Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A psim obowiązkiem nie jest przestrzeganie Kodeksu Pracy Jak nie pasuje to niech zwija interes, lub przeniesie do jakiejś bananowej republiki gdzie nie obowiązują żadne prawa i obowiązki?

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Pracodawca może zwolnić kogo chce, za co chce i nic nikomu do tego

Czyli Kurski mógł zwolnić kogo chciał ? To dla czego zwolnieni dziennikarze tak narzekali ?  🤔

Opublikowano

To nie jego prywatny interes ale gdyby nim był to owszem - może wyrzucić kogo chce i za co chce.

7 minut temu, binek napisał:

A psim obowiązkiem nie jest przestrzeganie Kodeksu Pracy Jak nie pasuje to niech zwija interes, lub przeniesie do jakiejś bananowej republiki gdzie nie obowiązują żadne prawa i obowiązki?

W lewackiej logice to pracodawca ma się dostosować do pracownika.O.o To tak jakbyś poszedł do restauracji i to kelner decydowałby co masz zjeść.

Opublikowano

O czym Ty człowieku bredzisz? jak ma pracodawca dostosować się do poglądów politycznych pracownika??? To moje i tylko moje przemyślenie, które nie rzutują na obowiązki które wykonuje!

Opublikowano

Ulman - nie masz racji. Pracownika obowiązuje zakres obowiązków. Miałbyś racje gdybyś napisał, że może zatrudnić wg własnych kryteriów. Moim zdaniem głupie babsko a nie szef. Inna sprawa, że z powodu wyczerpania tarczy i trwającej epidemii zapewne przeprowadziła likwidację stanowisk pracy.

Opublikowano (edytowane)

Pracownik swoje poglądy polityczne zostawia w domu a jak nie to niech się liczy z wylotem . Oczywiście oficjalny powód zwolnienia musi być inny bo w socjalistycznym zidioceniu w którym zyjemy to niemoralne czy coś tam.

31 minut temu, dsbh napisał:

Ale skoro został mianowany na prezesa i miał swoją wizję rozwoju telewizji, to chyba miał prawo do zmian kadrowych ?

Telewizja nie jest tez własnością prezesa. Traktując TVP w wypaczony sposób  jako łup po przejeciu władzy,  to owszem, ma takie prawo. 

@DTaras  widocznie się nie zrozumieliśmy ale zgadzam się. Babsko ma psi obowiązek przyjąć płatność jakakolwiek ta karta by nie była bo jej za to płaca. Można zarówno zatrudniać jak i zwalniać wedle swoich kryteriów, to całkowita prawda bo kto płaci ten wymaga. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 godzin temu, dsbh napisał:

"O to bym Cię nie podejrzewał :). Kluczem jest 1/3 wyborców którzy nie głosowali wcale. Dlaczego nie głosowali, jak do nich dotrzeć, jak przekonać " ?

Dumny jestem, że nie zagłosowałem na tych wasali reprezentujących interesy obce nam Polakom. Tak dumny. Proboszcz podczas mszy nawoływał -  "idżta zagłosujta bo 60% z was w I turze nie głosowało". Miałem iść i skreślić ich obu - ale po refleksji - nie będę się zniżał do tej POlitycznej śmiry organizowanej za każdym razem przez odgórne obce mi czynniki. W I turze jako narodowiec mający na uwadze polskie tradycje i obyczaje głosowałem na Bosaka. Tak na Bosaka  - z litości bo mam świadomość, że ten gostek po drodze w imię żłopania przy korytku też dołączy do ONYCH  szkodników którym nie o dobro narodowe chodzi a prywata i lizanie otworu fekaliowego obcej nam nacji.

Opublikowano

to czemu nie zrobiles jak moj kuzyn i nie zalozyles swojego komitetu i nie postanowiles startowac w wyborach ?? on zaczyna na stare lata kariere od kandydowania na wojta z taka nazwa komitetu ma spore szanse😂

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano

z ciekawości. Ty jacus nigdy w politykę tak na jakimś szczeblu administracyjnym nie próbowałeś?

Opublikowano

w radzie soleckiej bylem kilkanascie lat,moglem nawet zostac soltysem-z braku kontrkandydatow. ale mi sie nie chcialo, do tego w gminnej spolce wodnej jestem w zarzadzie-ale nie ma juz praktycznie czym zarzadzac, ludzie nie placa..........ogolnie zniechecony jestem do wszelkiej dzialalnosci -po zapoznaniu z jej kulisami.

