Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A co Ci więcej trzeba? Aby mieć co żreć, gdzie spać i tyle do szczęścia trzeba. 

Żyjesz po to żebyżreć czy żresz aby żyć?🤨

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A proponowałem pomoc😉

IMG_20221111_120518_400.jpg

Ty już chyba z tydzień tymi gablami machasz😜

O to ty jeszcze taka ziemiankę masz? U mnie lasem zarosła 🙆

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W obronie? Na pewno nigdy do żadnego wojska i obrony z własnej woli, a pod przymusem to co za różnica czy zastrzelisz Ty czy Rusek bądź Niemiec? Byle szybko zastrzelili i już.

Na pewno wyślą ci zaproszenie z zapytaniem, czy miałbyś czas trochę powalczyć.    :P

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Mój dziadek był w wojsku w Kcynii jak wybuchła druga wojna światowa. Trafił do niewoli i był na robotach w Niemczech u gospodarza którego bardzo dobrze wspominał. Tam poznał babcię która też była na robotach a pochodziła z Odessy (teraz Ukraina). Tam urodził im się mój wujek a ojciec mój urodził się w maju 45r już w Polsce ale poczęty był jeszcze na Germanii

Mam książkę z 1977r. Piechurzy Kutnowskiego pułku, tam są opisane dzieje oddziału z Kutna stacjonującego w okolicach o których piszesz, oraz to że potem wrócili tutaj biorąc udział w bitwie nad Bzurą, może i tam nazwisko twojego dziadka się przewija. Nie żadne pitu pitu tylko historia opowiedziana przez ludzi którzy brali w niej udział, opisana ze szczegółami bitwa ktora miała miejsce w najbliższych okolicach, mega się to czyta, o miejscach w których się człowiek za gówniarza bawil

Jak chcesz to ci pożyczę 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Mam książkę z 1977r. Piechurzy Kutnowskiego pułku, tam są opisane dzieje oddziału z Kutna stacjonującego w okolicach o których piszesz, oraz to że potem wrócili tutaj biorąc udział w bitwie nad Bzurą, może i tam nazwisko twojego dziadka się przewija. Nie żadne pitu pitu tylko historia opowiedziana przez ludzi którzy brali w niej udział, opisana ze szczegółami bitwa ktora miała miejsce w najbliższych okolicach, mega się to czyta, o miejscach w których się człowiek za gówniarza bawil

Jak chcesz to ci pożyczę 

Chętnie pożyczę.

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy napisał:

tak się zastanawiam. czemu Ci co te woiny wywołują, zawsze na tyłach lub w bunkrach podczas konfliktów?

Był jeden co walczył, co prawda niedługo mu to wyszło ale walczył   :P    TVP pokazuje "Krzyżaków", komentując wpis Donalda Tuska na Twitterze |  naTemat.pl

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

O to ty jeszcze taka ziemiankę masz? U mnie lasem zarosła 🙆

To był dawny silos betonowy, więc dobudowalem na wierzch, poszedł strop i styropian. Nie da rady,żeby zarosło bo to nie jest klasyczna ziemianka. W środku wysokość 2 m. Spokojnie wchodzą trzy takie przyczepy. Trzymam tam marchew. Na kartofle mam większą piwnice w stodole,ale muszę przyznać,że w tej mniejszej się lepiej przechowuje

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co Ci więcej trzeba? Aby mieć co żreć, gdzie spać i tyle do szczęścia trzeba. 

"-Mów Pan szybko - wolisz Pan żreć czy bara bara?"

🤭

comment_1599141530TcgUfvelbyWUiXOuPlc1n7.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak chcesz to ci pożyczę 

Ja też bym chętnie przeczytał, więc jeśli można ustawie się w kolejce za @6465😊

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

a mi wzieles cieluny?

Ugadane mam 13 sztuk, ale jest jeszcze u jego kuzyna 9, znajomy może weźmie bo też jedzie jutro w tamte strony 

no spoko

amazonkę potrzebuje d7

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

9 km dalej niż przez Chojnice, do 15 jak się kierujesz ?

10 na a1 i potem turzno zjazd na 15

25 minut temu, DANDYS napisał:

a mi wzieles cieluny?

Coś mam 

Dwa na środkowym zdjęciu jeszcze na mleku, reszta żeruny

IMG20221111134606.jpg

IMG20221111135827.jpg

IMG20221111135832.jpg

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, donweter1989 napisał:

Po pierwsze to wszystkiego najlepszego Marcinom. 

A po drugie to dzisiaj mamy najważniejsze święto w tym kraju. Niestety ludzie mają krótką pamięć i nie myślą o tym ile Polskiej krwi przelano abyśmy byli wolnymi ludźmi mówiącymi w swoim ojczystym języku a nie podnóżkami niemiecko rosyjskimi. Mój pradziadek był oficerem w Błękitnej Armii Generała Hallera i przyłączał ponownie Pomorze do Polski. Niestety w wyniku odniesionych ran na wojnie długo nie cieszył się wolną Polską. Mój dziadek walczył w drugiej wojnie światowej był też w obozie. Babcia była wywieziona na roboty przymusowe. Pomyślcie ile Ci ludzie wycierpieli abyśmy teraz mogli żyć tak jak żyjemy. 

A dzisiaj dramatem dla niektórych jest brak faktury za sprzedaż do suszowego. 🥴 

Możliwe, że klempa miała dwa łoszaki? Na poplonie się pasła rodzinka, łoś już ładne poroże miał. Czekał trochę z tyłu aż młodziaki uciekną

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

A dzisiaj dramatem dla niektórych jest brak faktury za sprzedaż do suszowego. 🥴 

Możliwe, że klempa miała dwa łoszaki? Na poplonie się pasła rodzinka, łoś już ładne poroże miał. Czekał trochę z tyłu aż młodziaki uciekną

możliwe. na wiosnę przy opryskach z dwójką spotkałem. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

33 minuty temu, szymon09875 napisał:

9 km dalej niż przez Chojnice, do 15 jak się kierujesz ?

10 na a1 i potem turzno zjazd na 15

25 minut temu, DANDYS napisał:

a mi wzieles cieluny?

Coś mam 

Dwa na środkowym zdjęciu jeszcze na mleku, reszta żeruny

IMG20221111134606.jpg

IMG20221111135827.jpg

IMG20221111135832.jpg

wiesz ze ja chętny, tylko ciężko z transportem

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Na naukę nigdy nie jest za późno.

Mój dziadek był w wojsku w Kcynii jak wybuchła druga wojna światowa. Trafił do niewoli i był na robotach w Niemczech u gospodarza którego bardzo dobrze wspominał. Tam poznał babcię która też była na robotach a pochodziła z Odessy (teraz Ukraina). Tam urodził im się mój wujek a ojciec mój urodził się w maju 45r już w Polsce ale poczęty był jeszcze na Germanii😁

Od nas to taki jeden gośc po latach odnalazl rodzine co pracowal u rolnika w wojne . Juz wnuczkow ale dogadal sie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mf362 napisał:

Od nas to taki jeden gośc po latach odnalazl rodzine co pracowal u rolnika w wojne . Juz wnuczkow ale dogadal sie 

Dziadek opowiadał że trafił do takich starszych Niemców co ich syn poszedł na wojnę. Dziadek bardzo ich chwalił że dobrze o niego dbali i go szanowali. Ich syn wrócił z wojny bez nogi. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v