Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

a do czego potrzebujesz ?

Zmieniam końcówki redlic w siewniku i założyłem z Agro Masz-wszystko ładnie pasowało,jednak teraz trzeba wymienić mieszki dolne. AM kosztuje 16,-/szt a no do Amazonii 8, poznaniaka do 4🤦

Opublikowano
49 minut temu, Bananek napisał:

teraz zadałeś pytanie jak jeden ze sklepu z częściami do ciągników i maszyn. prosisz o łożysko, podajesz wymiary, a ten pierwsze pytanie: do czego to? jak powiesz, że do Ursusa czy wladimirca to ok, jak powiesz, że do landini czy je to za to samo łożysko zapłacisz 4x tyle co na półce. sk***iel trzepie na częściach jak szatan.

I tu właściwe pytanie sprzedającego. I chwała mu za to. łożysk o tym wymiarze jest co najmniej kilka typów,i np. do rotacyjnej ot takie sobie,wytrzymuje jedno okrążenie.a dedykowane,a droższe - potrzyma. Tak samo na przednie koło z ładowaczem,...........

Opublikowano (edytowane)

na serio w chińskiej fabryce łożysk produkują takie same łożyska tego samego typu i romiaru z różnicą taką że jedne do rotacyjnej, drugie do koła, trzecie do czegoś tam jeszcze? I w innych fabrykach też to samo praktykują?

:o

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
30 minut temu, kizak napisał:

I tu właściwe pytanie sprzedającego. I chwała mu za to. łożysk o tym wymiarze jest co najmniej kilka typów,i np. do rotacyjnej ot takie sobie,wytrzymuje jedno okrążenie.a dedykowane,a droższe - potrzyma. Tak samo na przednie koło z ładowaczem,...........

toś wymyślił jak z tym przebiegiem wski

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

po prostu do niektórych sprzętów sa wymagane łożyska lepsze jakościowo, a nie, że do zachodniego 4x droższe.  Są różne typy pasowania i zakres obrotów pracy, dlatego czasem jedno od drugiego tyle droższe. Ale jak ktoś się nie zna, to bierze najtańsze.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

to lepiej jak grzebie i stoi w miejscu 🤔

Znajomy po zmianie kół na 30 stwierdził że mocy brakuje i trzeba turbo założyć . Na 28 lżej hulał (obywa komplety radialne) Może przywykł że wcześniej dalio się robić na 2/3 biegu w 3skibach w obrocie .

Opublikowano

miałem 7011 na 30 cali i był wolniejszy od wuja 7211 na 28'' wszystko kwestia doboru maszyn i biegu czasem tak jest że jeden bieg za wolny drugi za szybki ale teoretycznie czym wyższe koło i szersze mniej poślizgu ale i mocy więcej potrzeba

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

1 godzinę temu, witejus napisał:

po prostu do niektórych sprzętów sa wymagane łożyska lepsze jakościowo, a nie, że do zachodniego 4x droższe.  Są różne typy pasowania i zakres obrotów pracy, dlatego czasem jedno od drugiego tyle droższe. Ale jak ktoś się nie zna, to bierze najtańsze.

z tym pasowaniem to masz rację, że są różne luzy. niedawno wymienialem na dwoch dyskach w kosiarce na szybkoobrotowe. cena u cwaniaka co pisałem wcześniej po podaniu marki i modelu maszyny: 150zł/komplet (2 łożyska). kupione japońskie koyo 50 km od cwaniaka - 80zl/komplet + droga, ale akurat i tak musiałem jechać do miasta. to nie kwestia lepszej marki czy lepszej jakości. to kwestia cwaniactwa sprzedającego. druga sytuacja: potrzebowałem na już uszczelkę pod pokrywę zaworów do landiniego bo zaczęło się saczyc. luknalem w necie: cwaniak ma, koszt 99zł. ok, wezmę. zajezdzam do sklepu, spojrzał, że mi pilnie potrzebna: cyk, cena 150, bo w necie niby wystawiona inna, a ta co pasuje akurat do mnie to ona droższa. wkurw zlapal, ale co było robić. dałem te 50zł więcej i poszedłem.

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

FŁT z Kraśnika robiła łożyska dla FAGa. I te były pakowane w opakowania FAG. Natomiast w ichnie opakowania FŁT był pchany Chińczyk. I taka to prawda o łożyskach.

