Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, nie napisał:

czego? nasłuchałeś się głupot i powtarzasz, masz pojęcie co to jest wojna?

kto szuka zadymy? kto robi gównoburzę z prawidłowego przebiegu procesu prac sejmowych żeby antypis miał się czym podniecać i toczyć jad? której partii posłowie i wspierający ich dziennikarze kłamią za granicą na temat polski i głosują za karaniem swojego państwa?

od zamykania jest sąd - strażniku konstytucji

To ja już Was kompletnie nie rozumiem. PiS mówił że cała platforma to złodzieje i wszystkich pozamyka. Do tego potrzebowali przejąć sądownictwo. Mają już wszystko a żadnych zarzutów nie ma. Tak jak to w końcu jest? Gdzie te oskarżenia? Gdzie Ci ludzie w kajdankach?

PiS robi z Polski swój prywatny folwark. W platformie jak były ośmiorniczki za 50 zł to szły dymisje. Jak Minister pokazał zegarek, którego nie miał w oświadczeniu to była dymisja. A tu minister zdrowia dał się nabrać na lewe respiratory i nic. 

Wojna Polsko - Polska to nastawianie jednych Polaków przeciwko drugim. Jak oglądasz wiadomości to doskonale to widzisz. Najpierw byli nauczyciele. Potem lekarze. Cały czas jest zła opozycja. Po wyborach masz rolnicy przeciw miastowym.

4 minuty temu, dsbh napisał:

@hubertuss przesłuchaj sobie jeszcze raz od początku to jest tylko 2 minuty. Gdzie byli posłowie PO w czasie głosowania ?

jedni i drudzy siebie warci. PO przynajmniej nie grzebało w sądownictwie i uprawiało takiego rozdawnictwa. 

Opublikowano
13 minut temu, kibix napisał:

Po wyborach masz rolnicy przeciw miastowym.

Tą wojnę to chyba jednak chce rozpętać teraz strona przegrana. Poza tym jak przeglądasz portale i pojawi się coś o rolnictwie czy Krusie, to zaczyna się najazd na rolnika, jak to jest mu dobrze.

18 minut temu, kibix napisał:

jedni i drudzy siebie warci. PO przynajmniej nie grzebało w sądownictwie i uprawiało takiego rozdawnictwa. 

A ja z tego nagrania zrozumiałem, że sobie krzywdy nawzajem nie zrobią.

Opublikowano

Ciemny lud musi nadal żyć  opowieściami o złodziejstwie i mieć nadzieje że aferzystów PIS pozamyka. Czemu przez niemal 5 lat nikogo nie pozamykali to podstawowe pytanie, które nawet średnio wydolny intelektualnie osobnik, powinien sobie zadać . Najczęstsze usprawiedliwienie - zła prokuratura i sądy. Były też głosy że już dawno ich wsadzili do paki i nie ma kogo zamykać.  Prawda jest taka że to jest jedna swołocz i każdy na każdego ma papiery więc na wymiane ciosów nie pójdą bo wszyscy by na tym stracili.

Opublikowano

Jest trzy może  cztery państwa zachodnie które mają  możliwość zaprojektowania od zera elektrowni atomowej. Przy czym ja bym widział w Polsce technologię żabojadzią. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Dołączam się do pytania Dziambora. Pis miał ich pozamykać i co? Niewinni czy pis tego nie potrafi?

Przecież  te przy korytku to są z tego samego miotu karmione mlekiem syjamskiej wilczycy tak, że żerowanie na otoczeniu to dla nich odruch przetrwania w kolejnych wyborach.

26195307_363315760806110_2532790105918005298_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

To ja już Was kompletnie nie rozumiem. PiS mówił że cała platforma to złodzieje i wszystkich pozamyka. Do tego potrzebowali przejąć sądownictwo.

gdy piszesz do mnie to używaj liczby pojedynczej 

nie wiem skąd czerpiesz wzorce ale marzenia o  przejmowaniu sądownictwa to raczej mało demokratyczne

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

"przejmowaniu sądownictwa to raczej mało demokratyczne"

Ta nietykalna kasta tak powiązana jest z politykami i ich ciemnymi interesami, że marzenie o jakiejkolwiek zmianie lub reformie w sądownictwie to myślenie rozbitka na głębokim akwenie. Dlaczego Czaskowski wygrał wybory w Warszawie - daje do myślenia powiązanie z kliką reprywatyzacyjną. A ta cała komisja do spraw reprywatyzacji, efekt jej pracy - cisza, nul, mafia, większość tym razem przy korytku brukselskim - śmiać się czy chichotać z naiwności 80 % POparcia wieśniaków - żałosne.

18893176_230350754133732_118692942406570081_n.jpg

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu przez niemal 5 lat nikogo nie pozamykal

prokurator krajowy Bogdan Świeczkowski podał, że łącznie przez ostanie dwa i pół roku (2016, 2017 i I połowa 2018) sądy wydały wyroki skazujące wobec 2772 osób. Z tego 320 dotyczyło uszczuplenia VAT lub narażenia na takie uszczuplenie na kwotę powyżej 1 mln zł.

pomimo tego, że jest to bardzo trudne do udowodnienia i wyroki wydają sądy a nie pis

46 minut temu, Ulman napisał:

podstawowe pytanie, które nawet średnio wydolny intelektualnie osobnik, powinien sobie zadać

to: dlaczego ty i twoi koledzy ciągle kłamiecie?

