Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy-3-skibowy-vogel-noot-vario-kverneland-kuhn-lemken-overu-CID757-IDIj8UP.html#9c845ac313

Maszyna może i niezła, ale cena zaporowa jak na 3 skibowego, wczoraj 29 dziś już tylko 31

za tyle to nówkę z KV kupi chyba, PawNic mówił że tylle mniej więcej chcą

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Rogate jakieś Masz to i gooowienko trza rozwieźć , popatrz na takie coś

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-rcw-piast-rozrzutnik-rur-wapna-unia-brzeg-CID757-IDIs1nC.html#7cfa7e1507

oooooo bardzo fajna sprawa, 2 w 1 i do tego jeszcze sensowne, kure sam bym łyknął ale też do tanich w porównaniu do polskich nie należą, za ładną sztukę 8 trza położyć 

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Bo C-360 nie każdy chciał, choć dalszemu sąsiadowi dali C-360 i wziął bez wahania. Nie wiem ile w tym prawdy bo przydział ponoć dawali tym co mieli powyżej 5ha, jak ktoś miał mniej to najwyżej T-25 mógł kupić bo na nie przydziału chyba nie trzeba było.

Czemu to ludzie bardziej woleli 30 od 60? Toż przecież tym drugim więcej zrobisz a spali podobnie. 

Opublikowano

Patrzę - ooo nawet cena nie zaporowa. Tak oglądam zdjęcia i oglądam i dopiero po chwili zauważyłem, że czegos mi na nich brakuje. Przewalilem galerie Googla i chyba tylko jedno zdjęcie znalazłem na kwadratowej ramie i bez resoru. Wychodziły takie, czy gdzieś w trakcie swojego życia po prostu pług stracił zabezpieczenie?

Screenshot_20210215-030852.png

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Wiesz jak to fajnie rozsiewa

Nie widziałem jak sieje ale tam z tyłu to ma kila regulacji ustawień wszystko ze skalą 

Opublikowano
daron64 napisał:

Patrzę - ooo nawet cena nie zaporowa. Tak oglądam zdjęcia i oglądam i dopiero po chwili zauważyłem, że czegos mi na nich brakuje. Przewalilem galerie Googla i chyba tylko jedno zdjęcie znalazłem na kwadratowej ramie i bez resoru. Wychodziły takie, czy gdzieś w trakcie swojego życia po prostu pług stracił zabezpieczenie?

Screenshot_20210215-030852.png

spać nie możesz? na okrągłej ramie wychodziły bez na kwadratowej nie spotkałem

Opublikowano
21 minut temu, robi57362 napisał:

spać nie możesz? na okrągłej ramie wychodziły bez na kwadratowej nie spotkałem

Chwila wolnego w pracy :)

no właśnie też nigdy nie widziałem takiego bez resorow

Opublikowano
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Czemu to ludzie bardziej woleli 30 od 60? Toż przecież tym drugim więcej zrobisz a spali podobnie. 

W owych czasach ważna było powierzchnia gospodarstwa oraz tzw. " sprzedaż" . Wielu rolników wybierało C 330 bo ten ciągnik mniej ugniatał pole od C360.😀

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Bo dużej części ludzi C-360 wydawała się za duża. Wtedy każdy miał ziemniaki, buraki pastewne i suszył dużo siana więc woleli mały traktor.

Opublikowano

Ja tego juz nie pamietam, ale nauczyciel na opowiadał, jak pierwszy we wsi ciągnik orał to od razu była pielgrzymka i o paaanie jak on ziemię ubije to przez 20 lat tu nic nie urośnie i tym podobne. Jak pojechali ursusem 1614 na skup buraków to już nikt nie myślał o kolejkach i burakach tylko każdy podziwiał, taki ciągnik w tamtych czasach to był szok.

Opublikowano
32 minuty temu, conny napisał:

Zawsze było, po co taki duży ile to spali bla bla. 

A to jak u mnie na wsi od nowości gość ma Zetora 7211 to od zawsze narzekał że za duży i strasznie dużo pali. Ale maszyny przez całe życie ciągał te same co c330, czyli pług UG2, kosiarka rotacyjna, brony trójki. I tak narobił w całej wsi mitów ze czterogarowy zetor jest be bo dużo pali. :P

Opublikowano
23 minuty temu, SamaPrawda napisał:

Ja tego juz nie pamietam, ale nauczyciel na opowiadał, jak pierwszy we wsi ciągnik orał to od razu była pielgrzymka i o paaanie jak on ziemię ubije to przez 20 lat tu nic nie urośnie i tym podobne. Jak pojechali ursusem 1614 na skup buraków to już nikt nie myślał o kolejkach i burakach tylko każdy podziwiał, taki ciągnik w tamtych czasach to był szok.

Pradziadek kupił w 1972 używanego C-325, we wsi rumor co nie miara, bo ziemię ubije i nic nie urośnie. 

Opublikowano

Rozwiń to :o niby dlaczego sie nie nadaje? 

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Taki prostownik 6/12v w miarę co się nie skopci za pierwszym razem to za ile już można kupić lub co polecacie?

3 lata temu w leroy merlin kupilem za 350 zl chyba, bede w domu to zobaczę co to za krzak.

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Pradziadek kupił w 1972 używanego C-325, we wsi rumor co nie miara, bo ziemię ubije i nic nie urośnie.

Nie ma co nawet wspominać o ziemniakach, koniem w redlinie się zmieści i co najwyżej lekko podepcze, a taki ciągnik to redliny ubije, rozepchnie i nic nie urośnie. W sumie to nie ma co się dziwić, każdy ma jakieś obawy przed nową technologią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v