Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpisz sobie w internet główne kierunki eksportu polskiej wołowiny to zobaczysz czy jedzie do UE czy zostaje w kraju. Wszystko ktoś ma robić nawet tego sie nie chce?

• Like 1
Opublikowano

Ale z drugiej strony jak świnia na wbc jest po 5zł a szynka w sklepie na promocji po 8-9zł to jakoś ludzie bija sie w kolejkach. Chyba kazdy wie co za towar moze byc w tej cenie.

Opublikowano

staszek131415 napisał:

Jak minister pytał czy chcą rekompensaty do sprzedanych tuczników to krzyczeli że nie 

Po co rekompensata? Za co? Za to że syf jedzie z Danii? Za to że rząd nie dba o interes Polski? Za to że ludzie żrą mięsa 3 kategorii (nie do spożycia) i o tym nie wiedzą? Nie da sie wyjść na zero przy cenie świni 3.8zł, przy cenie mleka 0.8zł, porzeczek 0.3zł, jabłek 0.12zł.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, KARGO napisał:

Widzę że niektórzy już za dużo TVPPIS się naogladali bo umysł macie już wyprany...Nie budzicie się przypadkiem w nocy  gdy majeczycie przez sen TYLKO PIS??? Czy obecni posłowie bądź partie mają monopol na władzę?? Jak przewodnicząca Solidarności Rolników jest posłem PIS to ok , hehe ludzie obudzcie się Bo jesteście manipulowani...

Widać  jak ty  jesteś  manipulowany  obudź  się .  Skoro  Kołodziejczak  opowiada  że  Polityka  go nie interesuje   chodzi  o  naciski  na ministra itd.  a  Buduje  pod tą  przykrywkę  partię  Polityczną  to  jest  manipulacja.  

Gdyby  otwarcie  mówił  że   chce  budować partie  Polityczną aby wejść  do  sejmu    to  spoko   ale  minupuluje   naiwnymi  chłopami  i  taka  jest  prawda.

Opublikowano
32 minuty temu, pawelol111 napisał:

Po co rekompensata? Za co? Za to że syf jedzie z Danii? Za to że rząd nie dba o interes Polski? Za to że ludzie żrą mięsa 3 kategorii (nie do spożycia) i o tym nie wiedzą? Nie da sie wyjść na zero przy cenie świni 3.8zł, przy cenie mleka 0.8zł, porzeczek 0.3zł, jabłek 0.12zł.

To może Chińskie sklepy pozamykać bo tam szajs sprzedają? Nie potrafisz chować tanio świń wypadasz z gry im prędzej rolnicy to zrozumią tym lepiej mam nadzieję że te niskie ceny się jescze 3 miesiące utrzymią to wyleczy ludi z trzody niedaleko mnie gość ma sady i jakoś na zbyt nie narzeka ludzi masę zatrudnia jeszcze jabłka kupuje

Marek wie o kim mówię bo to jego okolice

1 godzinę temu, asus921 napisał:

Przydalby sie jakis przedstawiciel w mediach, ale nie taki po podstawowce, co drze ryja, ze nam sie nalezy, bo wiekszosc Polakow sadzi, ze rolnik to ma teraz zycie jak w madrycie, co roku doplaty do wszystkiego, teraz suszowe dostali i jescze im malo. Takie jest niestety myslenie zwyklego Polaka. Minister lub ktos z rzadu rozmawia np. w Polsacie, dziennikarz stara sie mu bledy wytykac, ale co z tego jak rozmawiaja skrotami np. ASF. Ogladam to z ludzmi, ktorzy nie sa bezposrednio zwiazani z rolnictwem i nie maja pojecia co to jest ASF i o jakich problemach w ogole toczy sie ta rozmowa. Takie dyskusje to mozna sobie prowadzic na jamis rolniczym kanale, a nie w ogolnopolskiej telewizji. Ktos musi byc liderem i przedstawiac problemy calemu narodowi jak dziecku w przedszkolu od podstaw, a nie skrotami branzowymi bez zadnego rozwiniecia tematu, bo nikt tego po prostu nie rozumie i dalej sa komentarze typu "tyle doplat biora i jeszcze im malo"

Za PO pomocy nie było klęskowej albo była symboliczne 1000 zł z Gops

Opublikowano (edytowane)

Nie robisz nic? No to źle. Pokazujesz problemy rolnictwa, zainteresowały się nimi media czy posłowie - wielki foch bo na autostradzie. To gdzie mieliśmy to zrobić? Na wsi pod sklepem blokować drogę? W Rawie Mazowieckiej blokuje 300 osob zaklad miesny. Ludzie, kończcie z ta polityka tylko zacznijcie działać. Na stronie gazety farmer jest artykuł.

