Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zapraszam😛 jak tak

8 minut temu, dysydent napisał:

jak wysiać nawozów jak? byłem zobaczyłem odpuściłem :P 
wieje
może wieczorem

A ...niby jutro mają jakąś nowelizację przepchnąć...bo lipa dla przedsiębiorców się kroi i to ostro :/ zawiesić nie możemy jeśli mamy pracowników i z czego popłacić w przyszłym miesiącu nie będzie... Zobaczymy jutro🤔

Opublikowano (edytowane)

jeszcze nie wydali może wszystkiego
nie oddadzą, co?

o. lajki stawiają jak komu uda się saletrę kupić 

pamiętam jak w pracy dyplomowej napisałem za komuny coś w stylu - nawozy które udało się zdobyć - to mój - nazwijmy promotor - poprawił na "zakupić" i ochrzanił co ja za propagandę robię a ja nie wiedziałem o co Mu chodzi :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jeśli się codziennie poddaje to można. Choć wątpię w to. A można mu zarzucić, że blokuje testy dla innych. Bo jak co rusz pojawiają się głosy, że ludzie czekają po kilkadziesiąt godzin. Wyobraź sobie, ze z prezydentem porusza się kilka lub kilkanaście osób obstawy. Co oni też się poddają testom codziennie? A podróżując po przychodniach i innych miejscach tak samo się narażają osłaniając prezydenta. Do tego dodaj dziennikarzy. Co też się poddają testom codziennie? Tacy borowcy czy tam teraz sokowcy wracają wieczorem do rodzin do domów. I co rodziny też się poddają testom codziennie? Też to słyszałeś? Zanim coś napiszesz weź pomyśl trochę. Bo widać jak bardzo wielu sobie nie zdaje sprawy jak to się roznosi, jak to działa i pisze bzdury tak jak ty.

Tak w ogóle to co z tego, że się poddaje? Przyjmijmy, że prezydent wraz z obstawą co dziennie poddaje się testom. Czy to go chroni przed zakażeniem i roznoszeniem? Przyjmijmy, że ktoś z ekipy zostanie zakażony. Wróci do Warszawy. Po drodze się podzieli z innymi. Testu wieczorem mu nie zrobią bo ten może nic jeszcze nie wykazać. Niech zrobią mu następnego dnia rano. Ile osób do tej pory zakazi?

Chciałeś błysnąć. Ale niestety nie wyszło. Może innym razem.

Coś Ty się czepił prezydenta mało masz POpaprańców do obsmarowywania czy kolejny fan PO który dał się im oczarować głupotą i dalej w tym amoku tkwi ??

Słusznie już tu wcześniej ktoś pisał że jak by siedział i tylko w mediach występował to by był lament i krzyk bo nic nie robi i się boi. Wychodzi nie ukrywa się jak połowa POpaprańców to też będą psy wieszać bo naraża innych... Polakom to nigdy nie dogodzi. Cieszcie się że PO już nie rządzi raz że wszystko było by sprzedane do tej pory, dwa w tym czasie jak teraz to by nawet palcem nie kiwneli bo by wszystko mieli w d*pie. Chociaż może wtedy co niektórzy przejrzeli by na oczy i przestali głosować na te bande POpaprańców politycznych. Może aktualny rząd idealny nie jest i swoje ma za uszami co nie zmienia faktu że  i tak jest o niebo lepszy i próbuje coś robić.

7 minut temu, asharot napisał:

2 mld pln co poszły na TVP to teraz w rządzie na walkę z wirusem by się przydały 

Zapomniałeś ile PO za swoich rządów straciło na lewo miliardów.

Ile pieniędzy z OFE przepadło??

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

pewnie wcześniej kupował lokalnie a teraz się dowiedział ile jego sąsiad handlarzyna na Nim zarabiał xD

Uważasz, że Agrolok to mały handlarzyna. np Andros (fenpropidyna) 5l 730zł-Agrolok, 585zł- sklep inter

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Coś Ty się czepił prezydenta mało masz POpaprańców do obsmarowywania czy kolejny fan PO który dał się im oczarować głupotą i dalej w tym amoku tkwi ??

Słusznie już tu wcześniej ktoś pisał że jak by siedział i tylko w mediach występował to by był lament i krzyk bo nic nie robi i się boi. Wychodzi nie ukrywa się jak połowa POpaprańców to też będą psy wieszać bo naraża innych... Polakom to nigdy nie dogodzi. Cieszcie się że PO już nie rządzi raz że wszystko było by sprzedane do tej pory, dwa w tym czasie jak teraz to by nawet palcem nie kiwneli bo by wszystko mieli w d*pie. Chociaż może wtedy co niektórzy przejrzeli by na oczy i przestali głosować na te bande POpaprańców politycznych. Może aktualny rząd idealny nie jest i swoje ma za uszami co nie zmienia faktu że  i tak jest o niebo lepszy i próbuje coś robić.

