Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, slawek74 napisał:

mieszaj ze zwykłą ja bałbym się jeździć na takim ''g''

Wiadomo że pomieszam, dlatego tu napisałem bo mam obawy, do perkinsa nie chce i tak wlewać bo to najczęściej używany ciągnik w gospo,niech stara 40 się wyjezdzi. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam, paliwo nie pachnie paliwem

50 minut temu, jahooo napisał:

odbarwia się siarkowym, możesz po trochu dolewać do paliwa w pompach sekcyjnych, do rotacyjnych bym sie bał

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

No to 4011 będzie na tym jeździć,a dolac jakiegoś uzdatniacza tak na wszelki wypadek? 

@jahooo to kwas siarkowy?

2t, 1/50, i  ropą pół na pół przemieszać i będzie chodzić 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ten jest jeszcze na zwykłej pompie TDI a Darka już jest na pompowtrysku 101 kucy

Jedzie Bartuś, jedzie! - Ministerstwo śmiesznych obrazków - KWEJK.pl

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

2002r końcówka. Ze starymi golfami to jest tak ze można kupić za 2,5tys.zł, a sa takie co cenią za nie i 10tys.zł

A jeszcze lepiej jest z transporterami t4, rozrzut cenowy od 2 do 25tys.zł

i dużo aut tak ma, subaru tak samo, możesz pojechać do sztuki za 25 tys i szrot a pojedziesz do sztuki za 10 tys i stan jak powinien być za 25 tys albo i lepiej

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zastanów się, przemyśl na spokojnie i rozejrzyj się po obejściu 😉😉

Pryźmiarze i śilosiarze używa który rownark i do pryzm? 

ja u znajomego jeździłem w zeszłym sezonie, do zielonek to super sprawa rozgarnia i równa, z kukurydzą łyżką poradzisz ale równiaka wygodniejsza, w zielonkach z krokodylem to po sieczkarni fajnie się rozgarniało ( do 7 cm) ale takie po 10 cm i dłuższe już bardziej zwięzłe i kupki się robiły to już gorzej było ale też dało radę jak masz tam 1 silos 20x5x2 to się nie opłaci ale 2-3 w tym 2 zielonki to nie zastanawiaj się za długo bo sezon się zbliża 

Opublikowano

Naczytałem się teraz o chrzczeniu opału. Czyli mam rozumieć że to co mam od szwagra to jest opał odbarwiony kwasem siarkowym? Bo wszystko na to wskazuje,barwa zapach i gestosc(tak jakby coś tam pływało)

Opublikowano
2 minuty temu, igor10246 napisał:

2t, 1/50, i  ropą pół na pół przemieszać i będzie chodzić 

Jedzie Bartuś, jedzie! - Ministerstwo śmiesznych obrazków - KWEJK.pl

i dużo aut tak ma, subaru tak samo, możesz pojechać do sztuki za 25 tys i szrot a pojedziesz do sztuki za 10 tys i stan jak powinien być za 25 tys albo i lepiej

ja u znajomego jeździłem w zeszłym sezonie, do zielonek to super sprawa rozgarnia i równa, z kukurydzą łyżką poradzisz ale równiaka wygodniejsza, w zielonkach z krokodylem to po sieczkarni fajnie się rozgarniało ( do 7 cm) ale takie po 10 cm i dłuższe już bardziej zwięzłe i kupki się robiły to już gorzej było ale też dało radę jak masz tam 1 silos 20x5x2 to się nie opłaci ale 2-3 w tym 2 zielonki to nie zastanawiaj się za długo bo sezon się zbliża 

W tamtym sezonie jeden woził to było idealnie równo, a jak woził inny usługodawca to już mniej ciekawie to wyglądało 

Opublikowano
6465 napisał:

Znaczy montażu?  Ja tam nie wiem gdzie składany kupiony w polskim salonie. 

A może i na wschód robią gorszy sort.  Choć mój też z polskiego salonu. 

Nie kraj montażu tylko kraj na który jest produkowany. Do ściany wschodniej wszystko dają gorszej jakości, dobrym przykładem są skody czy ople postaw dwa obok siebie kupiony z polskiego salonu i sprowadzony z zagranicy, od razu poznasz który to nasz krajowy.

• Like 2
Opublikowano
6465 napisał:

Młody gdzieś ty był że cię tu nie było? 

Ja ?albo w pracy albo spałem w łóżku albo kułem posadzki w stajni ostatnio w tym tygodniu można mnie było spotkać głównie w tych 3 miejscach

• Thanks 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Naczytałem się teraz o chrzczeniu opału. Czyli mam rozumieć że to co mam od szwagra to jest opał odbarwiony kwasem siarkowym? Bo wszystko na to wskazuje,barwa zapach i gestosc(tak jakby coś tam pływało)

a skąd to szwagier miał 🤔 popsuł auto i oddał Ci ten szaj to na rozpałkę do pieca tak naprawdę się nadaje...

daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/banka-zbiornik-na-nafte-CID757-IDHIy5x.html Kuwa to ja za 5 dych sprzedam, jakby kto chciał. Okazja 

a ja i za 5stów nie oddam 😀 pamiątka po starych czasach....

Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

dużo aut tak ma, subaru tak samo, możesz pojechać do sztuki za 25 tys i szrot a pojedziesz do sztuki za 10 tys i stan jak powinien być za 25 tys albo i lepiej

Juz nie raz pisałem, szukałem auta do 40-45tys.zł, i najlepsze co było kosztowało 20tys.zl

Opublikowano (edytowane)

To bylo wtedy jak Fiata kupiłem, teraz to temat wyszedl śmiesznie, bo nie planowaliśmy auta zmieniać, niedziela wieczorem siedzę, oglądam sobie ogłoszenia, zona uczy dzieciaki do szkoły, trafiło się to suzuki, pokazuje jej, a ona mówi że ładne, weź zadzwoń. W poniedziałek cały dzień na rozkmine czy kupić kolejnego diesla, i w dodatku japonczyka, no i odpuściłem na rzecz benzyny... przynajmniej do wtorku rano, wtedy mysl raz się żyje, jedziemy. 8 rano wyjazd, o 12 byliśmy już spowrotem. Innych nie oglądałem, była taka opcja ze jak się spodoba to bierzemy, a jak nie to nie ma sraczki, jest czym jeździć

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Fajne autko. Często taki szybki zakup wychodzi najlepiej. 

Ja swój wypatrzyłem w sobotę jak się pojawił,  w niedzielę rano byliśmy obejrzeć z przekonaniem że jest granatowy, tak na zdjęciach wyglądał. Po czarny wcale bym nie jechał. Ale jak go zobaczyliśmy na żywo jaki zadbany to oglądałem ze 20 wcześniej i żaden taki nie był.  Więc kolor poszedł na dalszy plan a po auto pojechałem z gotówką we wtorek. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v