Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
odnośnie cen w osm łowicz to niestety ale nie ma szans w przeciągu najbliższych 3-miesięcy na jaląkolwiek podwyżkę tak powiedział Pan Dębowski....tragedia...odnośnie sytuacji w osm szkoda gadać po tym co można było usłyszeć.
Opublikowano
szczerze to cała sprawa cuchnie wygląda to tak jakby ktoś celowo do tego doprowadził że niby teraz tylko połączenie może uratować sytuację gdyż w innym wypadku nie może być mowy o podwyżce...a konkluzja spotkania to przyśpieszenie rozmów z innymi podmiotami...czyli lawina wypowiedzeń ruszy dalej a o 100tyś udziału pewnie mogę zapomnieć
Opublikowano (edytowane)

tam gdzie ty jesteś. A Łowiczem powinny sie zainteresować jakieś służby typu CBA, bo smród się robi coraz większy. Ładnie zorganizowali ten przekręt 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

A co z tym Rotrem kupił ktoś?  Czy ogłosili upadłość?

Opublikowano

Nie wiem jak innych, ale z mojej okolicy wszystkich wziął Sierpc. Ale jak oni będą nosić to nie wiem; jeśli będą dłużej to jakość Sierpca będzie można między bajki włożyć, gdyż wiem co szło do Rypina xD

Opublikowano

Wpadnie taki raz drugi to się poprawi albo wypad.

Opublikowano
O Łowicz narazie się nie martwię. Płacą na czas. Cena w miarę stała choć kokosów nie ma. A jak padnie to ktoś inny to weźmie. Chyba. ..
Opublikowano
2 godziny temu, TomaszStach napisał:

O Łowicz narazie się nie martwię. Płacą na czas. Cena w miarę stała choć kokosów nie ma. A jak padnie to ktoś inny to weźmie. Chyba. ..

Dobrze gadasz. Dzięki takim jak ty odzyskuję wiarę że chociaż może część udziałów odzyskam...

Opublikowano
3 godziny temu, pawelol1905 napisał:

Nie wiem jak innych, ale z mojej okolicy wszystkich wziął Sierpc. Ale jak oni będą nosić to nie wiem; jeśli będą dłużej to jakość Sierpca będzie można między bajki włożyć, gdyż wiem co szło do Rypina xD

Będzie jak z Źurominem kto nie da rady z wymogami albo miał mało mleka to umowa rozwiązana i odwiedzenia. 

Opublikowano

A co z mleczarnia w Ostrowi Mazowieckiej  działa  ? chyba jakas firma z Rosji przejeła zakład ale powprowadzeniu embarga przez rosje nie upadła ? tam tez dostawcow przejał Polmlek . 

Opublikowano

Jakby wzial ktos kto dobrze by zaczal placic za mleko to moze w koncu w kuj-pom by cena poszla do gory bo tak jest lipa. Po co podnosic jak nie ma gdzie przejsc bo inny placi podobnie +/- 6gr.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jarecki napisał:

A co z mleczarnia w Ostrowi Mazowieckiej  działa  ? chyba jakas firma z Rosji przejeła zakład ale powprowadzeniu embarga przez rosje nie upadła ? tam tez dostawcow przejał Polmlek . 

Kolego firma prędzej z ukrainy ;) Moi rodzice dostali 2 miesiące temu zwrot udziału z Ostrowi, dokładnie opuścili zakład 10 lat temu, zwrot udziału był w wysokości 7% więc biorąc pod uwagę jeszcze inflację pieniądza to za dużo Ostrowi nie zostało ;)

Edytowane przez kierowiec
Opublikowano

a  do towich  rodzicow nieprzychodziło wezwanie do zapłaty zeby zapłacili twoi rodzice  ? dziwne tak sami potylu latach wypłacili  O.o  a na jakich zasadach przejeli ukraincy kupili zakład czy wydzierzawili?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v