Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Bananek napisał:

po co zglaszasz sprzedaż jak ubojnia to robi? ABP zawsze samo u mnie wyrejestrowuje. nigdy nie miałem z nimi problemów.

jak sam zglosisz to masz pewność że zrobiłeś to w ciągu 7 dni..a ile to roboty przez Internet zgłosić?

Ubojnia może po 7 dniach zgłosić...i w razie kontroli Tobie mogą obciąć dopłaty.

56 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie muszą obie ,wystarczy jedna strona ,

Ale wiadomo że'lepiej samemu dopilnować bo tam pracują tylko ludzie 

jedna jeśli jest zaznaczone kupno/sprzedaż i obie strony są podpisane na zgłoszeniu...w przeciwnym razie każda strona powinna osobno zgłaszać kupno i osobno sprzedaż... Jeśli jedna strona zgłosi kupno a sprzedawca nie zgłosi sprzedaży to sztuka w programie widnieje jako "niespojna".

Pitraszek napisał:

Mniala 350. Ladna miesna ale mleka litr na raz bylo

Jak ładna sztuka krowy typowo mięsna czy też byk to polecam beef Marek z wegrzynowa a jeśli coś słabszego to getmor. Ja osobiście wszystko do getmoru oddaje i cenę ustalam z Pawłem, podpisujesz umowę że do roku oddasz 10 czy 15sztuk i zapłaci Ci tyle co handlarzom czyli 20gr drożej niż w cenniku. Ostatnio oddawałem na początku marca to jeszcze po 12,30zl netto mi wyszło za te sztuki z rusztu z galerii.

johny1991 napisał:

jedna jeśli jest zaznaczone kupno/sprzedaż i obie strony są podpisane na zgłoszeniu...w przeciwnym razie każda strona powinna osobno zgłaszać kupno i osobno sprzedaż... Jeśli jedna strona zgłosi kupno a sprzedawca nie zgłosi sprzedaży to sztuka w programie widnieje jako "niespojna".

nigdy nie zglaszalem sprzedaży i jakoś w irz żadnych niespojnych nie mam.

marek530053 napisał:

Pitraszek napisał:

Mniala 350. Ladna miesna ale mleka litr na raz bylo

Jak ładna sztuka krowy typowo mięsna czy też byk to polecam beef Marek z wegrzynowa a jeśli coś słabszego to getmor. Ja osobiście wszystko do getmoru oddaje i cenę ustalam z Pawłem, podpisujesz umowę że do roku oddasz 10 czy 15sztuk i zapłaci Ci tyle co handlarzom czyli 20gr drożej niż w cenniku. Ostatnio oddawałem na początku marca to jeszcze po 12,30zl netto mi wyszło za te sztuki z rusztu z galerii.

Hahahaha tak oddawać do Wegrzynowa tam cuda się dzieją;) Oddasz byka a oni z niego krowę zrobią:) @Kentar zobacz jaka ubojnie się teraz poleca:)

• Like 1
  • Haha 1

42 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Sumek ty mi nie dałeś, ale jak wpdnie Zorro z koziej wolki @Bartek933 to bedzie rozdawał bany i jakby był uczciwy i sumienny to tez powinieneś dostac. Najlepiej bedzie jak ty i on wogole nie będziecie sie tutaj pojawiać bo młode chłopaczki i władza pomieszała w glowie.

Mnie to nie rusza, dla zdecydowanej większości osób na forum moderator to wróg. A jeżeli dasz komuś pkt czy bana a praktycznie zawszę uprzedzam i proszę bo nie chcę dawać bez ostrzeżenia to już 90% użytkowników czuję się jak bym zamordował mu matkę.

Tak czy siak będzie źle, bo:

-''róbta coc chceta'' to za chwile wejdą wyzwiska, polityka i skargi że moderatorzy olewają swoją prace i nic się nie można dowiedzieć

-usuwanie i ukrywanie postów: ludzie ratujcie, cenzura!!! wolność słowa wolność słowa

-prośba o pisanie na temat, później ewentualne pkt za spam: przez was temat nie istnieje, sami sobie piszcie, dzieciaczki z władzą itp itp.

Daniel założył specjalnie temat dla luźnej pogawędce na temat rynku i nikt tam nie chce pisać..

Ja wiem jak to jest być zwykłym użytkownikiem ale Wy nie wiecie jak to z drugiej strony wygląda. I nawet nie próbujcie mnie prowokować czy inne bo i tak Wam nie odpiszę.

Mimo wszystko życzę zdrowia i dużo deszczu.

A teraz piszmy o cenach które miejmy nadzieję szybko wzrosną

• Like 6

23 minuty temu, ab23 napisał:

Ktoś słyszał może coś o podwyżkach?🐂🐂🐂🐂🐂🐂😁

Abp poland Pniewy byczki 10.80 O klasa i ponoć dyrektor mówił że lepiej nie będzie  . Czas najwyższy żeby na olx zaczęły się pojawiać ogłoszenia typu ODDAM BYCZKI W DOBRE RĘCE !!

39 minut temu, ab23 napisał:

Ktoś słyszał może coś o podwyżkach?🐂🐂🐂🐂🐂🐂😁

Ponoć od maja ma coś podskoczyć. Dziś sam handlarz zapukał do drzwi z pytaniem czy coś mam. Oferta bez oględzin 6 krowa, 7.7 byk 7.5 jałówka brutto jeszcze do negocjacji jak bym się decydował, waga moja, stały odbiorca. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1

31 minut temu, Damianek20 napisał:

Ponoć od maja ma coś podskoczyć. Dziś sam handlarz zapukał do drzwi z pytaniem czy coś mam. Oferta bez oględzin 6 krowa, 7.7 byk 7.5 jałówka brutto jeszcze do negocjacji jak bym się decydował, waga moja, stały odbiorca. 

U kogo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...