Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość firm nie wstawia nakładów od marca także w te hotele tak nie wierz. Cargill od prawie roku się z  tego wycofał. Kondrad i wipasz też nie wstawiaja na moim terenie przynajmniej. Wstawia tylko veneker. Ale z warchlakiem u nich różnie w sensie z  jakością bo to moloch jest i biorą wszystko a jak dostaniesz słabego warchlaka to i wyniki słabe i zarobku brak. Po prostu Niemcy chcą nas wykończyć i tyle w temacie. Duńczyk Blue był po 217 zł za 30kg. W necie parka prosiakow chodzi po 360-380 zł. 25 kilo sztuka. I cholera wie co to jest. I na takim prosiaku da się zarobić? Nie sądzę. 

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

wpiszcie w wyszukiwarke padłe swinie w holandi jest napisane ze niepowiadomił zadnych służb . nie moge wkleic linku ale jest sporo w necie 

No ico w związku z tym ?

Opublikowano

PYTAM bo jak by były zutylizowane to odpowiednie słuzby by wiedziały z automatu  ale pisza ze nikt nic niewiedział to co znimi zrobili wykopali dołek i zasypali ponad 1000 sztuk .

Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

Może przerobili na jedzenie

popieram Cię kolego ))))) dodam tylko ze to mieso trafiło do polskich sklepów pod marka polska zdrowa zywność )))))))

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Chcą wywalić małych hodowców. Taka jest prawda 

małych już prawie niema teraz wykańczaja takich ok 3 tys tuczników.

ostatnio to mi sie ze 4 ludzi pytało czy nie sprzedałbym coś na zabicie bo kupić niema od kogo. Ale jak przychodzi do konkretów to cena proponowana taka jak u "Kowalskiego" miejscowej małej ubojni i rozmowa się kończy.

Opublikowano
Dnia 9.09.2018 o 16:52, tyran3 napisał:

popieram Cię kolego ))))) dodam tylko ze to mieso trafiło do polskich sklepów pod marka polska zdrowa zywność )))))))

Oj głupoty piszecie

Opublikowano

staszek nie załapałes żartu, hehehe  

4 godziny temu, Sadek napisał:

Tak chcieli by towar dobry za małe pieniądze, skąd Ja to znam.

Nie tylko o kaskę chodzi ale ale ja sprzedaje tuczniki ok 110kg  bo wieksze sie gorzej wybijają a przychodzi Ci ktoś i pierwsze co mówi to potrzymaj mi do 140 kg ( ciekawe gdzie mam to zrobić) a potem jak nawet mu potrzymasz to się prosisz zeby Ci tę swinie zabrał a wymówka jest ta sama rzeźnikowi nie pasuje.

Kiedyś jednemu włąśnie tak przetrzymałem to na wadze tucznik miał 160 kg tak długo go odbierał. A na końcu musiałem mu jeszcze osobiście wrzucić do klatki tego tucznika bo świnia go prowadzała razem z synem jak chciała. A jak przyszło do płacenia to jeszcze się targował ze taki duży tucznik to u Kowalskiego bym dostał 2 klase i powinien być tańszy. Od tamtej pory zadnej sprzedazy na zabicie.

Opublikowano
16 godzin temu, dudek998 napisał:

Jutro sprzedaje po 6.30 za E

Tsa Ty sprzedajesz 😍

Opublikowano (edytowane)

To teraz Bruksela weźmie sie za asf i znowu będzie można świnie trzymać bo jak był w Polsce to duraczyli przepisami to teraz niech pokarzą jak się zwalcza.😁

Screenshot_20180914-090414.thumb.jpg.b569ea0836cb7eb75646cd4e73679fdd.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano

Oj jaki Ty naiwny . I tak się okaże że to wina rolników z lubelszczyzny . Bo np książkę wizyt w gospodarstwie źle prowadzą .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v