsi - pszenica, trochę owsa, jakieś mikroelementy ojciec kupuje, ziemniaki, siano podrzuci

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

Nawilżacz rozebrany kupiony nowy, rura pękła nie ma kto zalutować, bateria nad wanną do wymiany.

To pestka. A patrz pan u mnie. Pół dnia wylewania potu zeby z tego

Zrobić to

IMG_20220103_175229.jpg

IMG_20220103_175212.jpg

Kolejność zdjęć nie wiem czemu zamieniona. To, gdzie rura bliżej sciany jest aktualne. 

Edytowane przez Bananek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v