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈

https://www.dobreprogramy.pl/Sprzedajaca-odmowila-przyjecia-platnosci-teczowa-karta-Revolut.-Skojarzyla-sie-jej-z-LGBT,News,109005.html

Umnie niedługo na płocie zawiśnie baner ,,strefa wolna od LGBT,, ciekawe czy mi komuniści z Brukseli zabiorą z tego powodu dopłaty bo samorządy straszą brakiem dotacji za strefy wolne od sodomy i gomory 

Opublikowano
9 godzin temu, binek napisał:

hubretus co Ty na to? takie postępowanie  jest żenujące?  czu może całkowicie dopuszczalne? https://poznan.tvp.pl/48778682/zwolnienie-z-pracy-za-poglady-polityczne-kontrowersyjny-wpis-na-facebooku

Pytanie jest zasadnicze. Co podała jako powód zwolnienia. Bo w internecie to se można pisać. Ale jeśli np podała powód zwolnienia spadek obrotów a w internecie napisała to co napisała by zabłysnąć to nic nikt jej nie zrobi. Zresztą zwalnianie za poglądy to jest normalna praktyka w urzędach gdy władza się zmienia. No i jeszcze pytanie czy w ogóle jakiś pracownik przyznał się na kogo głosował? Ludzie w dużych miastach raczej do pisu się mnie przyznają. Bo wstyd.

5 godzin temu, Andpol napisał:

To jest problem. W takich miejscach jest wiele osób niedołężnych. Nie mających w ogóle świadomości co się dzieje. I na bank za nich ktoś inny głosował. Oczywiście nie za wszystkich. Ale za dużą część na pewno.

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

w radzie soleckiej bylem kilkanascie lat,moglem nawet zostac soltysem-z braku kontrkandydatow. ale mi sie nie chcialo, do tego w gminnej spolce wodnej jestem w zarzadzie-ale nie ma juz praktycznie czym zarzadzac, ludzie nie placa..........ogolnie zniechecony jestem do wszelkiej dzialalnosci -po zapoznaniu z jej kulisami.

Jacuś, sądziłem że Ty, to większe poważanie we wsi masz, a tu się okazuje, że nawet sołtysem zostać mogłeś, gdyż innych kandydatów nie było. Z braku laku, dobry kit? No a kit to Ty masz😋

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Umnie niedługo na płocie zawiśnie baner ,,strefa wolna od LGBT,, ciekawe czy mi komuniści z Brukseli zabiorą z tego powodu dopłaty bo samorządy straszą brakiem dotacji za strefy wolne od sodomy i gomory 

W jakim celu wywiesisz ten baner? Co ci to da? 

Opublikowano

marecek boi sie konkurencji- lgbt moze mu "przyjaciela " zbalamucic 🌈😢.

nigdy nie startowalem w wyborach na soltysa - ludzie mnie prosili ale nie bylem chetny , podpisy bym zebral w godzine w ostatnim dniu i bez glosowania mialbym tabliczke na ogrodzeniu, ale po co mi to ?? hubert ma racje.......

Dnia 17.07.2020 o 05:43, Denwer napisał:

16 godzin temu, Denwer napisał:

To popatrz jakie poparcie ma platforma w śród przestępców 🤔

sprawdz jakie ma wsrod chorych psychicznie w szpitalach specjalistycznych .........

14 godzin temu, Denwer napisał:

109814088_3180448201977591_3481195197440

13 godzin temu, dsbh napisał:

Nie śledziłem dokładnie kariery Morawieckiego ale z ciekawości chyba sprawdzę. A odnośnie budżetu czy deficytu, pisałem już że epidemią można przykryć dziurę w kasie państwa i nie dowiemy się czy rzeczywiście deficyt na koniec rządów się przynajmniej zmniejszył, nie mówiąc o tym że jest zerowy.

to pis-omatolki sprawdzcie kto byl doradca tuska😂

kto byl prezesem banku ,ktory przeprowadzal i zapewnial finansowanie zakupu grupy azoty przez rosyjska firme  ????? gdyby nie stanowczy sprzeciw ministra grada to pinokio zgarnalby pare baniek premii za wielosetmilionowa transakcje..

nie wiecie czy nie chcecie wiedziec ???  przypomniec wam nagrani przy osmiorniczkach ??? merkel to najlepsza opcja dla polski-kto tak mowil ??? tusk, schetyna, czaskoski ????   czy moze pinokio ??

bo ci ludzie tacy glupi sa, naprawde ........ w jednym pinokio nie klamal-tyle ze wtedy nie wiedzial ze oni beda na niego glosowac ...........

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Denwer napisał:

3 godziny temu, Denwer napisał:

25 minut temu, jacus napisał:

😂

Jednak nie, jednak szkoda strzepic języka. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

@Ulman chce pokazać że jest jednym z najwierniejszych słuchaczy kurwizji. 🤪

Obstawiam że to obsesja  która sama się napędza i wzmacnia syndrom oblężenia i ciągłego zagrożenia.

Ciekawe czy to też wina Tuska https://www.money.pl/gospodarka/kopalnie-w-zapasci-gornicy-groza-strajkiem-map-zapowiada-plan-naprawczy-6533349876938881a.html

Intelektualne dopasowanie do poziomu elektoratu " Suski odniósł się również do zmiany logo PO. Przyznał, że nowym logo "powinien być wóz szambiarki, bo tak mu się kojarzy". Dodał, że pojazd musiałby być w tęczowych kolorach i wówczas "byłaby to rozpoznawalna marka".

https://wiadomosci.wp.pl/rekonstrukcja-rzadu-marek-suski-mateusz-morawiecki-przygotowuje-ocene-6533149927566080a

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v