Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, popo73 napisał:

U mnie 0,5 litra normalnie szał.

Dla mnie to już dużo. Łeb by mnie bolał. Na dwóch to tak w sam raz.

Opublikowano

Raport pogodowy następujący:

- wczoraj cały dzień i noc- 18mm

- dziś od 7 rano do tej pory- 10mm

- maj łącznie już 130mm.

Temperatura +11, wiatr z zachodu, pada dalej.

Opublikowano

kra-za noc tak skromnie 16 mm a wygladalo na wiecej, ze wschodu ma daleko, gdy daje z poludnia to wtedy jest "wesolo"

pare lat temu -tak mniej wiecej o tej porze konczylem kosic lake, wysiadlem skladac kosiarke, podjechal znajomek ogladac zboze, pogadalismy chwile, zjechalem do domu za godzine wyja syreny-straz, pogotowie,policja, helikopter- odratowali go, bo powiesil sie w pokoju i brat zauwazyl, ani by mi do glowy nie przyszlo ze co takiego moze sie zdarzyc.

w tamten piatek -chlopak  25 lat ..

Opublikowano

Ja bym wsadził ryż w międzyrzedzia zawsze będzie co do garnka włożyć 🤔

5 minut temu, Samsung123321 napisał:

Podlało ziemniaki do jedzenia. Ma padać cały kolejny tydzień prócz poniedziałku. 

20200531_105528.jpg

.

Opublikowano

racja. kartofla dla prawdziwego faceta i ryż dla tych pizdeczek w rurkach. najlepiej z mlekiem sojowym. 😀😀

staszek131415 napisał:

5 minut temu, Samsung123321 napisał:

Podlało ziemniaki do jedzenia. Ma padać cały kolejny tydzień prócz poniedziałku. 

.

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

.

No chyba tak zrobię. Tryb Chiński trzeba odpalić A tak serio to może bardzo nie ucierpią o ile nie dowali a ma lać cały tydzień. Tam szybko wchłania się woda ale oberwanie chmury pół nocy i nie dało rady

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

kra-za noc tak skromnie 16 mm a wygladalo na wiecej, ze wschodu ma daleko, gdy daje z poludnia to wtedy jest "wesolo"

pare lat temu -tak mniej wiecej o tej porze konczylem kosic lake, wysiadlem skladac kosiarke, podjechal znajomek ogladac zboze, pogadalismy chwile, zjechalem do domu za godzine wyja syreny-straz, pogotowie,policja, helikopter- odratowali go, bo powiesil sie w pokoju i brat zauwazyl, ani by mi do glowy nie przyszlo ze co takiego moze sie zdarzyc.

w tamten piatek -chlopak  25 lat ..

U nas sąsiad przed wczoraj się zważył. 53 lata. koło 17 na koniu po wiosce się przejechał jak nigdy i wieczorem od zwierząt nie wrócił, Dwukrotny odwyk mu nie pomógł.

Przez noc RDE spadło 40l w maju jakieś 70. Trawy przed deszczami pokoszone i nawozy wysiane więc coś z 2 pokosu powinno być

Opublikowano
55 minut temu, Agrest napisał:

Dla mnie to już dużo. Łeb by mnie bolał. Na dwóch to tak w sam raz.

Przychodzi dwóch pijaków do sklepu i jeden mówi: 
- to weź dwie 
- nie, po co dwie jedna wystarczy 
- mowię Ci weź dwie 
- nie, bo się zmarnuje i co będzie? 
- nie zmarnuje się, bierz dwie 
- no dobra ale biorę je na Twoja odpowiedzialność 
- dobra 
I mówi do sprzedawcy: 
- to skrzynkę wódki i dwie oranżady.

Opublikowano

Mijający właśnie maj jest najzimniejszy od 29 lat. Meteorolodzy mówią, że to nie anomalia - a początek zimnego lata.

Ostatnie lata przyzwyczaiły nas do ciepłych, wręcz upalnych wakacji. Teraz może się to zmienić. "Chłody oznaczają w tym przypadku temperatury oscylujące w pobliżu normy wieloletniej, która dla najcieplejszej pory dnia, w zależności od regionu kraju, wynosi od 20 do 24 stopni" - czytamy na portalu Twojapogoda.pl

Ostrzeżenie pierwszego stopnia przed intensywnymi opadami obowiązuje na obszarze województwa: podkarpackiego, małopolskiego, świętokrzyskiego, śląskiego, lubelskiego, łódzkiego oraz w części województwa mazowieckiego.

W obszarach objętych ostrzeżeniami IMGW prognozuje wystąpienie deszczu okresami o natężeniu umiarkowanym i silnym od 25 mm, miejscami nawet do 70 mm.

• Like 1
Opublikowano

Ile to pijaczków się zmarnowało. Jeden leżał w rowie. Jak go wyłowili to niby żył,ale potem stracił przytomność i kaplica. Drugiego tir przejechał. Trzeci spalił się w domu. 

alkohol do spożycia zakazać. 

W kuj-pom deszczy nie nadają. Trzeba czekać 

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Ostatnie lata przyzwyczaiły nas do ciepłych, wręcz upalnych wakacji. Teraz może się to zmienić. "Chłody oznaczają w tym przypadku temperatury oscylujące w pobliżu normy wieloletniej, która dla najcieplejszej pory dnia, w zależności od regionu kraju, wynosi od 20 do 24 stopni" - czytamy na portalu Twojapogoda.pl

Pamiętam jeszcze nie tak dawno zimny i ulewny czerwiec chyba 2008 lub 9 rok. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v