Opublikowano

Co się dzieje z FŁT Kraśnik to też można epopeję napisać, jak pozwalniali kompetentnych pracowników i przyjeli tańszych bez doświadczenia. Jakość wyrobów dramatycznie spadła.

• Like 1
Opublikowano

Z 10 lat temu u niemca walnęło łożysko na półosi Z tylu w deutzu. Pojechałem po nowe, opakowanie niemieckie, cena też. Jakie było zdziwienie jak po rozpakowaniu zobaczyłem napis FŁT Kraśnik na kryciu.

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

z tym pasowaniem to masz rację, że są różne luzy. niedawno wymienialem na dwoch dyskach w kosiarce na szybkoobrotowe. cena u cwaniaka co pisałem wcześniej po podaniu marki i modelu maszyny: 150zł/komplet (2 łożyska). kupione japońskie koyo 50 km od cwaniaka - 80zl/komplet + droga, ale akurat i tak musiałem jechać do miasta. to nie kwestia lepszej marki czy lepszej jakości. to kwestia cwaniactwa sprzedającego. druga sytuacja: potrzebowałem na już uszczelkę pod pokrywę zaworów do landiniego bo zaczęło się saczyc. luknalem w necie: cwaniak ma, koszt 99zł. ok, wezmę. zajezdzam do sklepu, spojrzał, że mi pilnie potrzebna: cyk, cena 150, bo w necie niby wystawiona inna, a ta co pasuje akurat do mnie to ona droższa. wkurw zlapal, ale co było robić. dałem te 50zł więcej i poszedłem.

jprd, u mnie też był taki cwaniak, Tato w jego sklepie przewalił chyba ze 6 tyś jak nie więcej i nie chciał nawet na siekiere za 300 zł rabatu dać ( w necie 280),  powiedział że mu się taniej nie opłaca mu sprzedać, Ojciec dostał wkurwa i przeniósł się do konkurencji, teraz standardowo rabat 10% jakieś rękawiczki dołoży czy coś takiego, itd,to było 4 albo 5 lat temu jak zmienił i ostatnio jak policzył to w tym drugim sklepie już dobra dycha przeszła a współpraca dobrze idzie, to samo z orange, znajomy przeszedł do Play z całą firmą to dyrektor regionalny nawet dzwonił się spytać dla czego zrezygnował, a on mu odpowiedział "Ciągnieta ciągle kasę i o klienta nie dbacie a umowy to są tak napisane że w bankach trudniej wpaść z kredytem" gościu zaczął tłumaczyć a on do niego spie.... i się rozłaczył, przy tych samych warunkach płaci 20% mniej

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

luknalem w necie: cwaniak ma, koszt 99zł. ok, wezmę. zajezdzam do sklepu, spojrzał, że mi pilnie potrzebna: cyk, cena 150, bo w necie niby wystawiona inna, a ta co pasuje akurat do mnie to ona droższa. wkurw zlapal, ale co było robić. dałem te 50zł więcej i poszedłem.

Wyszedlbym ze sklepu, zamówił przez Internet z odbiorem osobistym, wszedł do sklepu i odebrał. Przy zakupach przez Internet masz większe możliwości zwrotu niż przy zakupach osobiście

Opublikowano

Ja przez internet kupowałem komplet uszczelniaczy do rozdzielacza w belarusie. Na allegro cena 80zl,ale myślę zadzwonię czy są napewno bo mam takie szczęście że albo ostatnia sztuka wybrakowana albo jakiś zwrot. No i dzwonie pytam czy jest i babka mówi że tak, są. Odświeżam stronę i skutery złapał,z ceny 80 zrobiło się 120.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Wyszedlbym ze sklepu, zamówił przez Internet z odbiorem osobistym, wszedł do sklepu i odebrał. Przy zakupach przez Internet masz większe możliwości zwrotu niż przy zakupach osobiście

jakby mi nie była potrzebna na już to też bym tak zrobił. sorki, dopiero zrozumiałem co napisałeś. Przyznaj, że i tak szybko ;) Dobry plan. Nie pomyślałem

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

Tak, jakiś czas trzymali fason, ale jak się zaczął ruch z podwyżkami u nas w kraju, to wywalili starą załogę i przyjeli ludzi z ulicy.  Takich, co nie wiedzą , co to grupy selekcyjne, nadwymiary - nieważne, jak kulka da się wcisnąć to OK, a jak nie, to jest nie do tego łożyska. I tak z poważnej firmy zrobili chińską jakość

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v