-
Podobna zawartość
-
Przez AdamBa
Witam mam do was pytanie odsadziłem dwie lochy po 6 tygodniach i kondycja raczej kiepska mocno wychudzone ale dostawały pasze z koncentratem dla loch luźnych i powróciły do normy. Jedna locha jest 8 tygodni po odsadzeniu a druga 2 tygodnie. I Rui brak <_< .Podczas karmienia dostawały koncentrat z de heaus dla loch karmiących i na podstawie zbóż pszenżyto i mieszanka. Będę wdzięczny za pomoc
-
Przez Krzynio257
Jaka rasa świń według was jest najlepsza na maciory? Jeżeli chodzi o rozród i efekt ekonomiczny.
-
Przez ZCBooster
Pytanie do osób, które składały już ten plan a może i mają zaakceptowany. Ja składałem jeszcze we wrześniu tą wersję która jest do 300 sztuk średniorocznie. Chodowlę mam do 3 razy po 240 sztuk w roku w cyklu otwartym, więc nie ma mowy żebym był powyżej 300 sztuk średniorocznie. Dzisiaj dzwonił do mnie powiatowy lekarz weterynarii i mówi, że muszę złożyć ten plan w wersji 300+ sztuk bo według niego liczy się suma sztuk z całego roku. Czy ktoś miał taką sytuację? We wzorach planu wyraźnie pisze, że liczba sztuk średniorocznie a nie liczba sztuk ogółem. Czy stan średnioroczny jest gdzieś oficjalnie zdefiniowany żebym miał podstawę do tego żeby się z nimi nie zgodzić?
-
Przez karuś
Na rynku jest kilka zakładów mięsnych co prowadzą taką formę współpracy. Według mnie jest to bardzo dobre. Ma się pewną dostawę warchlaków i pewny zbyt, a to dzisiaj przy dużej produkcji jest bardzo ważne.
-