Zapomniałeś ile PO za swoich rządów straciło na lewo miliardów.

Ile pieniędzy z OFE przepadło??

Co by robiło po a czego nie gdyby teraz rządziło to są twoje przypuszczenia. Jak widać w tekście podsycone nienawiścią. Ja nic wspólnego z po nie mam. Dla was każdy kto krytykuje pis to od razu po papraniec. Tak samo jak politycy tej partii. No cóż pogarda to w końcu cecha wielu wyborców pisu. I to widać w waszych tekstach.

Co do Dudy mam prawo i mogę krytykować, że prezydent, którego nie szanuje jego własny obóz polityczny. Przykładem tego jest jak go wykiwali z Kurskim. Bezmyślnie jeździ po kraju i naraża siebie i innych podczas gdy ludzi namawia do siedzenia w domu i namawia do tego oczywiście słusznie. Ale być może się opamiętał bo z dzisiaj póki co w mediach nie ma obrazków z tych gospodarskich wizyt.

Opublikowano

dzisiaj jakoś spokój nic nie ma nowego ale jeżdza dk 19 karetki sporo .

z tych 11kibiców tylko on jeden ma syfa i 4 osoby z rodziny. ale jest i dziecko zakażone co chodziło z młodszym bratem tego kibica

cholera wie czy to kibic z włoch czy tatuś syfa przywiózł ze szczecina

Opublikowano (edytowane)

a to w janowie a dokladnie w gminie dzwola w wiosce krzemień to ten co zmarł wrócił z niemiec ale siedział w domu, żona bodajże jego była 2 przypadkiem w lubelskim .

on jest powiązany z tą kobitką z sądu bo to jego córka pracuje w janowie a syn ponoć w biłgoraju i tak się to rozeszło

człowiek zmarł na zawał a nie na koronosyfa

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

koronawirus.jpg

trochę podobna do tej w niedrzwicy dużej ta biedronka

jak przejeżdzałem to też kilka samochodów stało

Edytowane przez racyl
Opublikowano
24 minuty temu, Uziu92 napisał:

koronawirus.jpg

To Biedronka w Łańcucie, ktoś sobie jaja robił bo to zdjęcie wpłynęło jeszcze przed  tą całą paniką

Opublikowano

A nie wiem . Wcześniej , czy później ... I tak będzie .

Opublikowano
24 minuty temu, racyl napisał:

a to w janowie a dokladnie w gminie dzwola w wiosce krzemień to ten co zmarł wrócił z niemiec ale siedział w domu, żona bodajże jego była 2 przypadkiem w lubelskim .

on jest powiązany z tą kobitką z sądu bo to jego córka pracuje w janowie a syn ponoć w biłgoraju i tak się to rozeszło

człowiek zmarł na zawał a nie na koronosyfa

trochę podobna do tej w niedrzwicy dużej ta biedronka

jak przejeżdzałem to też kilka samochodów stało

Tylko co się rozniosło jak chłop w domu siedział i nie chodził do pracy 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ale tego lubartowskiego to nie ma na rządowych i ministerstwa stronach, 

To fejk nius

no jak nie
gdzie ja to ... zaraz
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/278582-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2019/page/377/?tab=comments#comment-2856396

a i przy okazji - tam jest polityka okiem rolnika 
to nie do Ciebie, to wyżej
co prawda i durnowatej propagandy tam pełno no ale jakiś ład musi być bo już i tu mi przewijanie zbrzydło.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Tylko co się rozniosło jak chłop w domu siedział i nie chodził do pracy 

wcześniej z niemiec wrócił. siedział po powrocie

tylko rodzinę zaraził

Opublikowano (edytowane)

"dezynfekant" na koronawirusa już to wcześniej zrobi

wątroba jest jednym z niewielu organów które potrafią się regenerować. 
Rozpoznano wiele organów w których covid wywołać może zmiany m.in nerki, oczy a nawet tkanki nerwowe ale nigdzie nie ma potwierdzenia jak na razie aby to był związek bezpośredni z covid czy tylko nasilenie współistniejącycgh chorób choćby wcześniej nie zdiagnozowanych nie mniej warto to mieć na uwadze i zdrowo się prowadzić cały czas aby w przypadku covid organizm nie musiał walczyć na kilku frontach.
oczywiście że to niepocieszające ale prawda

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, rumcio40 napisał:

Właśnie zamawiam chemie na t1 w sklepie internetowym, wcześniej tego nie robiłem, nawet 200zł na tym zyskuje. Płatności mobilnej Blik się nauczyłem, na razie same korzyści  bez wychodzenia z domu.

Jaki adres sklepu?