Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Po Ukrainie najpierw Litwa i Estonia są na jego liście 

a co z Łotwą? Chociaż wydaje mi się, że musi trochę wstrzymać konie. 

Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał:

Ten samolot z jakimś radarem czyś na sobie, nie wiem co to jest.

No raczej szczepionki lisom nie zrzucają 🙄

Opublikowano

Chłopy nie nakręcajcie się. Covid był też tych zastraszonych się narobiło, tera Nima covida to inny sposób żeby was zastraszać. Wyłączta tv, radio, wypijta Flachę z sąsiadem. Na zdrowie i dobre stosunki sąsiedzkie wam to wyjdzie 

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Tomek jeszcze żem se przypomniał że Twoja żona tyż mnie zno 🤷‍♂️🙆‍♂️😁

No i to z tej dobrej strony😁

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Zrobisz jak uważasz, ale po mojemu lepsze obie dzielone

Tylko jak by przyszło jaką ziemię wozić to nie będzie chciała spaść bo tylko dolna się odchyli a górna będzie opór i ja wywali. A tak to by się cała odchyliła 🤔

2 godziny temu, sznajdik napisał:

Nie namawiałem tylko popieram te rozwiązanie przynajmniej jedna strona mieć powinna

No a powiedz lepiej zrobić obie dzielone? Czy ta co dołem będę otwierał zrobić metrową co by się cała uchyliła żeby podczas wywracania ładunek nie zapierał się za górną burtę🤔

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ano otwierana dołem będzie. Chłopak mnie namawia żeby ją zrobić całą nie dzielona to wtedy będzie się odchylać cała. A ta druga zrobić dzielona po pół metra.🤔

Czyli chce robić jak teraz w modzie. 

Też bym tak zrobił. 

W swojej prawej burty prawie nie używam. 

Dwa razy odchyliłem do kiprowania. 

Lewą stronę nieraz zdejmuje całą, nieraz jest tylko dolna burta w użyciu. 

Pogadaj z nim żeby zrobił tak żebyś mógł w każdej chwili zamienić burty stronami. 

Opublikowano
23 minuty temu, TheraRolnik napisał:

k**wa co ludzie porobili na tych stacjach ... Byłem dzisiaj po papierosy, ropy w ogóle nie ma a bzyna 5,99...

A co, meta się na fajki ze wschodu skończyła, że legalne kupujesz? XD

Co by nie mówić patriotyzm u Ukraińców jest i to wielki. Mało kto się został u nas.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Pogadaj z nim żeby zrobił tak żebyś mógł w każdej chwili zamienić burty stronami. 

Nie zamienię bo chce jedną stronę otwieraną dołem a drugą nie. A i jeszcze mnie pyta czy przednia burtę chce na stałe czy otwieraną, czy całą czy dzieloną🙆

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Karol wszystko narazie w proszku ale już dwa tunele przygotowane do siewu koperku a siew papryki po niedzieli zacznę

Jaka będzie cena papryki?

Jaka powinna być? 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie zamienię bo chce jedną stronę otwieraną dołem a drugą nie. A i jeszcze mnie pyta czy przednia burtę chce na stałe czy otwieraną, czy całą czy dzieloną🙆

Jak przednią , Tomek będziesz na dyszel wysypywać 🤔😛

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Jaka będzie cena papryki?

Jaka powinna być? 

Cena to nikt nie wie jaka będzie  a koszta na ten sezon mocno podrożały.

Średnio 50-70zl poszedł worek 25kg nawozu do fertygacii

Folie 100% do góry plus inne koszta

• Like 1
Opublikowano

Generalnie to można zrobić w ten sposób że dzielona jak chcesz wywalić ziemię otwierasz dolną tradycyjnie a górna się uchyla, można też mieć dzieloną i otwierać dolnym otwieraniem że obie górna i dolna będą się uchylać a można jedną całą i też otwierana dołem i się uchyli. Im bardziej uniwersalne tym więcej trzeba kombinować. U mnie jest założenie przyczepa do zboża to nie do czegoś innego przyczepa do ziemi to skorupa uniwersalnych rozwiązań nie uważam za bardzo bo co do wszystkiego to do niczego

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Cena to nikt nie wie jaka będzie  a koszta na ten sezon mocno podrożały.

Średnio 50-70zl poszedł worek 25kg nawozu do fertygacii

Folie 100% do góry plus inne koszta

Niech dla was papryka drożeje. Ja osobiście wczoraj 100 sionek Traviatty wrzucił na tace i na własne potrzeby, aż za dość. 😇

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Przednią bierz dzieloną i uchylną dołem 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Niech dla was papryka drożeje. Ja osobiście wczoraj 100 sionek Traviatty wrzucił na tace i na własne potrzeby, aż za dość. 😇

Wiesz to nie tak. W tamtym roku też tak zrobiłem przyszedł grad i po 15 minutach nie miałem ani jednej papryki, pomidora i ogórka.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tomek zastanów się dobrze jeszcze. 

Pogadaj z fachowcem o tej możliwości podmiany. 

Robisz przyczepę praktycznie raz na całe życie, była by bardziej uniwersalna. 

Przednia burta nie ma potrzeby być otwierana. 

Dla mnie zbędny koszt i brak zastosowania. 

Co do cała czy dzielona to decyduj sam. 

Dla mnie dobra dzielona. 

Na kołach 22,5 nie ma widoczności z mf 6120 na przyczepę przez metrową burtę. 

Do sieczki z kukurydzy robią na pierwszej burcie nadstawkę z siatki. 

Można zrobić wizjer z pleksy w burcie żeby było widać. 

Tylko pytanie czy by nie zaciekało podczas deszczu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v