Edytowane przez mkacper99
Opublikowano

Co tam politycy będą wiedzieć o naszych problemach. Oni bardziej przejmują się jak sobie dogryźć, każdy z nas gdyby siedział 20-30 albo i więcej lat w polityce to byłby oderwany od rzeczywistości. Co oni mogą wiedzieć o problemach zwykłych ludzi jak dla nich świat to wysoka pensja i wszelkie dodatki, podróże, bankiety, spotkania.. Panuje wewnętrzne zepsucie, wypalenie i nienawiść do innych opcji politycznych zakrywająca racjonalne myślenie. Od najniższych szczebli jak radni w gminach powinna obowiązywać zasada dwu kadencyjności po najwyższe urzędy i wypad do wyuczonego zawodu, i głosowanie na człowieka a nie na partie

Opublikowano
PSL wypada z gry to kilku cwaniakow chce zająć ich miejsce. Na początku był ruch oddolny dzisiaj już otwarcie przyznają że przydałoby się mieć kogoś swojego w sejmie. A ludzie ciągle wierzą jak to o ich dobro walczą. Ten pokaz był wczoraj jak oprócz krzyku nikt zdania poprawnie nie potrafił złożyć. Samoobrona 2.0
Opublikowano
Przed chwilą, Yoda napisał:

PSL wypada z gry to kilku cwaniakow chce zająć ich miejsce. Na początku był ruch oddolny dzisiaj już otwarcie przyznają że przydałoby się mieć kogoś swojego w sejmie. A ludzie ciągle wierzą jak to o ich dobro walczą. Ten pokaz był wczoraj jak oprócz krzyku nikt zdania poprawnie nie potrafił złożyć. Samoobrona 2.0

Kończ waść, wstydu oszczędź...

Opublikowano

mkacper99 napisał:

Nie robisz nic? No to źle. Pokazujesz problemy rolnictwa, zainteresowały się nimi media czy posłowie - wielki foch bo na autostradzie. To gdzie mieliśmy to zrobić? Na wsi pod sklepem blokować drogę? W Rawie Mazowieckiej blokuje 300 osob zaklad miesny. Ludzie, kończcie z ta polityka tylko zacznijcie działać. Na stronie gazety farmer jest artykuł.

Dzisiaj kolejni strajkuja bo boją się że agrounia im wyborców zabierze. Ciekawe kiedy PSL w imieniu polskich rolników rozpocznie kampanie wyborcza

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Siła przekazu ulotki ? Niezłe brednie.  I widzisz - ta niezapowiadana, nieprzygotowana, nielegalna blokada ściągnęła na miejsce ministra rolnictwa. Policjanci jakoś nie przejmowali się tym że do głupiej kolizji drogowej gdzie jedna strona nie wyrażała chęci podpisania oświadczenia nie było komu przyjechać - skutecznie kontynuowali protest mimo wszystko. Nie wiem ile masz lat - czy pamiątasz komunę lub może zainteresowałeś się tym okresem - ale widzę że ciche siedzenie pod miotłą i nienarażanie się władzy jak najbardziej ci odpowiada.

Jak już będziesz na etapie puszczania ulotek do druku to daj znać - chętnie się dorzucę - tylko po to żebyś sobie uzmysłowił że takie akcje z ulotkami nie dadzą żadnego efektu.

Przed 89' też roznosili ulotki, nie wiesz tego?

I mam pytanie, skąd u ciebie tyle jadu do transportowców? Dlaczego masz do tej branży uprzedzenie? Czy kiedyś coś nie pykło ci w tym temacie?

