Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PMlekovita Baranowo za niecałe 11 tyś tł.4,39% bi.3,64% 1,449 netto co dla vatowca daje 1,52 brutto. To o 5 groszy mniej niż za styczeń, parametry nieznacznie slabsze.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
vodz dostawcy byłej sudowii w S suwałkach mieli tak wiedz oni dobrze Ciebie zrozumieją. przeszli pod skrzydła mlekpol i z tego co się orientuję dostali zaległe pensje. zbierzcie się wszyscy i idźcie do dobrej mleczarni, bo w pojedynkę czy to mlekpol czy mlekovita z wami rozmawiać nie będzie. i to lepiej teraz niż sytuacja na prawdę będzie ch*jowa
Opublikowano

Z czego wy żyjecie skoro zalegają wam z wypłatami tragedia....

Opublikowano
11 godzin temu, vodz napisał:

Płacz na 1,5 a taki rotr jeszcze za styczeń nie zapłaci, jak tu ktoś już wcześniej pisał. Potraficie to sobie wyobrazić że za mleko ze stycznia w marcu jeszcze macie nie zapłacone? Do tego pana z wladimircem na avatarze-spier*alaj z tamtad czym prędzej.

Tylko pytanie dokąd? No niby wypłata za styczeń przyszła, marne to pocieszenie ale zawsze coś.

Opublikowano

Rypin do Działdowa czy Lubawy nie ma strasznie daleko. Na pewno Mlekovita jeździ gdzieś w pobliżu.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Spomlek

Tl 4.4 kazeina 2.87, ilość powyżej 45tys, cena 1.41 netto

Opublikowano

To mniej niż w Mlekovicie. Szybki spadek zaliczyliście. Na razie bez obniżki?

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Za luty 22 gr, ale bez potrącenia na fundusz. Za marzec bez zmian. 

Opublikowano
1 godzinę temu, michal1993 napisał:

Tylko pytanie dokąd? No niby wypłata za styczeń przyszła, marne to pocieszenie ale zawsze coś.

jak koledzy piszą wyżej, we wtorek jechałem przez rypin to przez samo miasto jechały dwie cysterny sierpca i mlekovity. Dużo znajomych, którym nie udało się dostać do sierpca przeszli właśnie do mlekovity oddział działdowo.

Opublikowano

Przykre jest pracować  nie dostawać za to wynagrodzenie . Uciekaj gdzie się da skoro tam jest tak źle. ..

Opublikowano

Chyba serca mają ze stali. Rolnik też potrzebuje na chleb,rachunki i kredyty.

Opublikowano

Do końca prezes ze swoją świtą będzie doił ile się da. Dziwne, że żadna mleczarnia nie zainteresowała się przejęciem.

Opublikowano

Sierpc miął przejmować. Ale koszty dostosowania i przejęcia były wyższe niż budowa nowej serowni od podstaw. Więc przejmują tylko najlepszych dostawców. 

Opublikowano

Znałem kilku dostawców tam jeden naprawdę koks Pan L  odstawia 8000 na dzień uciekł do mlekovity Lubawa i kolejny taki kolega miał 3000 na dostawę był prawie do końca ale miał cenę blisko 1.4 sam mówił że reszta na nich doi ale też uciekł mimo tego że miał ponad 70 000 zl udziału teraz odstawia też do Lubawy tam jest jakaś mafia a ogólny kryzys rorta zaczął się od embargo na Rosję od wtedy tam jest coraz gorzej pchali 80% procent właśnie na ten rynek 

Opublikowano
2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Do końca prezes ze swoją świtą będzie doił ile się da. Dziwne, że żadna mleczarnia nie zainteresowała się przejęciem.

Do przejęcia nie dojdzie bo prezes nie da wykopać spod siebie stołka - proste.

Opublikowano

W Baranowie, które przejęła Mlekovita prezes i reszta działali do końca. Już były jakieś rozmowy z Piątnicą i coś nie wyszło, bo w 2007 był niby kryzys na rynku. W ostatnim roku płacili po 60-70 gr brutto, podczas gdy konkurencja 0,9-1 zł. Kierownictwo zdegrdowano, ale nadal w biurze pozostali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v