Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Grzechooo napisał:

A pod jakim względem mtz ma gorszy komfort niż 912? w mtz z 90r w dużej kabinie mam ładną tapicerkę, mam oryginalne siedzenie i jest wysoki i wszystko w nim widać. U kolegi w 914 radia nie posłuchasz a u mnie w mtz elegancko. Biegów masz dużo więc zawsze można dobrze dobrać bieg do danej pracy a paliwa to mniej pali jak c330. Fakt w transporcie rewelacji nie ma bo brakuje synchronizacji skrzyni i miedzy 8 a 9 za duża różnica ale da się przeżyć.

Jakoś trudno mi uwierzyć że pali mniej niż c330.🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

biegów może i dużo ale weź je znajdź 😜🤭

Wbrew pozorom ta skrzynia 9x2 jest prosta w obsłudze tylko musisz spojrzeć na schemat na poczatku pare razy .Znam te skrzynie na pamięc gdzie który bieg jest

35 minut temu, 6465 napisał:

Jakoś trudno mi uwierzyć że pali mniej niż c330.🤔

Mniej może nie ale jest oszczędny w orce starczy mu 13-17 litrów zależy od ziemii

Opublikowano

Takie pytanie mam - powoli sobie kładę przewody w garażu i znalazłem parę kłębków starych przewodów aluminiowych, pewnie jeszcze z pgr ktoś dla ojca przyniósł.  Jeden to kawałek gdzieś z 50-70m,  4zyly o średnicy 2mm każda. Do tego pare drubszych, ale krótsze odcinki. Zastanawiam się czy he wykorzystać gdzieś, czy jak wisiały 30lat, to niech sobie dalej wiszą. Niby mam kupione miedziane, których powinno raczej na wszystko mi wystarczyć.

Opublikowano
19 minut temu, migacz napisał:

Na pewno weźmie mniej niż mój 8011. I może da radę szybciej zrobić hektar.

Weźmie napewno mniej,a dodatkowo szybciej zrobi robotę bo ma napęd i lżej się pracuje wtedy 

Opublikowano
daron64 napisał:

Takie pytanie mam - powoli sobie kładę przewody w garażu i znalazłem parę kłębków starych przewodów aluminiowych, pewnie jeszcze z pgr ktoś dla ojca przyniósł.  Jeden to kawałek gdzieś z 50-70m,  4zyly o średnicy 2mm każda. Do tego pare drubszych, ale krótsze odcinki. Zastanawiam się czy he wykorzystać gdzieś, czy jak wisiały 30lat, to niech sobie dalej wiszą. Niby mam kupione miedziane, których powinno raczej na wszystko mi wystarczyć.

Alu to szkoda kłaść. Jakby były miedziane to by nie było problemu.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Masz nowy to połóż nowy

Ogólnie to teraz skupują kable bez strugania, w izolacji

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

myślę że jakbyś zaorał c330 1ha i tyle samo mtzem to mtz by mniej spalił.

To na pewno. Orka i Orkan to wir w baku w trzydziestce. Ale we wszystkich lekkich robotach to tylko wącha paliwo.

Opublikowano
3 godziny temu, jedrus2020 napisał:

Alu to szkoda kłaść. Jakby były miedziane to by nie było problemu.

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Masz nowy to połóż nowy

Ogólnie to teraz skupują kable bez strugania, w izolacji

Kładę nowe, tylko się zastanawiam co z tymi alu zrobic. Jeszcze dalej wiszą jakieś żywcem wyrwane ze ścian z mocowaniami 😛 do tego jeszcze  jakieś w uj grube miedziane. 

Opublikowano

Panowie, poszukuje elektrycznego klucza udarowego. Klucz potrzebny do dłubania przy samochodach, traktorach i maszynach. Ostatnio u znajomego widziałem Parkside'a w akcji i strasznie mi sie spodobało. Nie zależy mi na baterii i może być na kablu. Takie coś z linku da rade? Albo może polecicie coś w rozsądnych pieniądzach? https://allegro.pl/oferta/klucz-elektryczny-kol-800nm-1-2-dewalt-adaptery-9751734168

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Skupują przewody elektryczne,bez skrobania z izolacji, nawet nieźle płacą

Musiałbym to wszystko do kupy zebra , zobaczyć ile tego tam jest

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, rafal4610 napisał:

Panowie, poszukuje elektrycznego klucza udarowego. Klucz potrzebny do dłubania przy samochodach, traktorach i maszynach. Ostatnio u znajomego widziałem Parkside'a w akcji i strasznie mi sie spodobało. Nie zależy mi na baterii i może być na kablu. Takie coś z linku da rade? Albo może polecicie coś w rozsądnych pieniądzach? https://allegro.pl/oferta/klucz-elektryczny-kol-800nm-1-2-dewalt-adaptery-9751734168

Tani i dobry- Hamron z Jula. 130 zł, na kablu, 20 lat nieodkręcane tylne koła w C330 odkręcił od strzała. Tylko ma jeden problem- jest duży, nie wszędzie nim podejdziesz

Edytowane przez MF675ursus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v