Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

 W ciągu jednego dnia wszystkie zakłady Mlekovity przerabiają około 7 milionów litrów mleka – a ich moce przerobowe pozwalają na dzienny przerób 8 milionów litrów – stwierdził w swoim sprawozdaniu prezes Dariusz Sapiński i dodał, że zarówno w rankingu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich, jak i rankingu prowadzonym przez Polską Izbę Mleka, SM Mlekovita okazała się najlepszą firmą mleczarską w Polsce w 2017 roku

Opublikowano
29 minut temu, krzysieek napisał:

Co to znaczy najlepszą?

Najlepszą pod względem finansów, eksportu i innowacyjnych form promocji. Niestety dokładnych danych brak, na których polach i o ile mlekovita była lepsza. Na pewno jest stabilnym graczem ale jej główny konkurent nie jest daleko w tyle, mimo ciągłego doklejania łatki lidera branży mleczarskiej. 

Opublikowano

Aha, no to gratuluję. Cieszę się że nie należę do tej najlepszej mleczarni a do tego gorszego mlekpolu, a jeszcze bardziej bym się cieszył gdybym należał do jeszcze gorszej Piątnicy.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysieek napisał:

Co to znaczy najlepszą?

Wiesz ja nwm wkleilem tylko te zdanie bo odnosiło sie do ilości mleka. To okreslaja rankingi kzsm i pim, więc tam jest wyjaśnienie

Opublikowano

Spoko. Mlekovita przerabia najwięcej, Mlekpol ma najwięcej własnego mleka. A najlepsza mleczarna pod każdym względem jest Piątnica. Takie to moje zdanie.Ok, zeszliśmy z tematu juz

Opublikowano

Nie sztuka chwalić się zajebistością, sztuka to pokazać ☺️ tak jak robi to Piątnica kilka dni temu grabos dał przykład, nasze za***iste molochy pod tym względem mogą jej buty czyścić 

Opublikowano

Panowie jestem z Łódzkiego (centrum Łódzkiego )miesięcznie oddaje ok 15tys naleze do mleczarni Jogo Łódź ale tu cena zawsze jest smieszna chciałbym gdzies przejść ktoś mi cos poleci? Zeby bylo stabilnie uczciwie?

Opublikowano

Polmlek przyjmuje i szuka nawet cały czas nowych dostawców.  Rozwijają się np. Zakład w Grudziądzu.  Dużo jeżdżą strony Koła, Sompolna i Włocławka teraz . 

Opublikowano (edytowane)

prześledz wpisy z dwóch poprzednich stron i się dowiesz,a polmlek może i bierze,ale cena taka sama lub nawet niższa niż w Łowiczu 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

To jest nieprawda, gospodarze okolice Izbicy i Radziejowa dostali ceny 1.40- 1.50 i pieniądze na czas . Nie wiem dlaczego ktoś takie bzdury pisze że cena jak w Łowiczu. 

Opublikowano

to ty bajek nie pisz kolego,mam tam bliskiego znajomego i fakt dostał 1,5 zł,przez dwa miesiące i później parametry na łeb,problemy z somatyka i bakteriami, a teraz ma tyle co my w Łowiczu 

Opublikowano

To nie wiem , ja oddaje 4 miesiąc, tłuszcz 3.6 białko. 3.02  . 60 tyś litrów mleka na miesiąc i mam 1.47 cały czas bez żadnych problemów.  Oddział Lidzbark .

Opublikowano

Tam jest cena na telefon duży ma lepsza. Pamiętam jak chłopaki od nas dzwonili o  podwyżki ten co miał te 2 tyś na dostawę to coś tam załatwił. Odstawailo z 6 teraz rzaden każdy już jest w mlekovicie

Opublikowano
Przed chwilą, komizmo napisał:

przez jaki czas i do jakiej ilości?

