Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, jimmy871 napisał:

Wypowiedzenie złożyłeś a nie masz nagranego odbiorcy? Ja najpierw dogadałem odbiorce (Lyder) a dopiero później składałem wypowiedzenie..

z sierpca dzwonili przyjmuja

Opublikowano
11 godzin temu, wielgus napisał:

wypowiedzenie złoże w poniedziałek gdzie mam sie przeniesc a ty gdzie oddajesz mleko

A wypowiedzenia  ,,bez bólowe'' czasem nie do końca września?

Opublikowano
20 godzin temu, intel napisał:

Może chcą sie pozbyć "niewygodnych" dostawców? Myślałeś o odejściu, złożyłeś wypowiedzenie? W okolicy chodzi info,że przygotowywane są  nowe umowy już teraz na Polmlek,ale ile w tym prawdy to nie wiem 

Odchodzcie z Polmleku jak najprędzej mówię wam 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

A wypowiedzenia  ,,bez bólowe'' czasem nie do końca września?

wypowiedzenie w umowie 3 miesieczne

Opublikowano (edytowane)

@wielgus jestem jeszcze w Lacpolu ale też myśle o zmianie.U nas wchodzi w gre tylko Koło(które też nie za ciekawie płaci) i Łowicz,który szuka dostawców. W okolicy kilku dużych dostawców przeniosło sie do nich.                       @jimmy871 więc jednak przenosisz się?

Edytowane przez Gość
.
Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.10.2019 o 13:52, zetorr6441 napisał:

Sms od lidera

PREMIA KUKURYDZIANA DO CENY MLEKA ZA MIESIAC LISTOPAD - 0,01 ZL/DO JEDNOSTKI TLUSZCZU

Jesteś z centrali? My nie mamy żadnych informacji o tej premii

1 godzinę temu, komizmo napisał:

To potwierdzone info, że Piątnica zbiera eko mleko po całym kraju? Są jakieś limity ilości minimalnej na odbiór?

Kierowca mówił, że jeździ w okolice Bydgoszczy po te mleko 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

Widziałem reklamę mleko 1 litr Polmlek 79groszy coś czuję że Polmlek nie ogarnia i pcha towar poniżej kosztów

Opublikowano
8 godzin temu, intel napisał:

@wielgus jestem jeszcze w Lacpolu ale też myśle o zmianie.U nas wchodzi w gre tylko Koło(które też nie za ciekawie płaci) i Łowicz,który szuka dostawców. W okolicy kilku dużych dostawców przeniosło sie do nich.                       @jimmy871 więc jednak przenosisz się?

Tego nie powiedziałem. Zostaje w Piotrkowie.

8 godzin temu, intel napisał:

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Tego nie powiedziałem. Zostaje w Piotrkowie.

a uwas u dostawców na twojej trasie woda w mleku nie wpisuja bo unas co miesiac woda w mleku wpisuja ostatnio 10 na trasie co za ch*j zatym stoi my sle ze kierowcy

Opublikowano

Już byłą impreza w rezerwacie na zamku ? A dopiero co ogladałęm jak dwóch młodych sie tam wjebało i nagrało  ten BELWEDER k**wa fosy groty tunele 

Opublikowano

Polmlek już nawet 80 groszy płaci swoim dostawcom. Skoro opuszczał zgodnie z tym jak opuszczał mlekpol a teraz Mlekpol podniósł 4 grosze to czemu nie ma smsów o podwyżce i podniósł tylko wybranym tym co musiał a mniejszym już nie ... Jeszcze 80 groszy da żeby sobie odbić. 

• Confused 1
Opublikowano

Szczerze,   w tych czasach to nie rozumiem ludzi ktorzy doja ponizej 1.20 gdzie inni dostaja za takie samo mleko 1.40-1.70. Albo bym od razu szukal innej mleczarni, albo konczyl z produkcja. Jest to zbyt ciężka i oddana praca, ktora wymaga wiele poswiecenia i na koniec caly zarobek, trud oddac frajerom , którzy próbują sie na czyjejs krzywdzie dorobic... 

• Like 6
Opublikowano
25 minut temu, leszek1000 napisał:

Jakie 80 groszy  przecież za tą cenę nie da się żyć. 

Znajomi z okolic Włocławka tyle mają w poprzednim miesiącu obcieli jednemu z czterech w tym miesiącu dwóm,  także został im tylko jeden jeszcze.  W prawdzie nie mają dużo mleka no ale bez jaj ...

8 minut temu, Primula94 napisał:

Szczerze,   w tych czasach to nie rozumiem ludzi ktorzy doja ponizej 1.20 gdzie inni dostaja za takie samo mleko 1.40-1.70. Albo bym od razu szukal innej mleczarni, albo konczyl z produkcja. Jest to zbyt ciężka i oddana praca, ktora wymaga wiele poswiecenia i na koniec caly zarobek, trud oddac frajerom , którzy próbują sie na czyjejs krzywdzie doklad

Dokładnie,  chłopaki chcieli do Bestmilku ale nie mogą bo Bestmil ma umowę z tym bardzo nieslownym i zaklamanym Polmlekiem,  a do Włocławka nie chce więc mają trudną sytuację teraz 

Opublikowano

80 gr w klasie ekstra? Tak to jest z tymi umowami między zakładami chcą dobić rolnika do reszty

Opublikowano
3 godziny temu, beekeper napisał:

Czy ktoś wie może jak sytuacja wewnątrz JOGO? Czy mysla o przenosinach do Mlekpolu? 

Z tego co się orientuję to raczej o niczym takim nie było mowy  podobno sytuacja w Jogo jest na tyle dobra ze o żadnym połączeniu czy sprzedazy nie ma mowy. 

Tłuszcz 4,4 białko 3.5 przedział 20-30 tys. 1.32 brutto Jogo 

Opublikowano
3 godziny temu, Jan21744 napisał:

Znajomi z okolic Włocławka tyle mają w poprzednim miesiącu obcieli jednemu z czterech w tym miesiącu dwóm,  także został im tylko jeden jeszcze.  W prawdzie nie mają dużo mleka no ale bez jaj ...

Dokładnie,  chłopaki chcieli do Bestmilku ale nie mogą bo Bestmil ma umowę z tym bardzo nieslownym i zaklamanym Polmlekiem,  a do Włocławka nie chce więc mają trudną sytuację teraz 

a gdzdie pan wczesniej odstawiał mleko  i teraz gdzie pan przeszedł

Opublikowano
Dnia 15.10.2019 o 20:15, Jan21744 napisał:

Dlatego że im te podwyżki bardzo nie na rękę,  przeliczyli sie trochę z tym lacpolem ..

Nie wiem skąd taki info  ,wiem napewno że szukają dostawcow najlepiej dużych 

Opublikowano
7 godzin temu, LUKASIU1983 napisał:

Z tego co się orientuję to raczej o niczym takim nie było mowy  podobno sytuacja w Jogo jest na tyle dobra ze o żadnym połączeniu czy sprzedazy nie ma mowy. 

Tłuszcz 4,4 białko 3.5 przedział 20-30 tys. 1.32 brutto Jogo 

Przy tch parametrach i ilości powinno być 10 gr wicej, jak wg mnie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v