5 minut temu, many12 napisał:

Ta nietykalna kasta tak powiązana jest z politykami i ich ciemnymi interesami, że marzenie o jakiejkolwiek zmianie lub reformie w sądownictwie to myślenie rozbitka na głębokim akwenie.

nie zaprzeczam

Opublikowano (edytowane)

To są efekty prowadzonej POlityki przez ludzi opozycji  i ich nienawiści do innych. 

Zaczęło się od nawoływania do zabierania babcią dowodów by nie mogli głosować i potem już poszło ostrzej. Dożynanie watach  efekt długo czekać nie trzeba było w Łodzi. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To dlaczego my tu na samym dole drabiny sPOłecznej ciągle na nich głosujemy. Ciągle dajemy się wymanewrować swoją naiwnością, że może tym razem oś się zmieni. Nic się nie zmieni chociaż z natury jestem optymistą bo to jest POmagdelenkowy układi  - tak układ i ściema dla naiwniaczków............My Polacy jesteśmy tylko chichotem wyborczym, narzędziem pewnej zmowy. ONY wiedzą, że tylko wyborca, elektorat,  nafaszerowany  obietnicami będzie prowadził się na smyczy i to się dzieje............ Jak przeciąć ten gordyjski węzeł?.

• Like 1
Opublikowano

Many - najpierw rozpad potem zryw w jedności. Historia tak uczy. Cecha narodowa - kłótliwość. Biorąc pod uwagę, że nikt pracowity do polityki się nie garnie można zrobić ruch społeczny i nauczeni historycznie wyprzedzić rozpad, domówić się i wybrać każdej opcji po równo. Kupić popkorn i zaczekać co wyniknie z eksperymentu.

hubert - taki jest przypadek, że zwiadowcza maszyna turecka nie wróciła z misji do domu. Teren graniczący z Iranem. Jest taka możliwość, że któraś milicja pierdyknęła sobie samolot zamiast drona...

Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

prokurator krajowy Bogdan Świeczkowski podał, że łącznie przez ostanie dwa i pół roku (2016, 2017 i I połowa 2018) sądy wydały wyroki skazujące wobec 2772 osób. Z tego 320 dotyczyło uszczuplenia VAT lub narażenia na takie uszczuplenie na kwotę powyżej 1 mln zł.

Jakie  sumarycznie szkody wyrządzili ci skazani ?

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

To są owoce polityki miłości prowadzonej przez rządzących. Mówiłem że będzie tego więcej? No i mamy kolejne kwiatki.

Kto tam to mówił "stop mowie nienawiści" i dlaczego teraz nie reaguje ? Taki przykład, jeden z wielu.

Idąc przekazem, że na Dudę głosowali ludzie nie wykształceni, podatni na manipulację, to dlaczego ludzie wykształceni pierwsi nie wyciągną ręki na zgodę, zgodnie z hasłem Wolność, równość, tylko zachowują się tak samo ?

2 godziny temu, many12 napisał:

To dlaczego my tu na samym dole drabiny sPOłecznej ciągle na nich głosujemy. Ciągle dajemy się wymanewrować swoją naiwnością, że może tym razem oś się zmieni. Nic się nie zmieni chociaż z natury jestem optymistą bo to jest POmagdelenkowy układi  - tak układ i ściema dla naiwniaczków............My Polacy jesteśmy tylko chichotem wyborczym, narzędziem pewnej zmowy. ONY wiedzą, że tylko wyborca, elektorat,  nafaszerowany  obietnicami będzie prowadził się na smyczy i to się dzieje............ Jak przeciąć ten gordyjski węzeł?.

O to bym Cię nie podejrzewał :). Kluczem jest 1/3 wyborców którzy nie głosowali wcale. Dlaczego nie głosowali, jak do nich dotrzeć, jak przekonać ?

53 minuty temu, DTaras napisał:

Many - najpierw rozpad potem zryw w jedności. Historia tak uczy. Cecha narodowa - kłótliwość. Biorąc pod uwagę, że nikt pracowity do polityki się nie garnie można zrobić ruch społeczny i nauczeni historycznie wyprzedzić rozpad, domówić się i wybrać każdej opcji po równo. Kupić popkorn i zaczekać co wyniknie z eksperymentu.

Kukiz już zrobił jeden a teraz Hołownia tworzy drugi. Poczekamy, zobaczymy co mu z tego wyjdzie.

Opublikowano

negatyw - słowo klucz "lub narażenia". Kwota jest brana od czapy to raz dwa, że wyroki skazujące są rozmaite i nie każdy kończy się więzieniem, trzy kara się po kilka osób w jednej sprawie. Tak nawiasem. Rocznie masz jakieś 170 tys PG. To co to za sukces?

kukiz zrobił ruch i partię. Hołownia jeszcze nic. Ruch społeczny nie wlezie do sejmu. Ruch będzie działał w społeczeństwie.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

To są owoce polityki miłości prowadzonej przez rządzących.

to są owoce po i wszystkich mediów, które od 2005 poniżają, opluwają, wyśmiewają i dehumanizują ludzi, którzy nie głosują na po, pamiętasz mord polityczny z nienawiści do kaczyńskiego? notabene nie ma w polsce człowieka, na którego wylano tyle pomyj i jadu co kaczyński (może jeszcze macierewicz), zwłaszcza przez piewców tolerancji, miłości i pojednania

od tego się zaczęło, od przegranych wyborów parlamentarnych przez po i prezydenckich przez tuska; z niemożliwości pogodzenia się z wynikiem wyborów i z wielkiej frustracji rozpętano falę nienawiści, która trwa do dziś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v