@Yoda myślę że PSL już zaczęło, pod postacią agounia. Tam nie strajkują dziadki od chlewika zapełnionego 50 szt. ogonów.

Tam są właściciele potężnych obiektów od produkcji tucznika. Czyli co PSL jak w mordę strzelił.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
16 minut temu, damianzbr napisał:

Przed 89' też roznosili ulotki, nie wiesz tego?

I mam pytanie, skąd u ciebie tyle jadu do transportowców? Dlaczego masz do tej branży uprzedzenie? Czy kiedyś coś nie pykło ci w tym temacie?

Nie roznosili tylko co najwyżej potajemnie drukowali i potajemnie rozprowadzali - dwie zupełnie inne sytuacje.

A czemu mam mieć pochlebne zdanie o transportowcach, dziadtransach wyzyskujących pracowników i śmiesznych kierowcach patelni z niezabezpieczonym ładunkiem w postaci kamienia którzy zaciekle się upierają że to nie z ich pojazdu spadł kamyk przez który pękła mi szyba bo to on jest król dróg a kierowcy osobówek to według niego śmieci. Każdego kierowcę ciężarówki który na mnie trąbi żebym zjechał ciągnikiem na ścieżkę rowerową pozdrawiam serdecznie środkowym palcem,  a jak który się odważy zatrzymać to dostanie wiązankę i pojedzie dalej pracować na swojego szefa w śmiesznym dziadtransie. 

Opublikowano (edytowane)

@Partyzant85

To zdecyduj się o kim masz złe zdanie, wkurza cię szefostwo które musi stać z batem nad baranami nie dbającymi o nie swój sprzęt i narzekającymi że szef ich wyzyskuje bo nie pozwala kraść i każe pracować, czy wkurzają się cię kierowcy, którzy nie zdążają zaciągnąć plandeki na ładunek bo cenny czas tracą na spuszczanie paliwa?

Ja np. mam niepochlebne zdanie o rolnikach wyzyskujących bezdomnych, degeneratów, uciekinierów czy innych uchodźców do pracy na gospodarstwie za 300 zł/mc, spanie w parniku czy piwnicy i 2 porcje jedzenia na dzień. Albo do rolników brudasów co wyjeżdżając z pola uświnią całą drogę, później leży ziemia z kamykami na jezdni i odbity kamyk może wytłuc szybę drugiemu  kierowcy.

Opublikowano (edytowane)

Nie taki lidel straszny jak go Kołodziejczyk namalował, są i polskie produkty

Kupujesz germańskich produktów za stówkę to drugi produkt polski dostajesz za złotówke

IMG_20181213_111952.thumb.jpg.3bcb545e8968ffe9bd77652d1655304d.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

@damianzbr - niepochlebnie się wyrażam zarówno o kierowcach jak i o właścicielach dziadtransów - pisałem już o tym ale widzę że masz problemy w czytaniu  ze zrozumieniem. Zresztą czego się spodziewać po bufoniastym szefie który stoi z batem nad swoimi barankami.

Opublikowano (edytowane)

No pisałeś, pisałeś. Ale nie wyjaśniłeś dlaczego szefostwa nie dzierżysz.

Co do kierowców zgadzamy się w 100%, nie dość że niewdzięcznik nie dba o powierzony sprzęt, to spuszcza paliwo jak złodziej i jeszcze plandeki leń nie ma czasu zaciągną, wytłucze komu szybę a później firma traci zniżki z OC i płaci mandaty. I weź tu z takim delikatnie się obchodź, uwierz nie idzie.

Ale wytłumacz co ty chcesz od właścicieli firm transportowych? Czym ci podpadli?

Opublikowano
51 minut temu, Yoda napisał:

Żelazny elektorat utrzyma PSL przy życiu w wyborach do sejmu. Też już wiele razy myślałem, że padną, ale oni są jak radziecka łódź podwodna. Niby ledwo zipią, ale wciąż płyną. Kołodziejczak ewentualnie może odebrać grupkę wyborców PiSowi, ale też nie za dużą. Kariery w polityce nie zrobi, nie umie się sprzedać tak dobrze, jak np. Ardanowski.  Musieliby go odpowiednio przeszkolić.