Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

46 minut temu, bratrolnika napisał:

1900zl, 208x118 po zewnątrz burt, 2016r.

Tak podłoga wygląda, to chyba za wiele nie wozila

Może jeszcze dziś przerobie tylna burtę na podwieszana, to już 30cm dojdzie podparcia

No i wypadałoby przednia też uchylną zrobić, albo demontowana

idziesz w dobrym kierunku. po otwarciu burt dużo dłuższe rzeczy przewieziesz. 👍

Opublikowano

Ja do dłuzszych rzeczy mam jeszcze przedłużony zaczep, to można bardziej do przodu wysunąć. Moja na zakręcie jak się złoży na 90 stopni, to burta jest poza obrysem auta.  Tylko mam profil a nie taki trójkąt jak w tej

• Like 1
Opublikowano

może się wierzyć lub nie ale ja przyczepką o wymiarach 180x110 z podwieszszonymi burtami przód i tył wiozłem siewnik 3m, komplet burt od d-47, wóz konny, kosiarkę 1.65, talerzówke 1.80 i wiele innych rzeczy co ludzie się dziwili że wytrzymuje ale wsumie co się dziwić jak przyczepka jeszcze z tych czasów co można było rejestrować samoróbki więc zrobiona nie na odwal

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, pafnucy napisał:

idziesz w dobrym kierunku. po otwarciu burt dużo dłuższe rzeczy przewieziesz. 👍

No i taki jest plan, z przodu na dyszlu taki zderzak dorobić żeby można było ceownik czy profil dosunąć, to już pół metra do przodu można będzie wypuścić, burta z tyłu na płasko to 30cm, to już będzie 288cm, a rzadko kiedy coś dłuższego niż 3m wożę, to te 12cm może wystawac

Jak kiedyś pracowałem na autokasacji (Na wiosce @6465) i szef kazał gruby złom wywieźć, to nawrzucalismy na przyczepke SAM 400kg ładowności bloków silników, wałów, kół zamachowych, itp., zaczepilismy to do mojego mondeo, i pojechali. Po zwazeniu wyszło że złomu było na przyczepce 1980kg

26 minut temu, superfarmer02 napisał:

przyczepką o wymiarach 180x110

26 minut temu, superfarmer02 napisał:

komplet burt od d-47

JAK???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

No i taki jest plan, z przodu na dyszlu taki zderzak dorobić żeby można było ceownik czy profil dosunąć, to już pół metra do przodu można będzie wypuścić, burta z tyłu na płasko to 30cm, to już będzie 288cm, a rzadko kiedy coś dłuższego niż 3m wożę, to te 12cm może wystawac

Jak kiedyś pracowałem na autokasacji (Na wiosce @6465) i szef kazał gruby złom wywieźć, to nawrzucalismy na przyczepke SAM 400kg ładowności bloków silników, wałów, kół zamachowych, itp., zaczepilismy to do mojego mondeo, i pojechali. Po zwazeniu wyszło że złomu było na przyczepce 1980kg

JAK???

Mondeo haka nie zgubił  ? : D znajomemu w MK1 zgniły mocowania pod haka aż dla bezpieczeństwa zdemontowal go.

Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

To i ja się pochwalę, przedwczorajszy zakup

20200728_161355.jpg

Aż się prosi o 

https://www.olx.pl/oferta/stopa-podporowa-stopka-przyczepa-rozrzutnik-prasa-55-90cm-CID757-IDz4Geq.html

Nie dziekuj hehe 

7 godzin temu, bratrolnika napisał:

To i ja się pochwalę, przedwczorajszy zakup

20200728_161355.jpg

Aż się prosi o 

https://www.olx.pl/oferta/stopa-podporowa-stopka-przyczepa-rozrzutnik-prasa-55-90cm-CID757-IDz4Geq.html

Nie dziekuj hehe 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

może się wierzyć lub nie ale ja przyczepką o wymiarach 180x110 z podwieszszonymi burtami przód i tył wiozłem siewnik 3m, komplet burt od d-47, wóz konny, kosiarkę 1.65, talerzówke 1.80 i wiele innych rzeczy co ludzie się dziwili że wytrzymuje ale wsumie co się dziwić jak przyczepka jeszcze z tych czasów co można było rejestrować samoróbki więc zrobiona nie na odwal

I to wszystko naraz załadowałeś??

Opublikowano (edytowane)

Pany, chce ktoś płynu dot3/R3? Coś mi się w tamtym roku pojebawszy i zamiast dot4 mam kupione 4buteleczki R3/dot3 🤦 no i nie mam co z nimi zrobić

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Może ktoś używa dmuchawy do czyszczenia kombajnu, jakiś polecany model ?

Opublikowano

Wystarczy dokładnie poczytać kilka stron wstecz bo już kilka razy był wałkowany ten temat.

Opublikowano
46 minut temu, daron64 napisał:

Ja mam kraft&dele 849 chyba  dalem coś koło 80zl i wyspawalem 2 paczki elektrod i nic, a oczy mam bardzo wrazliwe na błysk. 

Opublikowano
9 minut temu, MarcinNH napisał:

Nie siedze całymi dniami na forum ,dzięki

znaczy na yt więcej przesiadujesz?

Opublikowano
8 godzin temu, rex15 napisał:

Pany, polecicie jakis pistolet do sprezarki do przemuchiwania filtrów itp?

Ja kupiłem taki super działa. Był jeszcze dłuższy ale ten mi wystarcza. 

IMG_20200729_151159.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v