Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prezes, dyrektor czy zwykły pracownik jak chce większą wypłatę to też dokłada sobie pracy? Może jak chcą większą wypłatę to zamiast robić 160 godzin miesięcznie niech robią 260 godzin. Przecież to takie proste. 

• Like 13
Opublikowano

Znajdą się tacy co będą dalej jebać zadłużać się i udawać przed somsiadem, że jest ok. U nas taka sama sytuacja z ziemniakami skrobiowymi. Uwalili cenę w tym roku, parametry jebią jak chcą, ludzie mają dość, mówią niby, że rzucają... Krochmalnia teraz mówi, że max co może dać na przyszły sezon to powrót do zeszłorocznej ceny +5% 🤯 przy takim wzroście kosztów!!! gdzie ich produkty drożeją równo z resztą spożywki, produkcja i sprzedaż idzie pełną parą... 

Musimy zacząć się szanować, jak im zabraknie towaru to pójdą po rozum do głowy tak jak opasem. W tym roku gnoją nas jak nigdy nie zważając na konsekwencje... Jeszcze dzisiaj oglądałem słomka na juwdupie jak mądralował się, że w sumie nawozy nie są takie drogie w porównaniu do cen zbóż i wyliczał... 🤦 Rzucili zjebowi ze dwa tiry nawozu po starych cenach żeby propagande siał.

• Like 3
Opublikowano
11 minut temu, michalcium napisał:

Nawozy nie są drogie jak sie kupiło max w sierpniu a pszenicę sprzeda się w styczniu bo jak odwrotnie to bida w ch*j

Obejrzyj. Chłopek przelicza po aktualnych cenach zbóż i nawozów

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, pedro2 napisał:

Znajdą się tacy co będą dalej jebać zadłużać się i udawać przed somsiadem, że jest ok. U nas taka sama sytuacja z ziemniakami skrobiowymi. Uwalili cenę w tym roku, parametry jebią jak chcą, ludzie mają dość, mówią niby, że rzucają... Krochmalnia teraz mówi, że max co może dać na przyszły sezon to powrót do zeszłorocznej ceny +5% 🤯 przy takim wzroście kosztów!!! gdzie ich produkty drożeją równo z resztą spożywki, produkcja i sprzedaż idzie pełną parą... 

Musimy zacząć się szanować, jak im zabraknie towaru to pójdą po rozum do głowy tak jak opasem. W tym roku gnoją nas jak nigdy nie zważając na konsekwencje... Jeszcze dzisiaj oglądałem słomka na juwdupie jak mądralował się, że w sumie nawozy nie są takie drogie w porównaniu do cen zbóż i wyliczał... 🤦 Rzucili zjebowi ze dwa tiry nawozu po starych cenach żeby propagande siał.

Nie ma co oglądać tych patostrimerów. Tylko im nabijasz wyświetleń, a raczej nic ciekawego się nie dowiesz, dostają połdarmo towar żeby cisnąć propagandę. Jak kombajn dżokerów, zachwalał jakie to za***iste warunki lizingu i odsetki niskie, wyskoczyło mi to chwilę obejrzałem... strata czasu..

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Licząc tak na sucho fakt wyjdzie ci nawet na + tylko teraz wziąć pod uwagę biore cteoretycznie 2tys z ha na czysto i teraz niech nawet ci wyjdzie ponad 2 tys tylko te ponad dwa jest warte tyle co wcześniej 1,5 tys albo i to nie i tak trzeba na to patrzeć a i liczyć ile zostaje i ile mogę za to kupić 

Opublikowano

Całymi dniami w ciągniku już łupanki się znudziły to odpalam i słucham co który mądry inaczej

6 minut temu, komizmo napisał:

Nie ma co oglądać tych patostrimerów. Tylko im nabijasz wyświetleń, a raczej nic ciekawego się nie dowiesz, dostają połdarmo towar żeby cisnąć propagandę. Jak kombajn dżokerów, zachwalał jakie to za***iste warunki lizingu i odsetki niskie, wyskoczyło mi to chwilę obejrzałem... strata czasu..

znowu wymyślił 😉

Opublikowano
9 godzin temu, komizmo napisał:

Och Ty zawistniku:p 

A tak na serio to nie trzeba yt. Tutaj tez są różne przypadki, ze czasem mam wrażenie że nie mam zielonego pojęcia o krowach bo mi tak nie wychodzi. A czasem mam wrażenie ze mama z tata doja a dzieci na internetach dziela się "swoim doświadczeniem". Mamo! Jaka cena na fakturze za mleko bo bym się na AF pochwalić chciał!

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Krowiarka napisał:

Po ile teraz małe byczki chodzą?

Od 350 zł za kilku dniowy hf , wbrew pozorom jak Masz stałego odbiorce to lepiej troche taniej niż szukać kogoś nowego 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Chłopak prawdę powiedział!! 

