Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pytanie czy będzie to proste Agromlecz Lipno jest spółka z o.o. czyli należy do kliki osób które pewnie wolą doić drobnice i mieć z tego zysk niż jednorazowo zgarnąć kase za zakład.

Opublikowano
49 minut temu, komizmo napisał:

a wiśniewski z lipna,ten pośrednik co handluje mlekiem to rozumiem że jeździł od sierpca mleko kupować? :D

Wysłałem Ci wiadomość nie wiem masz skrzynkę pełną 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, komizmo napisał:

a wiśniewski z lipna,ten pośrednik co handluje mlekiem to rozumiem że jeździł od sierpca mleko kupować? :D

Chcesz powiedzieć że Sierpc od niego mleko kupował? No to kolego zaszalales, nie dość że syf jakich mało to jeszcze pół na pół wody 😁widzę tu więcej osób z okolicy jest ;-)

Poza tym on całość wywozil do Lidzbarka, do polmleku. Po tej aferze jeździ w drugą stronę zupełnie ale nie wiem gdzie 

Edytowane przez loik92
Opublikowano

śmiać się chce jak piszecie jakie to w Waszych mleczarniach super mleko macie. Skąd i na jakiej podstawie to wiecie ?. Bo mleczarni opłaca się Wam płacić po 2zł jak może kupić po 1.3zł :). Myślicie ,że gdzie sprzedaje mleko np Jabłonna hmm ?. Jedzie to do Mlekovity :). 

Opublikowano

Kiedyś ktoś powiedział że Sierpc kupuje mleko od agromleczu, przyjeżdża cysterna z przyczepa, tankuja ja i jedzie do sierpca. Kiedyś przejezdzalem w okolicy i akurat owa ciężarówka wyjeżdżała z agromleczu. Owszem, niebieski Man, nawet naklejka osm Sierpc tylko że numery rejestracyjne z kujawsko-pomorskiego... 

Opublikowano

No a ktoś wcześniej kilka stron pisał ,że czy to w Piątnicy czy w Sierpcu są tacy gospodarze co zapychają filtry w samochodach ... A prawda jest taka , że wszędzie jakość mleka ta sama ...

Opublikowano
13 minut temu, ThePerkins napisał:

No a ktoś wcześniej kilka stron pisał ,że czy to w Piątnicy czy w Sierpcu są tacy gospodarze co zapychają filtry w samochodach ... A prawda jest taka , że wszędzie jakość mleka ta sama ...

To czemu ci co oddają mleko 30-40 gr taniej nie przeniosą się do normalnych mleczarni tylko dają sie wykorzystywać. pomijając te regiony które nie mają wyboru. A ciebie co trzyma w tym kosowie?? Przecież wybór masz ogromny

• Thanks 1
Opublikowano

kosow wcale tak zle nie placi w listopadzie i grudniu(reszta miesiecy sie nie interesowalem) mialbym wieksza cene jak w mlekovicie
tylko w kryzysie po 0,89gr. bywalo za ilosc pow. 20 tys i parametry tez dobre chyba w mlekovicie po tyle nie bedzie

Opublikowano

A ja słyszałem i o jeszcze jednej mleczarni która jest zainteresowana nasza firma. Powiem tak ja swoje mleko pije zawsze a jeśli ktoś swojego nie pije to coś znaczy. A zam i takich i takich z każdej mleczarni.  Dziwi mnie wybujałe ego z niektórych. Więc pytam jaki sens jest płacić komuś 1.50 Max a sprzedać to za 1.20 ?  Albo brać tyle kasy na udział?  Czyli Was doja obracają waszymi pieniędzmi.  Ale jak kto lubi. Każdy wie że pieniądze musi pracować.  A dlaczego nikt nie mówi ile dostają dostawcy w Żuromin  osm Sierpc.  Tak był dziś przedstawiciel powiedział to i owo dla mnie szok gdy ktoś się śmieje z nas. To ile mają mniej10 groszy czyli ile wychodzi 1.30? Pytam bo jestem ciekaw.  A z innej beczki mama zawsze kupuję śmietanę z Piątnicy  i kiedyś też pękło opakowania i co mam myśleć?  

Opublikowano (edytowane)

Za mały felek jestem aby po moje litry przyjeżdżała inna mleczarnia. Tym bardziej , że cała wioska oddaje na Kosów. A co do ceny w Mlekovicie, tak jak wyżej wspomniano listopad , grudzień wychodziło więcej niż w Mlekovicie , po drugie przez 3 miechy doiłbym za pół darmo a cena nie jest aż tak mocno zróżnicowana bo +,- 15 gr Jak na teraz , bo za luty 1,32 brutto przy bardzo zaniżonych parametrach przy rzeczywistych +,- 1,40 brutto by było... A czm się nie przeniosą?, bo im tak dobrze , i normy wejściowe no bo przyjąć jakoś trzeba .. No już raczej nie przesadzajmy, że taka Mlekovita przyjęłaby  takiego chłopa co ma jakieś żółte mleko i któremu nie chce się nawet umyć zbiornika...  Myslicie , że jak taka "mleczarnia" zawiezie takie "mleko" do takiej Mlekovity czy gdzie tam to te mleko będzie super jakości ?. Widział , ktoś takie mleko albo pił ??... 

zkordlaski dobrze gada, ciekawe czy każdy napiłby się tak swojego mleka z Sierpca, Mlekovity czy tam Mlekpolu Hmmm ??... Bo to jest pewne , że nie ma takiej mleczarni w , której wszyscy napiją się swojego mleka :)

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano

@ThePerkins Nie chce tutaj dyskutować bo to bez celu. Co kupują molochy i od kogo to jedno, a co wymagają od rolników to drugie. Ale nie mów, że każda duża mleczarnia kupi od rolnika żur po normalnej cenie. Jak ktoś ma dojscia i sobie załatwi to jego sprawa, ale normalny rolnik taki jak ja musi ze szmatą zapier*alać i somatyki pilnować. Nie ma zmiłuj.¬¬

Opublikowano

Ja mogę napić się swojego mleka bez problemu i cała moja rodzina. A Sierpc dlatego dobrze płaci dostawcom i traci na przerzucie, bo chce zachować dobrych dostawców, bo będą mu potrzebni jak stanie nowa serownia.

Opublikowano

Krowiarka bez urazy, ale przerwijcie już to  pierdolamento o waszej sierpcolandii bo w doope nie lezie.  jest akurat czas kiedy ludzie faktury dostają, czlowiek chce zobaczyć a tu...... Zaraz jeszcze napiszecie, że waszym sierpczankom to można raciczki całować. 

• Haha 2
Opublikowano

Pfff czego zazdrościć? tej ułomności, która przejawia się chorym samozachwytem i przekonaniem, że wszyscy inni doją żur? Sorry kobito zejdź na ziemię 

Bo nie mowa teraz o cenach itd tylko o tym jak przedstawiasz jakas swoją wizję 

• Like 3
  • Sad 1
Opublikowano

Jaka zazdrość.  Więc ile dostają dostawcy z Zuromina ,mniej od Was 10-20groszy bo jakoś nikt nie chce powiedzieć jak Was broni mleczarnia w zurominie? dając gorszą cenę niż w zakładzie w Sierpcu? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v