Mowa była o2,5 tys na odbiór  A jak się pytałem czy za miesiąc nie spadnie to zapewniał że nie i teraz czytając te wasze wpisy nie wiem co robić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez karolas123
      Witam, Panowie zwracam sie z prośbą o rozwijanie tematu. Planuje wyprodukowanie elektronicznego testera somatycznych. Mam zaplecze techniczne oraz wiedzę programistyczną i elektroniczną do zbudowania takiego urządzenia. Niestety nie posiadam wiedzy specjalistycznej w zakresie badania mastitis. Interesuje mnie sposób badania komórek somatycznych przez testery dostepne na rynku które są nie ukrywajmy bardzo drogie. Prosiłbym o wskazanie literatury lub podzielenie sie wiedza na temat metody pomiaru. Czy te testery działają sprawdzając przewodność elektryczną płynu? A moze badają gęstość lub jeszcze inaczej to działa?
    • Przez Kielki
      OFERTA
      (Kiełki słodowe suszone)
       
      Oferujemy kiełki słodowe suszone, które  z uwagi na bogatą zawartość białka idealnie sprawdzają się w żywieniu bydła, koni, owiec i kóz.
       
      Proces powstawania:
      W końcowym procesie produkcji słodu browarniczego od ziarna słodu usuwa się korzonki wykształcone w trakcie kiełkowania, przepuszczając ziarno przez wibrujące płyty. Jako że ziarno jest suche, korzonki odrywają się z łatwością. Następnie kiełki są mielone na specjalnym młynie do kiełek.
       
      Właściwości:
      Składają się z kiełków, korzonków, połamanych części ziarna oraz plew. Posiadają drobną strukturę fizyczną i znaczną zawartość węglowodanów rozpuszczalnych. Występują również: asparagina, betaina, cholina – należąca do fosfolipidów, które są związkami bardziej biologicznie czynnymi niż tłuszcze oraz cukry – maltoza, kwasy organiczne (mrówkowy, octowy, szczawiowy, mlekowy, bursztynowy, jabłkowy) oraz niewielkie ilości substancji gorzkich.
      Kiełki mają barwę od jasnej do ciemnobrunatnej, w zależności z jakiego słodu są odkiełkowywane.
      Kiełkujący jęczmień zawiera istotny poziom wielu witamin oraz makro i mikroelementów niezbędnych podczas rozrodu i wzrostu zwierząt, a także powodują wzrost wydajności mlecznej.
       
       
      BIAŁKO OGÓLNE   20% - 25%
      WILGOTNOŚĆ  MAX. 14%
      POPIÓŁ   5%                           
      ​Kiełki słodowe suszone - mielone 700 zł / tona + transport
       
      Kiełki słodowe suszone - granulowane 760 zł / tona + transport
       
      Kontakt g.riegel@technicleader.pl
    • Przez Barenbrug
      Witamy serdecznie na naszym koncie!!!
       
      Chcemy jako firma BARENBRUG zachęcić Was do dyskusji na temat zakładania użytków zielonych, a także lucerników. Pragniemy zawrzeć tutaj najważniejsze informacje dotyczące uprawy traw i lucerny oraz ich prawidłowej agrotechniki. Dodatkowo zachęcamy Was do wstawiania zdjęć, które będą pokazywały jak sprawdzają się nasze mieszanki na łąkach i gruntach ornych - zarówno tych, którzy będą chcieli pochwalić się tym co udało się zrobić w tym, jakże trudnym roku, ale także w latach ubiegłych oraz tych, którzy mają z takimi użytkami pewne problemy.
      Wszystko to ma skłonić nas do dyskusji jakie są najczęściej popełniane błędy przy uprawie lucerny i UZ, czego powinniśmy unikać i na co zwrócić szczególna uwagę (np. nawożenie, wysokość koszenia).
      Mamy nadzieję, że nasze porady i doświadczenie pomogą Wam uzyskać jeszcze większe plony!!!
      Na Wasze pytania chcemy odpowiadać regularnie, tak więc w każdy wtorek i piątek wszystkie tematy na pewno omówimy. We wtorki dyżur pełnił będzie Mateusz Nogaj - przedstawiciel handlowy odpowiedzialny za rynek traw pastewnych na wschodzie Polski, zwłaszcza na terenie Podlasia, natomiast w piątki ja postaram się odpowiedzieć na Wasze zapytania, a teren na którym pracuję to zachodnia Polska.
       
      Pozdrawiam,
       
      Małgorzata Kalka
      Barenbrug Polska

    • Przez gobi12
      Witam.
       
       
      Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).
       
      Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.
       
      Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.
       
      Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.
       
      Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.
       
      Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).
       
      Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.
       
      Tel. 86 274 50 89
       
      Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.











    • Przez grzesiu
      dla wszystkich producentów i przetwórców mleka
       
      Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/76642-cena-mleka-2015
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v