Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa jakby tego było mało klient dzwonił że przyjedzie po 0,5 tony pszenicy a tu ledwo łaże i jeszcze workować , ważyć 😒 , ale 500 zł wpadnie 

Po tysiącu workawana🙄

12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

, jałówki się pourywały i narobiły armagedonu, no piękny poranek. Idę doić😕

Nie dogadały się łuny z moimi cielunami?

Wczoraj załączyłem w większą grupę,w nocy dwa wyskoczyły i opierdaczyły cały mlekopan. Trudno miały jeszcze 3 dni dostawać nie dostaną

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Wieczorem już zupa leciala

Wy to mata dobrze tam za rzeką

Opublikowano
Ursus932 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Już chyba nie.

No możliwe , ale jeszcze nie dawno tak było 

Tak, jedna pełna i połowę drugiej. A teraz mus wybrać, albo ta, albo ta.

Opublikowano

-10. Lekki opad śniegu. Woda w kranie czysta po mojej stronie rzeki. 

Witam wszystkich zdrowych psychicznie.

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Ogrzać Cię 😂🤣

ZUS z KRUSEM się łączy bo od stycznia ojciec dostanie z Zusu emeryturę.

Ile lat trzeba mieć składek w ZUS żeby brać na starość emeryturę?

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

I u mnie wczoraj wieczorem nie było wody 😛 
pafnucy przed chwila wyciągnąłem jedna ręką jaloweczke bombeliarda 😛

a drugą ręką co robiłeś?

już wiem co z wodą. wymieniają wodomierze na takie co z ulicy będą odczytywać i jak nie mogą zaworu znaleźć, to hydranty w pobliżu odkręcają i ciśnienie znika na czas wymiany... 🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Ogrzać Cię 😂🤣

ZUS z KRUSEM się łączy bo od stycznia ojciec dostanie z Zusu emeryturę.

do emerytury z KRUS doliczają ZUS, w drugą strone nie działa

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Wy to mata dobrze tam za rzeką

no grzechem by było narzekać.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

a drugą ręką co robiłeś?

już wiem co z wodą. wymieniają wodomierze na takie co z ulicy będą odczytywać i jak nie mogą zaworu znaleźć, to hydranty w pobliżu odkręcają i ciśnienie znika na czas wymiany... 🤦‍♂️

a opowiadałem jak mieliśmy kiedyś w pracy magików co stwierdzili że wymienią zasuwę DN150 bez rzutu wody ze zbiornika???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

coś chyba wspominałeś.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Toź masz studnię w truskawkach

Podłącz szlaufem i będzie lecieć😷

truskawki i studnia to parę kilometrów dalej. sporo szlaufa by trza...

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

do emerytury z KRUS doliczają ZUS, w drugą strone nie działa

Zgadza się, Tesciowa na emeryturę w tym roku poszła  , to w krus za 17 lat składek wyliczyli emeryturę w wysokości 150zł, dobrze że  pracowała 15lat na ZUS to dostała podstawową jak zsumowali. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

a opowiadałem jak mieliśmy kiedyś w pracy magików co stwierdzili że wymienią zasuwę DN150 bez rzutu wody ze zbiornika???

widziałem magików, co szynę miedzianą, gdzie leci 2000A przy napięciu 48V chcieli ciąć piłką do metalu pod napięciem

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Po tysiącu workawana🙄

Krzywią się na więcej 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

W Wadowicach 1300-1400 workowana, ruchu ponoć zero i nie ma się co dziwić. 

Śnieg prószy.

Pjoter, ile od ciebie do Wadowic? Byłem, ale nie zmierzyłem.

Opublikowano
soltys48 napisał:

12 minut temu, Sylwekx25 napisał: , jałówki się pourywały i narobiły armagedonu, no piękny poranek. Idę doić😕 Nie dogadały się łuny z moimi cielunami? Wczoraj załączyłem w większą grupę,w nocy dwa wyskoczyły i opierdaczyły cały mlekopan. Trudno miały jeszcze 3 dni dostawać nie dostaną

A całkiem możliwe 🤔

Pafnucy napisał:

już wiem co z wodą. wymieniają wodomierze na takie co z ulicy będą odczytywać

Jak kurła z ulicy?🤔 , wodomierz w oknie wisi?😂

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Jak kurła z ulicy?🤔 , wodomierz w oknie wisi?😂

Technika Panie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v