Koszt 1ha rzepaku zbieranego w 2021r to około 4-4.5tys zł cena skupu na początku sezonu 2200zl. Średnie plonowanie w moim regionie 3.5-4.5tony. Więc proszę sobie policzyć czy nie zostaje.  Słomek mówił że obecne ceny nawozów nie są przerażające w korelacji do obecnych cen skupu i zaznaczył ze jeśli te ceny zostaną na rok 2022r. Przy obecnych cenach nawozów 1ha rzepaku to 6-7tys zł cena w skupie 3000zl więc zostaje to samo!!! 

Edytowane przez grzesiu
  • Haha 2
Opublikowano
jarecki napisał:

8 godzin temu, Krowiarka napisał:

Po ile teraz małe byczki chodzą?

Od 350 zł za kilku dniowy hf , wbrew pozorom jak Masz stałego odbiorce to lepiej troche taniej niż szukać kogoś nowego 

od 500 bym raczej powiedział ...

Opublikowano
37 minut temu, grzesiu napisał:

Koszt 1ha rzepaku zbieranego w 2021r to około 4-4.5tys zł cena skupu na początku sezonu 2200zl. Średnie plonowanie w moim regionie 3.5-4.5tony. Więc proszę sobie policzyć czy nie zostaje.  Słomek mówił że obecne ceny nawozów nie są przerażające w korelacji do obecnych cen skupu i zaznaczył ze jeśli te ceny zostaną na rok 2022r. Przy obecnych cenach nawozów 1ha rzepaku to 6-7tys zł cena w skupie 3000zl więc zostaje to samo!!! 

A jak jest zysk kiedy w lutym przejdzie powiedzmy -15 stopni plus silny wiatr? Bez śniegu oczywiście

Opublikowano

Sławek 74 , znajomy odbiera z wiekszego gospodarstwa byczki hf po 350 zł , jeden większy drugi miejszy można cenić i 500 tylko jak przyjdzie kryzys to nie bedzie komu kupić  tych hf -ów więc czasem lepiej mieć stałego odbiorce .

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, vodz napisał:

A jak jest zysk kiedy w lutym przejdzie powiedzmy -15 stopni plus silny wiatr? Bez śniegu oczywiście

Na Podlasiu są dobrzy ludzie i Nas tu takie nieszczęścia nie dotykają.  Zboża rzepak kukurydza dają zarobić.  Minionej zimy spadł śnieg na niezamarznieta glebę pod śniegiem nawet bardzo późna pszenica dobrze sobie radziła ale jadąc przez centrum kraju -10stopni brak okrywy śnieżnej i tam był problem. 

Edytowane przez grzesiu
  • Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, grzesiu napisał:

Fajne wyliczenia na papierze  , tylko  najpierw trzeba ukosić 4 tony , ale na YouTube to wszystko zawsze wysoko plonuje 😜

9 minut temu, slawek74 napisał:

chłopie inflacjia....

po 10tys za dużego biorą to może i nam coś z tego skapnąć

Siedź na tyłku :ph34r: przez lata była dokładka do opasowych to teraz chcemy parę groszy zarobić 9_9

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Koszt 1ha rzepaku zbieranego w 2021r to około 4-4.5tys zł cena skupu na początku sezonu 2200zl. Średnie plonowanie w moim regionie 3.5-4.5tony. Więc proszę sobie policzyć czy nie zostaje.  Słomek mówił że obecne ceny nawozów nie są przerażające w korelacji do obecnych cen skupu i zaznaczył ze jeśli te ceny zostaną na rok 2022r. Przy obecnych cenach nawozów 1ha rzepaku to 6-7tys zł cena w skupie 3000zl więc zostaje to 

Jak mnie może wk***iac  takie gadanie....

Powiedz , czy wszyscy sieją rzepak i pszenicę?

Gdzie krowiarze , swiniarze, drobiarze itp, co muszą pokupować śruty i cała resztę? Podrożało im 50-100% w skupie??? , gdzie reszta kosztów ?które wręcz galopuja do góry.. 

Pykladowo nawozy kupiłem na ten sezon za 100 tys ,teraz żeby   kupić taka sama ilość muszę zapłacić 250-300tys. Powiedz skąd na to brać?? A mowa tylko o nawozach... 

Naprawdę nie masz za grosz honoru i j*j. Przychodzisz na ten temat po to żeby powkurwiac ludzi i podrwic. A jak ktoś zada Ci konkretne pytanie , to olewasz to I dalej piszesz swoje.. jesteś pieprzonym hipokrytą  który  śmieje się z nas rolnikow, tak samo jak cała śmietanka z mleczarni jak i cały polski nierząd... 

• Like 31
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v