Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Robiłem z miesiąc temu takiemu mechanikowi starej daty ciagnik. "a na co tem dynaminetrem, on to na czucie dokręcał i tyle lat chodź" no dobra to dokręcisz sam. "a na co to planować głowice" może być i bez planowania, najwyżej dwa razy zapłacisz. Póki co ciągnik oddany ale w robote nie poszedł, pójdzie w robote to każdy pieniądz zapłaci byle zrobić. Jak po coś te klucze wymyślili i producent zaleca dokręcanie takim momentem to po coś to jest 

Opublikowano (edytowane)

U mnie ładnych parę lat temu, jak mechanik dokręcał głowice to miał stary dynamometryczny, pewnie od nowości nie kalibrowany - jak narazie chodzi wszystko.

Ja sobie w tym roku kupiłem mniejszy dynamometryczny, a w  przyszłym do kompletu kupię wiekszy

Panowie, wracając do tego złomu. Jest osoba zainteresowana łańcuchami. Jak patrzyłem na necie, to nowe, w tańszej opcji (jeśli dobre znalazłem) gdzieś 1500zl/komplet. Jesli byłby poważnie zaintereswoany, to je rozwinę i zobaczę dokładnie czy są w pełni kompletne i dobrym stanie. Ale zakładając, że tak jest, jaka byłaby uczciwa kwota, żeby ani siebie, ani kupca nie oszukać? Tak jak pisałem - od kiedy pamiętam - czyli ponad 30lat leżały pod dachem.

IMG_20210809_131437789_copy_1040x1850.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Tak mi się wydaje, bo używaliśmy takiego przerobionego na przyczepę jednoosiowa. Adapter i łańcuchy były zdjęte. Adapter pojechał już dawno na złom, a te łańcuchy były pod wiatką od zawsze. Także raczej napewno są od niego. Jakby było zaintereswowanie poważne, to oczywiście mogę je dokładnie zmierzyć, rozwinąć itd. Narazie tego nie robię, bo są w kupię, to łatwiej mu je przenieść gdzieś.

Rozrzutnik o taki o był ( zdjęcie ukradzione)

i-rozrzutnik-obornika-rosyjski.jpg

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Robiłem z miesiąc temu takiemu mechanikowi starej daty ciagnik. "a na co tem dynaminetrem, on to na czucie dokręcał i tyle lat chodź" no dobra to dokręcisz sam. "a na co to planować głowice" może być i bez planowania, najwyżej dwa razy zapłacisz. Póki co ciągnik oddany ale w robote nie poszedł, pójdzie w robote to każdy pieniądz zapłaci byle zrobić. Jak po coś te klucze wymyślili i producent zaleca dokręcanie takim momentem to po coś to jest 

Albo składanie uszczelki pod głowicą na smar... a starą wydmuchniętą trzeba na gwoździu oczywiście powiesić , nie wolno wyrzucać bo się przyda

za tą kasę warto jak ktoś lubi elektrodami się bawić https://www.olx.pl/d/oferta/spawarka-inwertorowa-mma-tig-magnum-snake-270-400v-CID628-IDKEMjf.html#a013c85458

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
58 minut temu, pawel885 napisał:

Albo składanie uszczelki pod głowicą na smar... a starą wydmuchniętą trzeba na gwoździu oczywiście powiesić , nie wolno wyrzucać bo się przyda

za tą kasę warto jak ktoś lubi elektrodami się bawić https://www.olx.pl/d/oferta/spawarka-inwertorowa-mma-tig-magnum-snake-270-400v-CID628-IDKEMjf.html#a013c85458

Miedzianej uszczelki to Ty byś panie nie wyrzucił... Tak jak i ja. Tzn w oddzielnym w9aderku sobie leży 

Opublikowano

Jak złożyłem kiedyś znajomemu głowice w C360 i porządnie odtłuściłem głowice, to przy pierwszym demontażu z uszczelki została metalowa obwódka i kupa klingerytu do skrabania. Myślałem, że mnie zje, bo on składa na smar i potem tę samą jakby co zakłada 2-3 razy.

A powód ściągania była taki - czy się mocno tuleja zużyła po sezonie, normalnie szczyt głupoty

Potem 3 głowice miał suche a ta jedna się ślimaczyła, ale oczywiście winien byłem ja

Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

U mnie traktora nie ma 15 lat , a stare uszczelki spod pokryw wiszą do dziś.😁

Chłopie, popatrz na moje zdjęcia z tego jednego pomieszczenia w garazu. Ja nawet w większości nie wiem od czego to są rzeczy 😅 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v