Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

PS ten przebrany to faktycznie był polityk pisu. Czemu Duda nie spotkał się z zwykłymi ratownikami, którzy są na pierwszej linii a jedynie z przebranym za ratownika człowiekiem z pisu, który jest lekarzem i nie wiem czy zajmuje się chorymi na wirusa. Czy jest innym specjalistą. Czy lekarz to to samo co ratownik? Czy tylko miało tak wyglądać?

Nie polityk tylko radny, Duda spotkał się ze zwykłymi ratownikami którzy są na pierwszej linii w śród nich był dyrektor szpitala i lekarz w jednej osobie.

A był bo tak mieli ustalony grafik już dawno temu.

Że miało tak wyglądać jakiś POpapraniec może wcisnąć kit komuś z drugiego końca PL, ale nie wciśnie go mi bo na własne oczy widziałem jak owy dyrektor szpitala, lekarz i ratownik w jednym, jeździ karetką w Wigilię i udziela pomocy.

Opublikowano

PKR właśnie dziś potwierdzili że jest pierwszy. Gość jeszcze po drodze unieruchomił SOR bo mu sie zapomniało że syn z Belgii wrócił. A wczoraj gadałem że w Belgii 5 euro podwyżki dla Polaków ale i tak rzadko kto został.

Opublikowano (edytowane)

czyli nie jest tak źle
po przebytych kwarantannach tych powracających będziemy mieli nowe siły do roboty
no i co tu dalej pisać? każdy sam własne wnioski...

techniczne af
rzeczywiście ten temat trafił do działu "zboża" xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Uciekają rodacy do kraju z Włoch , Anglii , Holandii już nie chcą zarabiać tylko nawleka tego dziadostwa do kraju .

Pojechali tam szukać takiego dobra to k**wa niech teraz tam siedzą...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

z towarami z Niemiec więcej tu wirusa najedzie jak z reemigrantami
Te wykupione supermarkety trzeba przecież pouzupełniać a ruch towarowy nie jest i nie będzie wstrzymany w unii bo zawaliło by się wszystko w tydzień.
Ty nie chodź po niemieckich marketach lepiej ;) 

no co? i tak już panikuje to większej paniki już ten taki trochę mój fake i tak nie wywoła :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Chodzić to się chodzi od kilku dni ale po swoim podwórku i tak przez jakiś czas pozostanie :) nawozy, śor, paliwo zaopatrzenie jest z jedzeniem tak samo. Rachunki, podatki i inne opłaty wszystko przez bankowość elektroniczną się załatwia czyli nie ma potrzeby otwierania bramy i wysadzania nosa z podwórka :) 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

przestań pieprzyć . Wracają Ci co na stałe za granicą byli.

@slawek74 słyszałeś że w powiecie łukowskim już cholerstwo jest ?

Dwa razy byłem w Łukowie i go nie widziałem 😎🙋‍♂️ nikomu reką nie machał a tak w ogóle nie czytam tego tematu bo jedni sieją panikę a inni jaja z tego robią albo chojrakują dla mnie temat do zamknięcia

Opublikowano

zamkniesz ten założą podobny 
temat sam się pcha wszędzie gdzie może
Można odznaczyć z obserwowanych co najwyżej a na innych opieprzać że piszą nie na temat ale i tak niewiele to pomoże.
Lepiej tu niech się wygadają/my niż latać po chałupach z nudów
za dwa trzy tygodnie każdemu się znudzi siedzenie w domu i tylko po zakupy lub z jaką pszenicą na skup to tylko jak tu zajrzy może nie polezie gdzie niepotrzebnie

Opublikowano

Sołtys wczoraj zbierał podatek, ludzie mają dzwi do chałup pozamykane i nie chcieli go wpuścić. 

Wczoraj do kościoła wpuścili tylko 50 osób, niby obrona przed wirusem, ci co nie weszli zamiast się rozejść do domu to stali pod kościołem i dyskutowali. Kościół duży zmieścili by się wszyscy, i wraz było by bezpieczniej niż tak jak stali i gadali. 

W kaplicy na wsi było tylko 7 osób. 

Ciekawe czy za tymi rodakami co wracają pójdą jakieś pieniądze, tam pracowali podatki płacili a tu tylko się przyjadą wyleczyć i wrócą. 

Opublikowano

To jak sołtys łazi po domach zbierać podatki - rozumiem że zanosi się do sołtysa by zapłacić lub przelewem na koto .

