Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie pada, 0,5l z sąsiadem w ramach dezynfekcji spożyte. 

Ja orek pod jęczmień czy pod ziemniaki nawet ruszonych jeszcze nie mam, może trzeba pod ziemniaki choć przebronować bo pod jęczmień to już tam mniejsza o to jak w przyszłym tygodniu do ziemi pewnie pójdzie🤔

+14, wieje, nie spadła dziś ani kropelka deszczu, na zmianę słońce i chmury cały dzień

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Współczuć tym którzy wesela będą mieć.

Obiad dla najbliższej rodziny czyli domowników i to wszystko. Odejdzie problem kogo zaprosić kogo nie. Gdyby to było na tydzień przed no to fakt nie wesoło. Święta zapowiadają się tylko w gronie najbliższej rodziny.

Opublikowano

U mnie kolega 20 tys wyciągnął bał się że później banki nie będą wypłacać lub z bankomatu nie będzie można wypłacić. Dzisiaj rano rozmawiałem z kasjerka z biedronki to za wczoraj mieli 80 tys utargu. Szkoły pozamykali a co z urzędami? Przecież przez taki ARiMR składanie oświadczeń lub wniosków może przytoczyć sporo osób zarażonych wirusem(nieświadomie będą roznosić). Taka samo przez inne urzędy czy sklepy typu biedronka.

Granice powinny być od dawna zamknięte . A ci co już wiechaki powinni podlegać kwarantannie.

Jak szybko tego wirusa nie opanuja, nie zamkną granic to ile osób zagranicy bedzie chciało wrocic na święta do domu. Wtedy dopiero rozniesie się ten wirus na potęgę.

Opublikowano

20tys to ja wczoraj wydałem, dziś pobrałem kolejne i już sporo poszło. W sklepach chemicznych żniwa.

Opublikowano

Leje i wieje, przez dzień  kilka ulew było. Coś  czuje że kasa z suszowego pujdzie na koronawirusa😣 

Można  zrobić  lekkie zapasy ale bez przesady, jak to powiedział jeden hurtownik sklepow nie zamkną na amen a kryzysu z żywnością nie ma. Ale biznes sie kreci bo nawet konserwy z krótką datą idą że  z dostawami nie nadążają.

W Łukowie pod Kauflandem jakaś  awantura była  bo ktoś  wszystkie mydła dezynfekujace kupił.🤦‍♂️

Opublikowano

Wiatr przycichł. Na smog w miastach to ludzie dzisiaj nie będą narzekać, tak wiało.

Coś z innej beczki niż temat dnia aby poprawić humor.

Poseł swój chłop jest :).

• Haha 1
Opublikowano

W niemczech parę dni temu też sklepy miały żniwa,teraz wszystko na pólkach jest,nawet żele dezynfekcyjne,a szkopy siedzą w domach i jedzą to co nakupili i miasta puste

przed chwilą pompa 15 min i 3 mm

• Like 2
Opublikowano

,,Niebo''   patrzy   że  kasy  na ,,suszowe''  nie   będzie   to  daje   deszcz.....     125mm.  w tym roku-    na dołeczkach   ciągnik   stęka-, 

Opublikowano

wieje i kropi 

w Częstochowie już się panika szerzy gość co tydzień bierze ode mnie 3 tysiące jajek na handel wczoraj był a przed chwilą dzwonił czy coś mam bo wszystko mu poszło ziemniaki ludzie na worki brali jak nigdy  jego sąsiad sprzedaje makarony przed fajrantem wyprzedał wszystko  

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

konstrókcjia

Matko bosko . Musiałem     🧐

Opublikowano

wyobraźcie sobie, że dziś dzwoniłem żeby atestacje opryskiwacza zrobić to gada, że dopiero od kwietnia z tym ruszają. zapisał mnie w kolejkę na około 15.04. dacie wiarę? paranoja jakaś. Czy rsm mogę prysnac takim bez atestu? coś mi grozi w razie jakiejś kontroli?

teraz dmie okrutnie. wiatr z leśnym deszczem. tynk na domu U sąsiada tak namokl, że znac każdy pustak, z którego jest zbudowany. 😱 coś jakby poziomo padający deszcz.

Opublikowano (edytowane)

Ty poważnie pytasz ? Bo aż nie wierzę ?

Niedawno Kolega pewien , pytał mnie na PW czy siać nawóz przed wiatrem i czy aby ony mu nawozu nie zabierze . No ale że Ty ?? Robiłeś test ? 🤔

mam nadzieję że się nie pogniewasz za to co napisałem . Podobno masz specyficzne poczucie humoru .

A odpowiadając całkiem kompetentnie , to RSM to nie ŚOR . A po za tym , czy akurat na pewno w tym czasie pryskałeś ? Mi się wydaje że kiedy indziej .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To jeszcze rozmaz se weź .

Napisałem co potrzeba . Pewno połapałeś co i jak .

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Obiad dla najbliższej rodziny czyli domowników i to wszystko. Odejdzie problem kogo zaprosić kogo nie. Gdyby to było na tydzień przed no to fakt nie wesoło. Święta zapowiadają się tylko w gronie najbliższej rodziny.

oj tam nie ma w rodzinie schorowanych ludzi to po co siać panikę ...     włączyć odkażanie  wódką      a alkohole jakoś leżą na pułkach i nie widać zainteresowania                                                      

Opublikowano

też tak myślałem, że pryskalem dopiero za dwa miesiące. 😉 niby rsm to nie sor, ale zabieg wykonywany jest tym samym sprzętem. jakby trafić na upierdliwego urzedasa to pewnie znalazł by punkt zaczepienia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v