Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie wiem , być możę że była , ale mi to smierdzi  sciemą o tej budowie coś mi się zdaje żę próbują na przeżucie zarobic .   ogólnie na terenie sokołowa jest w egrowie hohland i OSM  siedlce w siedlcach a i w siemiatyczach też jest mleczarnia 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Dziś mi mówił kierowa że z Sierpca w listopadzie 10; odeszło.

Też kilku przyjeli w tym dwóch co jeden ma 5 na odbiór a drugi 13, podejrzewam że bilans na plus 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie wiem , być możę że była , ale mi to smierdzi  sciemą o tej budowie coś mi się zdaje żę próbują na przeżucie zarobic .   ogólnie na terenie sokołowa jest w egrowie hohland i OSM  siedlce w siedlcach a i w siemiatyczach też jest mleczarnia 

Ogólnie w sokołów jest mleczarnia ale to bardziej podlega pod Siedlce. A z tobą budową mleczarnia to jest nowy podmiot skupujacy mleko ale mało strasznie o tym informacji 

Opublikowano

Osm Piątnica ilość 14 tyś 1,95 netto z premią 20 gr za listopad+10gr udział tłuszcz  4,23 białko 3,36 klasa premium 

Opublikowano
1 godzinę temu, RadekGawryluk napisał:

Ogólnie w sokołów jest mleczarnia ale to bardziej podlega pod Siedlce. A z tobą budową mleczarnia to jest nowy podmiot skupujacy mleko ale mało strasznie o tym informacji 

Płacą podobno coś 1,80-1,9 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale przy tych cenach wszystkiego kokosów nie ma nawet powyżej 2 zł, już nie mówię o rolnikach z wysoką wydajnością co teraz potrzebują 1,8 żeby wyjść na zero, śmieszny jest ten rynek i te gospodarowanie niestety, wszystko się zmienia oprócz gnojenia rolnika, znowu ch*j nam w dupe za przeproszeniem 😐🤔😐

Edytowane przez Marcin441
  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
czareczek85 napisał:

Piątnica najwyższy przedział tłuszcz 4.51, białko 3.64 średnia cena 2.08 netto z udziałem. Cena brutto 2.18. Szczerze to szału nie ma przy tych kosztach produkcji.

Czyli trzeba uściślić że bez premii i udziału to z cennika 1,78 netto wychodzi przy bardzo wysokich parametrach.Dlatego Czarek narzeka 🙂

Opublikowano

Ja do Sokołowa oddaje. Za Listopad  1,82 zł Białko 3,6 Tłuszcz 4,59  ilość 12,9tys. Cena chyba średnia nie najwyższa ale i nie najniższa. Żywieniowiec coś mi wspominał że jakiś świeży skup jest w Soko i płacą ponad 2zł chcą towar pozyskać bo proszkownia jakaś w okolicy powstała i towaru trzeba. Szczegółów nie znam ktoś coś wie na temat?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Piątnica najwyższy przedział tłuszcz 4.51, białko 3.64 średnia cena 2.08 netto z udziałem. Cena brutto 2.18. Szczerze to szału nie ma przy tych kosztach produkcji.

To fakt powinno być u was te 40 gr więcej na fendy  nowe 😂

Oczywiście żartuje. Mówię wam że po nowy roku zaczniemy zakupy robić wtedy dopiero szału nie Bedzie. No chyba że coś pierdyknie oby nie ceny mleka 😉

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
51 minut temu, jarecki napisał:

bez jaj . jak przy 2zł nie ma dobrego zarobku .

Różne koszty ludzie mają. Ktoś pisał niedawno 30 krów 15tysL mleka i 20 tys miesięcznie na pasze 🙆 

• Haha 1
Opublikowano

Tresciwe 80groszy objętościowe 20 groszy kredyt na obore 30 groszy kredyt na maszyny 20 groszy praca ludzi 40 groszy pobieżnie liczone, 2 zł na koszty nie starczy

Opublikowano

Jakiś może i jest, ale nie dobry. 5 lat temu to by był dobry.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Xion napisał:

Ja do Sokołowa oddaje. Za Listopad  1,82 zł Białko 3,6 Tłuszcz 4,59  ilość 12,9tys. Cena chyba średnia nie najwyższa ale i nie najniższa. Żywieniowiec coś mi wspominał że jakiś świeży skup jest w Soko i płacą ponad 2zł chcą towar pozyskać bo proszkownia jakaś w okolicy powstała i towaru trzeba. Szczegółów nie znam ktoś coś wie na temat?

Fajnie że powstaje nowa konkurencja, Ciekawe jak będzie ze stabilnością, i kwestia rozwoju całej mleczarni oby nie kosztem rolnika. Zobaczymy jak się rozwinie. Na terenie Soko nie zauważyłem aby coś ciekawego powstawało chyba że gdzieś na peryferiach. Na Lipowej w  ZM chyba cisza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v