U nas jak by sołtys łaził zbierać podatki to nie wiem czy za tydzień by pozbierał swe zęby .

Opublikowano

Ten uczynił, kto odniósł korzyść, jak mawiali starożytni. Na pewno ktoś na tym skorzysta. Może Chińczycy stwierdzili, że nie będą kupować wieprzowiny w Europie i uwalą cały kontynent. Może NASA, chce budżet na wyprawy na Księżyc czy Marsa, bo kasa świeci pustkami, więc panika na Ziemi jest im na rękę. Bankierzy też nie chcą kryzysu jak w 2008, gdzie wina na nich spadła, więc może stwierdzili, że puszczą zarazę. Myślę, że to może być najlepszy trop.

Patrząc lokalnie, powinniśmy zachować spokój, bo my sobie poradzimy żywnościowo, niestety mieszkańcy wielkich miast jedyną jadalną rzecz jaką widzą w życiu to trawa i liście. Nie mają w domu słoika ogórków kiszonych czy soku. Zero zapasów. Niech mają pierwszeństwo w zakupach. A ci którzy przerowadzili się na wieś niech przestaną sadzić tuje tylko kopaczki w dłonie rajki z warzywami obsypywać:)

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Nie polityk tylko radny, Duda spotkał się ze zwykłymi ratownikami którzy są na pierwszej linii w śród nich był dyrektor szpitala i lekarz w jednej osobie.

A był bo tak mieli ustalony grafik już dawno temu.

Że miało tak wyglądać jakiś POpapraniec może wcisnąć kit komuś z drugiego końca PL, ale nie wciśnie go mi bo na własne oczy widziałem jak owy dyrektor szpitala, lekarz i ratownik w jednym, jeździ karetką w Wigilię i udziela pomocy.

Radny psu to tez polityk pisu. A wszystko to i tak nie zmienia faktu, że Duda apelując do ludzi o siedzenie w domach i ograniczanie kontaktów i przemieszczania się sam postępuje lekkomyślnie podróżując po kraju z całą ekipą ludzi towarzyszących.  Tym bardziej, że jak pisałem ma i tak lepszą pozycję od innych kandydatów bo jest na urzędzie i może bardziej niż inni korzystać z mediów. 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Uciekają rodacy do kraju z Włoch , Anglii , Holandii już nie chcą zarabiać tylko nawleka tego dziadostwa do kraju .

1 godzinę temu, Roki212 napisał:

Pojechali tam szukać takiego dobra to k**wa niech teraz tam siedzą...

Wielu z tych ludzi przekazuje te pieniądze do kraju. Wydaje je u nas. Całe regiony zwłaszcza na wschodzie dzięki temu funkcjonują. Gdzie była by bieda aż by piszczało gdyby nie kasa podawana latami z zagranicy. Kto pracuje na etacie na zachodzie i mieszka tam na stałe to ci tu nie wróci. Bo ma pracę do której musi chodzić. często dom w kredycie i dostęp do tamtej służby zdrowia. Dużo z tych ludzi to zwykli turyści czy odwiedzający tam rodziny, którzy płaca tutaj podatki i maja prawo oczekiwać od państwa opieki.

Opublikowano

Właśnie zamawiam chemie na t1 w sklepie internetowym, wcześniej tego nie robiłem, nawet 200zł na tym zyskuje. Płatności mobilnej Blik się nauczyłem, na razie same korzyści  bez wychodzenia z domu.

Opublikowano

Taa . I samo Ci przyjdzie . Nikt nie dotknie i nikt na to nie kichnie ...

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

Radny psu to tez polityk pisu. A wszystko to i tak nie zmienia faktu, że Duda apelując do ludzi o siedzenie w domach i ograniczanie kontaktów i przemieszczania się sam postępuje lekkomyślnie podróżując po kraju z całą ekipą ludzi towarzyszących.  Tym bardziej, że jak pisałem ma i tak lepszą pozycję od innych kandydatów bo jest na urzędzie i może bardziej niż inni korzystać z mediów. 

Wielu z tych ludzi przekazuje te pieniądze do kraju. Wydaje je u nas. Całe regiony zwłaszcza na wschodzie dzięki temu funkcjonują. Gdzie była by bieda aż by piszczało gdyby nie kasa podawana latami z zagranicy. Kto pracuje na etacie na zachodzie i mieszka tam na stałe to ci tu nie wróci. Bo ma pracę do której musi chodzić. często dom w kredycie i dostęp do tamtej służby zdrowia. Dużo z tych ludzi to zwykli turyści czy odwiedzający tam rodziny, którzy płaca tutaj podatki i maja prawo oczekiwać od państwa opieki.

