Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha, no to gratuluję. Cieszę się że nie należę do tej najlepszej mleczarni a do tego gorszego mlekpolu, a jeszcze bardziej bym się cieszył gdybym należał do jeszcze gorszej Piątnicy.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysieek napisał:

Co to znaczy najlepszą?

Wiesz ja nwm wkleilem tylko te zdanie bo odnosiło sie do ilości mleka. To okreslaja rankingi kzsm i pim, więc tam jest wyjaśnienie

Opublikowano

Spoko. Mlekovita przerabia najwięcej, Mlekpol ma najwięcej własnego mleka. A najlepsza mleczarna pod każdym względem jest Piątnica. Takie to moje zdanie.Ok, zeszliśmy z tematu juz

Opublikowano

Nie sztuka chwalić się zajebistością, sztuka to pokazać ☺️ tak jak robi to Piątnica kilka dni temu grabos dał przykład, nasze za***iste molochy pod tym względem mogą jej buty czyścić 

Opublikowano

Panowie jestem z Łódzkiego (centrum Łódzkiego )miesięcznie oddaje ok 15tys naleze do mleczarni Jogo Łódź ale tu cena zawsze jest smieszna chciałbym gdzies przejść ktoś mi cos poleci? Zeby bylo stabilnie uczciwie?

Opublikowano

Polmlek przyjmuje i szuka nawet cały czas nowych dostawców.  Rozwijają się np. Zakład w Grudziądzu.  Dużo jeżdżą strony Koła, Sompolna i Włocławka teraz . 

Opublikowano (edytowane)

prześledz wpisy z dwóch poprzednich stron i się dowiesz,a polmlek może i bierze,ale cena taka sama lub nawet niższa niż w Łowiczu 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

To jest nieprawda, gospodarze okolice Izbicy i Radziejowa dostali ceny 1.40- 1.50 i pieniądze na czas . Nie wiem dlaczego ktoś takie bzdury pisze że cena jak w Łowiczu. 

Opublikowano

to ty bajek nie pisz kolego,mam tam bliskiego znajomego i fakt dostał 1,5 zł,przez dwa miesiące i później parametry na łeb,problemy z somatyka i bakteriami, a teraz ma tyle co my w Łowiczu 

Opublikowano

To nie wiem , ja oddaje 4 miesiąc, tłuszcz 3.6 białko. 3.02  . 60 tyś litrów mleka na miesiąc i mam 1.47 cały czas bez żadnych problemów.  Oddział Lidzbark .

Opublikowano

Tam jest cena na telefon duży ma lepsza. Pamiętam jak chłopaki od nas dzwonili o  podwyżki ten co miał te 2 tyś na dostawę to coś tam załatwił. Odstawailo z 6 teraz rzaden każdy już jest w mlekovicie

Opublikowano
Przed chwilą, komizmo napisał:

przez jaki czas i do jakiej ilości?

Mowa była o2,5 tys na odbiór  A jak się pytałem czy za miesiąc nie spadnie to zapewniał że nie i teraz czytając te wasze wpisy nie wiem co robić

Opublikowano

Ja przy 2 tysiącach na odbiór mam już czwarty miesiąc 1.47 tak mi zapewniali i tak jest . Pieniądze zawsze na czas więc jestem zadowolony. 

Opublikowano
5 minut temu, Cry85 napisał:

Ja przy 2 tysiącach na odbiór mam już czwarty miesiąc 1.47 tak mi zapewniali i tak jest . Pieniądze zawsze na czas więc jestem zadowolony. 

Codziennie u ciebie są?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v