Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

McB nie zapłacił za bydło ? Bo jebne...

No tak do dziś kuzyn Sebastiana , Krzysztof Waleński z Magdalenek  cały czas twierdzi mojemu koledze. Prokuratura sprawdziła gdzie jego byki poszły  i sie okazało ze poszły  do McBeef. Ale kasy już od 10 miesięcy niema 

Teraz mówicie ze Pieta też nie płaci  a on też oddawał do McBeef

Reasumując Sebastian Waleński pracuje w McBeef  bydło tam oddaje jego kuzyn i wspólnik i obaj są nie wypłacalni, to jeden wielki kant i tyle

Opublikowano
Dnia 3.07.2019 o 23:22, donweter1989 napisał:

No widać sporo bydła na olx. Susza i fatalna cena żywca wołowego robią swoje. Dużo ogonów miałeś wcześniej na stanie?

W 2014 roku miałem około 100 w 4 budynkach na dwóch podwórkach  czasem po północy kończyłem karmienie  ale rozum mi wrócił i ostatnie lata 50-60 sztuk  a za rok max-10 i to  krowy ,jałowki (albo kozy:D) aby bagienka wyjadały Teraz uważam że byki niech hodują ci co cene ustalili bo im pewnie sie opłaci a ja nie będę napierdalał i zdrowia tracił po to aby właściciele zakładów mogli heliktopterami latać!!

wczoraj znajomy mówił że we wtorek sprzedał dla stałego odbiorcy takiego z białym łbem (simental)to niecałe 5 zł dostał (stały odbiorca hehe) 

Chyba coś ruszy bo widze że dabpol zbiera po terenie byki 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Pić na wode ,nie znam nikogo komu by nie zapłacili 

1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

No tak do dziś kuzyn Sebastiana , Krzysztof Waleński z Magdalenek  cały czas twierdzi mojemu koledze. Prokuratura sprawdziła gdzie jego byki poszły  i sie okazało ze poszły  do McBeef. Ale kasy już od 10 miesięcy niema 

Reasumując Sebastian Waleński pracuje w McBeef  bydło tam oddaje jego kuzyn i wspólnik i obaj są nie wypłacalni, to jeden wielki kant i tyle

Waleński Pięta dawali do Zbyszko 

• Like 1
Opublikowano
kanalia36 napisał:

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

kurwa Kuba ty nie pierdol głupot skontaktuj się z kolegą Jimmy bo wziąłeś bydło a nie zapłaciłeś , bo snujesz teorie wyssane z dupy Waleński Krzysztof nie jest rodziną z walenskiem Sebastianem Łukasz Pięta ostatni raz do MC zawiózł bydło w marcu później prawie wszystko do Biernackich a na obecną chwilę na pewno Łukasz Pięta nie wozi do MC

Opublikowano
artek27 napisał:

31 minut temu, norbert098 napisał:

Kto na Podlasiu skupuje bydło płacąc poubojowo oprócz Brzeźnicy?

Onysk tez u nas bierze. Oni chyba tylko na WBC.

A jak z ceną?

Opublikowano

Moze poprosil na priv zeby przypadkiem nie przegaplil w temacie skoro tyle tu postow sie pojawia? No ale przypierdoliles sie, zastekales i jestes spelniony.

Opublikowano (edytowane)

Panowie ile na zywa mniej/wiecej Jalowka mieszaniec LM z mleczna cala czarna sztuka ponizej 24msc i krowa taka srednia ?

Ktos poleci kogos na poludniowa Wielkopolske ?

Wczesniej sprzedalem Walenski/Pieta i bylem zadowolony z cen, ale teraz czytam, ze tam cos sie dzieje. Nawet dostalem polowe przelewem na podworku. Wczesniej cos czytalem, ze jeden od drugiego odszedl, teraz ten artykul na wiescirolnicze. Ktos sie pod niego podszywa, czy rzeczywiscie to oni w wuja polecieli ?

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Ktoś jakieś aktualne ceny? Bo znowu tylko jałowa dyskusja o waleńskim którego tak chwalono na tym forum i dzięki Wam też do nich sprzedałem. Propozycja na dziś Obojan Stężyca 5.5 netto za ładnego byka HF. 

Opublikowano
8 minut temu, bekba napisał:

Ktoś jakieś aktualne ceny? Bo znowu tylko jałowa dyskusja o waleńskim którego tak chwalono na tym forum i dzięki Wam też do nich sprzedałem. Propozycja na dziś Obojan Stężyca 5.5 netto za ładnego byka HF. 

od poniedzialku hf 5 bruto 

Opublikowano
47 minut temu, asus921 napisał:

Panowie ile na zywa mniej/wiecej Jalowka mieszaniec LM z mleczna cala czarna sztuka ponizej 24msc i krowa taka srednia ?

Ktos poleci kogos na poludniowa Wielkopolske ?

Wczesniej sprzedalem Walenski/Pieta i bylem zadowolony z cen, ale teraz czytam, ze tam cos sie dzieje. Nawet dostalem polowe przelewem na podworku. Wczesniej cos czytalem, ze jeden od drugiego odszedl, teraz ten artykul na wiescirolnicze. Ktos sie pod niego podszywa, czy rzeczywiscie to oni w wuja polecieli ?

Ja niewiem czy ktoś sie podszywa ale przedstawiciel (Jakub Sz.)od waleński pięta który dogadał u nas warunki długo nas zwodził i przekonywał że pieniądze będą. Dzisiaj już mijają dwa miesiące od odbioru a pieniędzy dalej niema! Dodam tylko że Jakub Sz. telefonu nie odbiera od wielu dni.

Opublikowano
53 minuty temu, bekba napisał:

To obojan żyje jeszcze?

Opublikowano
55 minut temu, rolnik34 napisał:

od poniedzialku hf 5 bruto 

czyli byk 700 kg netto za 3500

nic tylko sie rozkrecac z hodowlą :ph34r:

Opublikowano

A 2zł nie dają już? Palnie ktoś cenę niczym nie popartą i zamęt sieje. Te forum obecnie wyglada jak sytuacja opasów, burdel i nic więcej. Gdyby nie wyzwiska i obrażanie siebie nazwajem jaka tu jest aktywność pozytywna?

• Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v