Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

sumek666

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Ja też oplem śmigam. Chyba trzeba sprzedać albo znaczki Vauxhalla zakupić. 😂 Bo jeszcze się trafi jakiś natchniony przemową karłowatego kanclerza obrońca narodu i mnie szybę z procy stłucze za błyskawicę w logo.

29 minut temu, PawelWlkp napisał:

To ty sobie posłuchaj co ta szefowa strajku kobiet mówi. To dopiero paranoja. Ale dla ciebie jest spoko bo szczęka na PiS. A odnośnie wyroku niejaki Rzeplinski pisior przedniej wody wypowiedział się i to w GW że aborcja w myśl konstytucji jest zabójstwem i innego orzeczenia się nie spodziewa. Przeszkadza wam przepis o maseczkach że źle napisany. Tu jest identyczna sytuacja. Nie przeszkadza ci że konferencja pierwsza do trybunału z tym poleciała

Nie uważasz że jakaś krzyczaca baba to nie to samo co publiczna telewizja która jakis poziom powinna prezentować. Oczywiście teraz jest mniej więcej równie prymitywna jak znerwicowana baba ale do tego ciemnote straszy niezmiennie bo ma większe pole oddziaływania. Prymitywny przekaz dla prymitywnego ludu.Dramat

11 minut temu, leszek1000 napisał:

Nie pozbył, bo żeby aborcja była legalna trzeba zmienić konstytucje. Bez tego to nawet lewica u władzy nic nie zrobi, proste. 

Strajki są liczne, ale z czasem ludzie dowiedzą się że wina leży po stronie konstytucji i będą chcieli zmian . 

A Lechu Kaczyński bronił kompromisu który był niezgodny z konstytucją. Ale kompromitacja!

9 minut temu, Ulman napisał:

A Lechu Kaczyński bronił kompromisu który był niezgodny z konstytucją. Ale kompromitacja!

za to Jarosław obronił ta tak ceniona przez Ciebie konstytucję o!

i co ty na to?

i co ty na to?

i co ty na to?

5 minut temu, ogarek napisał:

Toć kościół na to też przystał... Po co tera to ro***erdalać? 

Bo to głupki z misją a do tego lewicowcy. Groza.

2 minuty temu, szmergiel napisał:

i co ty na to?

Przed czym/kim obronił? Może jeszcze przy pomocy magister Przyłębskiej vel Wolfgang?

Czytam parę stron postów na temat i co mnie osobiście zastanawia kompletny brak głosu kobiet czyżby sami osobnicy bez drugiej połówki którzy biją pianę w temacie o którym nie mają zielonego pojęcia, byłem na imprezie i dyskusja typowych zon rolników wiek 40-50 lat, poglądy od fanklub ks Natanka do  lewicowych i wszystkie były zgodne że to powinna być decyzja kobiety co zrobić z patologiczną ciążą[bo zmiana przepisów właśnie takich ciąż dotyczy], każda normalna kobieta na pewno zastanawiała by się parę tygodni co ma zrobić w takiej sytuacji, jeszcze jest druga strona medalu o której nikt nawet nie wspomniał  to późniejsze życie dzieci z takich ciąż ,wszystko w miarę dobrze wygląda dopóki żyją rodzice, jednak po ich śmierci  to przeważnie już dorośli lądują w specjalnych placówkach opiekuńczych gdzie niestety ale trzeba płacić za siebie i ludzie z kasą mają pierwszeństwo[ miesięczny koszt w domu opieki znajdującym po sąsiedzku to ok 5tyś zł] ,to jest bardzo złożony problem i każdy powinien postępować zgodnie z własnym sumieniem a politycy powinni trzymać się od tego jak najdalej.

• Like 1

Wszystko wg PIS jest zagrozone - konstytucja kośioły Polska naród, kultura wiara, rzad  , nierzad , lud , prezes i kot razem z pchłami. To jest zbiorowa schizofrenia ale tak było od wieków. W średniowieczu straszono diabłem i czarami a teraz trochę czym innym ale też budowano syndrom oblężenia i zagrożenia . No i kosciół też był wtedy silnie  związany z państwem i doił jak jak tylko mógł.

Edytowane przez Ulman

ulmann.wyzej ci napisałem przed kim.nzpisze jeszcze raz .cały czas plules na PiS że nie szanuje konstytucji  to ć w tej sytuacje kiedy PiS stanol  w jej obronie? co za pokrętne wytłumaczenie wymyślisz

zwykły prosty kłamca jesteś ulmann bo piszesz że wg PiS konstytucja jest zagrożona a od paru miesięcy to właśnie przeciwnicy PiS tak cały czas pierdolea.zakreciles się w tej nienawiści do PiS jak gad ogarek do kościoła i wyszło że cały czas pieprzysz głupoty. długo czekałem żeby tak Cię złapać na twoich kłamstwach i głupocie w czystej postaci. 

Edytowane przez szmergiel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...