Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Partyzant85 napisał:

To nie jestem jedyny :D Ale jak dwa lata temu zamówiłem żyłki do kosy spalinowej i tarcz do szlifierki to jeszcze na 3 lata mi to wystarczy :D  

@danielursus3p - pikny jest 😍. Kiedyś se kupie Maseja jak z Renatą rozwód wezmę albo do pomocy jakiego 3050

Fajne traktory. Mnie się podobują ale na razie nie na sprzedaż 😁

Opublikowano
17 minut temu, Partyzant85 napisał:

To nie jestem jedyny :D Ale jak dwa lata temu zamówiłem żyłki do kosy spalinowej i tarcz do szlifierki to jeszcze na 3 lata mi to wystarczy :D  

@danielursus3p - pikny jest 😍. Kiedyś se kupie Maseja jak z Renatą rozwód wezmę albo do pomocy jakiego 3050

Ja aż takich zapasów nie robię. Budżet nie pozwala :)

11 minut temu, bratrolnika napisał:

Wypinam pod napięciem najczęściej, i jeszcze żyje

W mojej opinii do zapinanych warto dopłacić jeśli łączysz linke z linka, bądź linke z drutem

A łatwość obsługi? Tzn widziałem, że nie trzeba inżyniera do tego, chodzi mi o takie ogólne wrażenie, któryni wygodniej się laczy

Opublikowano
38 minut temu, danielursus3p napisał:

Siedzą ładnie  :)

20210710_184213.jpg

:) Niech  scieraja sie  jak najdluzej i wszelakie gwozdzie,prety omijaja. Dzieki za fotke.

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

A łatwość obsługi? Tzn widziałem, że nie trzeba inżyniera do tego, chodzi mi o takie ogólne wrażenie, któryni wygodniej się laczy

Zapinane oczywiscie wygodniejsze, ale nie ma problemu również z tymi wciskanymi

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Narko napisał:

:) Niech  scieraja sie  jak najdluzej i wszelakie gwozdzie,prety omijaja. Dzieki za fotke.

Miejmy nadzieję. Od tygodnia na traktorze i są całe.. wulkanizator mówił że lepsze te jak tureckie kartoflaki, opony w żadnym miejscu nie na prawiane/łatane.  

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Teraz sprawdziłem, na smarcie w rok zaoszczędziłem 450zł, a to i tak mało, bo pierwszego roku było prawie 800zł

Właśnie sprawdziłem swojego smarta i tam jest że zaoszczędziłem 1714,32. Na allegro zamawiam dosłownie wszystko bo po co mam do miasta specjalnie jeździć. A smarta wykupiłem jak tylko postawili paczkomat niedaleko (jakieś 2 lata temu) a pierwsze co kupiłem na smarta to były nożyki do maszynki do golenia😉

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Ja tam z częściami korzystam z opcji smart z kurierem - nie trzeba się szwendać, paczka do domu. Jak grubsze zakupy, warto. Tylko trzeba mieć obeznanie w cenach, bo nie jedno już kupiłem na miejscu w sklepie sporo taniej niż ten "zysk" ze smart

To dobre masz sklepy albo słabo szukasz w necie, praktycznie wszystko potrafię kupić taniej w necie niż w jakimkolwiek okolicznym sklepie niezależnie od rodzaju asortymentu. 

• Like 1
Opublikowano

Te ,,pany '' i ,,panie '' to patrzą na ciebie bo pierwszy toast podnosisz i ty najgorszy ,ale koło jedenastej  czy drugiej ty na kopytach i ze swoją panią harcujesz na sali ,a on swój krawat barszczem karmi ,to już nikt nie widzi

Opublikowano
10 godzin temu, KlimekPL napisał:

To dobre masz sklepy albo słabo szukasz w necie, praktycznie wszystko potrafię kupić taniej w necie niż w jakimkolwiek okolicznym sklepie niezależnie od rodzaju asortymentu. 

Jak się pracuje na etacie, nie zawsze jest czas szwędać się po sklepach, czasem dla 10zł nie warto tracić pół dnia na szukanie.

• Like 1
Opublikowano

Duże dobre sklepy rolnicze mają artykuły tańsze niż na necie (na pewno nie wszystkie). Jakiś czas temu kupowałem wąż do paliwa fagumit o średnicy 25mm i kupiłem u "Jaryszków" za 20 zł/m. Najtańszy na allegro był złotówkę albo trzy droższy plus wysyłka - nie każdy sprzedawca ma smarta.

Co do samego smarta: zauważyłem, że u niektórych sprzedawców przedmiot ze smartem jest droższy niż taki sam bez smarta. Także trzeba uważać...

Ostatnio zacząłem kupować oleje do maszyn, ciągników na allegro i zauważyłem że na aukcjach fotografie przedstawiają etykietę na opakowaniu taką jaką spotyka się w sklepach stacjonarnych. Natomiast produkt jest przysyłany z inną etykietą, samo opakowanie jest takie samo, parametry się zgadzają. Tak jakby produkty nie pochodziły z polskiej sieci dystrybucyjnej, brak niektórych znaków ostrzegawczych. Kupowałem oleje orlenu, jasola...

0

Opublikowano

Ja częściej teraz kupuję w sklepach internetowych niż na allegro, bo w swoich sklepach te same firmy mają produkty taniej. Porównajcie sobie ceny sklepu dlaroslin.pl na ich stronie a te na aukcjach - tak dla przykładu.

Opublikowano

Wypatrzyłem fotelik dla dziecka w internecie 380zł sprzedający sklep Bambi Płock. Pasuje jestem w Płocku poszedłem do tego sklepu chce kupić a tam cena 470zl ten sam fotelik. Odszedłem od kasy i kupiłem na aukcji.Jak im pokazałem to mi kazali odebrać osobiście a że przesyłka była 0zl to nie wziąłem tylko kazałem Wysłać.

Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał:

Ja częściej teraz kupuję w sklepach internetowych niż na allegro, bo w swoich sklepach te same firmy mają produkty taniej. Porównajcie sobie ceny sklepu dlaroslin.pl na ich stronie a te na aukcjach - tak dla przykładu.

Czasem tak jest, ale ja miałem takie se doświadczenia jeśli chodzi o sklepy. Tzn często bardzo przedłużała się wysyłka, za to z allegro zawsze szybko szło

27 minut temu, 6465 napisał:

Wypatrzyłem fotelik dla dziecka w internecie 380zł sprzedający sklep Bambi Płock. Pasuje jestem w Płocku poszedłem do tego sklepu chce kupić a tam cena 470zl ten sam fotelik. Odszedłem od kasy i kupiłem na aukcji.Jak im pokazałem to mi kazali odebrać osobiście a że przesyłka była 0zl to nie wziąłem tylko kazałem Wysłać.

My fotelik oglądaliśmy w smyku bodajże - tysiak. Na internecie taki sam w innym sklepie trochę ponad 8 stów z darmową wysyłka. 

Opublikowano

Pytanie z innej beczki. Uciążliwy sąsiad. Non stop praktycznie muzyka rozwalona maksa. Ściany się trzęsą a mam do niego ok 100m. Zwracanie uwagi nie działa co więcej powoduje efekt odwrotny. Co z takim idiota zrobić. Policja coś z nim zrobi? Nawet jak kosi trawę to musi mieć tak rozwalone radio żeby słyszał muzykę. Nie da się żyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v