Gdyby siedział i mówił z telewizora powiedziałbyś że nic nie robi. Gdy przejechał się kawałeczek bo raptem do sąsiadującego niemalże powiatu z Warszawą nazywasz to wielkim podróżowaniem po kraju z narażeniem ekipy na zarażenie się wirusem.

Jak to mówią słabej baletnicy to i różek...

Wielu z tych ludzi za pewne codziennie je. Gdy przebywa za granicą wydaje zagraniczne pieniądze na zagraniczne żarcie, gdy wraca do PL, kupuje sobie w drodze powrotnej zagranicznego passata. I tyle żeś widział tych pieniędzy zagranicznych.

Chyba że mówisz tylko strzałach jednorazowych, pojechać na rok dwa zarobić wrócić i zarobioną kasę wydać na budowę domu. Tylko ciekawe ile % materiałów na budowę tego domu jest pochodzenia PL czy z pod logo PL firm, a ile z pod zachodnioeuropejskiej firmy? Sprawdź czyje są chociażby ulokowane w PL fabryki suporeksu, a się zdziwisz ile tej kasy zarobionej za granicą zostaje w PL.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Katar - Jan Brzechwa

Spotkał katar Katarzynę –
A – psik!
Katarzyna pod pierzynę –
A – psik!

Sprowadzono wnet doktora –
A – psik!
„Pani jest na katar chora” –
A – psik!

Terpentyną grzbiet jej natarł –
A – psik!
A po chwili sam miał katar –
A – psik!

Poszedł doktor do rejenta –
A – psik!
A to właśnie były święta –
A – psik!

Stoi flaków pełna micha –
A – psik!
A już rejent w michę kicha –
A – psik!

Od rejenta poszło dalej –
A – psik!
Bo się goście pokichali –
A – psik!

Od tych gości ich znów goście –
A – psik!
Że dudniło jak na moście –
A – psik!

Przed godziną jedenastą –
A – psik!
Już kichało całe miasto –
A – psik!

Aż zabrakło terpentyny –
A – psik!
Z winy jednej Katarzyny –
A – psik!

Opublikowano
58 minut temu, karol6130 napisał:

Sołtys wczoraj zbierał podatek, ludzie mają dzwi do chałup pozamykane i nie chcieli go wpuścić. 

Wczoraj do kościoła wpuścili tylko 50 osób, niby obrona przed wirusem, ci co nie weszli zamiast się rozejść do domu to stali pod kościołem i dyskutowali.

Podejrzewam że większość to tacy co chodzą raz do roku a teraz poszli z ciekawości.

Opublikowano
18 minut temu, rumcio40 napisał:

Właśnie zamawiam chemie na t1 w sklepie internetowym, wcześniej tego nie robiłem, nawet 200zł na tym zyskuje. Płatności mobilnej Blik się nauczyłem, na razie same korzyści  bez wychodzenia z domu.

Za ile zamówiłeś że 200 taniej i gdzie?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Ty nie chodź po niemieckich marketach lepiej ;) 

no co? i tak już panikuje to większej paniki już ten taki trochę mój fake i tak nie wywoła :P 

A po co tam chodzić? Alkohol tańszy i niemarkowe elektronarzędzia, które po awarii w pół roku z paragonem można wymienić. No i jeszcze słodycze te co u nas, z tym że słodsze, przez co smaczniejsze niby, ale dla mnie za słodkie. Piwo krajowe piję(nie twierdzę że polskie), elektro sprzęt mam, słodycze jw. Kiedyś na ryby tam jezdziłem, ale ile niemieckie karpie łowić można? Czasem nad jezioro, kąpieli zażyć, jeden raz, rok temu. Córki częściej. Magnetyzm zakupów u Niemca, dawno u nas minął. Bardzo dawno. To oni do nas tłumnie, od obiadku, poprzez fajki, kiełbasę, paliwo itd

dobra😉

Opublikowano

Koronawirus w Polsce. 7-miesięczna dziewczynka zaraziła się od swoich rodziców .

W szpitalu przy ulicy Koszarowej we Wrocławiu potwierdzono przypadek zarażenia koronawirusem u 7-miesięcznej dziewczynki. Dziecko zaraziło się od swoich rodziców. Cała rodzina jest hospitalizowana, ale jak podkreślają władze szpitala, ich stan jest dobry.