Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Wychodzi raptem kilka zł taniej, i muszę pilnować kiedy kurier przyjedzie

Pocztę mam koło pracy, to jak siedzę i nie ma zgłoszeń to najczęściej w godzinach pracy sobie wyskocze i wysyłam

Jeśli będziesz kolejnym razem zamawiał to pamiętaj, przypomnij się, zawsze to trochę taniej będzie, jako rekompensata drogiej wysyłki😉

Na furgonetce jest opcja wysyłki przez Pocztę. Drukujesz tylko list przewozowy i zanosisz na pocztę, płacisz za paczkę przelewem, kasa wraca do Ciebie też przelewem na podane konto. Ostatnio wysyłałem podobny gabaryt za pobraniem - koszt 12.5zł

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

W Fajsławicach kiedyż mieli dobrego machera w Rolmechu, ale nie wiem, czy jeszcze robi.

Robi, ale z racji wieku tylko jak jest ciepło, czyli pewnie od kwietnia/maja. 
Chodzi o pompę od MF3, wiec raczej temat oklepany i nie powinno nikomu sprawić trudności. Sprawdzę w tym agrohurcie. 
Korzystając z okazji, jakie zestawy naprawcze silnika polecacie wlasnie do tego mf? Tuleje surowe. Tylko jakiej firmy?

Opublikowano
2 minuty temu, artek27 napisał:

W moje strony się zapuszczasz? 

niekoniecznie. podałem jako przykład. B|

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Wychodzi raptem kilka zł taniej, i muszę pilnować kiedy kurier przyjedzie

Pocztę mam koło pracy, to jak siedzę i nie ma zgłoszeń to najczęściej w godzinach pracy sobie wyskocze i wysyłam

Jeśli będziesz kolejnym razem zamawiał to pamiętaj, przypomnij się, zawsze to trochę taniej będzie, jako rekompensata drogiej wysyłki😉

możesz też wysyłać ze strony https://www.envelo.pl/  jest to strona poczty polskiej ja nadaję paczki po 13,5 do 31 kg i sam zanoszę na pocztę. Zobacz powinne być wszystkie usługi jakie mają stacjonarnie.

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, damianbor napisał:

Boziu on na serio o tych mlecznych... toż to szok ..uparty jak moja kobyła

Pamiętam jakieś 15 lat temu znajomy opowiadał jak wygląda "rolnictwo" w niemczech  -wczoraj kurnik dziś obora, jutro chlewnia, pojutrze dom weselny i tak w kółko , na wszystko dotacje i sprzedaż po 5 latach , także może chłopak nie taki głupi jak każdemu się wydaje 

Opublikowano

Żegnaj 😑

Dnia 28.01.2021 o 12:26, solek01 napisał:

Dzięki poszukam jeszcze w googlu. Ja chcę przetransportować swój ciągnik od rodziców do teściów około 180km.

Mój wieźli 600km płaciłem tylko jedną stronę (wcześniej nie wiedziałem co to jest spedycja).

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

mam takie pytanie do tych co wiedzą . czy taki pług jak ten jest dobry do orki?

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-plugi-4-skibowe-akpil-CID757-IDG4II2.html#f62671875e

Mam taki sam. Mogę sprzedać za pół ceny. Zaladunek turem gratis ;)

2 godziny temu, slawek74 napisał:

danielursus coś takiego sprzedaje lepszy akpil kmj mogę sprzedać 😁

Ktoś dzwonił, że ma podjechać jak trochę się sytuacja pogodowa poprawi. Niebyłby zły, ale jak jest bardzo dużo resztek pozniwnycg po sieczkarni czy bardzo wysoki poplon to ma problem z przykryciem, po kukurydzy ziarnowej też były problemy żeby dobrze przykryć. A tak poza tym okej. 

9 godzin temu, 6465 napisał:

@Pomorzanin1222 towar dla ciebie. 

IMG_20210126_140810.jpg

Sprawne? Gdzie i za ile?

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

mam takie pytanie do tych co wiedzą . czy taki pług jak ten jest dobry do orki?

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-plugi-4-skibowe-akpil-CID757-IDG4II2.html#f62671875e

Ogólnie Ok, wysoka  słupica, zrywalne, ale.......Przy zakupie patrzeć na stan : czy wszystkie odkładnice są identycznie ustawione , lemiesze itd. . Bywa,że to wina skrzywionego bezpiecznika( kołka w słupicy ) lub wada fabryczna , a trafiały się takie nieforemne. Znajomy testował takie 400czh , dlatego zakupił używki akurat 350czh i niestety to nie było to samo, o wiele ciężej się orało , nie pomogła wymiana i ustawienie lemieszy. Ostatecznie ich "pogonił" i zakupił też 350 czh ( Akpil) ale kilkuletnie , wszystko w oryginale i z tych był zadowolony.

Opublikowano

@ursus932 kupiłeś juz ciagnik bo juz dawno mnie tu nie było

Opublikowano
6 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

ile i gdzie to.te noże chcesz?

To będzie moje,  a noży nie chce glebogryzarke będę sprzedawał albo przerobię do truskawek. 

6 godzin temu, danielursus3p napisał:

Sprawne 

Sprawne? Gdzie i za ile?

Sprawne jestem w trakcie negocjacji ceny. 

Opublikowano
7 godzin temu, danielursus3p napisał:

Mam taki sam. Mogę sprzedać za pół ceny. Zaladunek turem gratis ;)

No to dawaj. 

poproszę zdjęcie, adres, cenę. i kiedy mam podjechać? 

Opublikowano

W 2013 kupiłem taki że stanrola za 1300zł. do wymiany miał jedną odkladnie. miał być obie, ale nie zaoralem nim choćby 0,5ha bo trafił się klient.

pafnucek jeśli chcesz żeby tego typu pług dobrze oral to kółko podporowe musisz przenieść z końca w jego połowę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v