OFERTA
(Kiełki słodowe suszone)
Oferujemy kiełki słodowe suszone, które z uwagi na bogatą zawartość białka idealnie sprawdzają się w żywieniu bydła, koni, owiec i kóz.
Proces powstawania:
W końcowym procesie produkcji słodu browarniczego od ziarna słodu usuwa się korzonki wykształcone w trakcie kiełkowania, przepuszczając ziarno przez wibrujące płyty. Jako że ziarno jest suche, korzonki odrywają się z łatwością. Następnie kiełki są mielone na specjalnym młynie do kiełek.
Właściwości:
Składają się z kiełków, korzonków, połamanych części ziarna oraz plew. Posiadają drobną strukturę fizyczną i znaczną zawartość węglowodanów rozpuszczalnych. Występują również: asparagina, betaina, cholina – należąca do fosfolipidów, które są związkami bardziej biologicznie czynnymi niż tłuszcze oraz cukry – maltoza, kwasy organiczne (mrówkowy, octowy, szczawiowy, mlekowy, bursztynowy, jabłkowy) oraz niewielkie ilości substancji gorzkich.
Kiełki mają barwę od jasnej do ciemnobrunatnej, w zależności z jakiego słodu są odkiełkowywane.
Kiełkujący jęczmień zawiera istotny poziom wielu witamin oraz makro i mikroelementów niezbędnych podczas rozrodu i wzrostu zwierząt, a także powodują wzrost wydajności mlecznej.
BIAŁKO OGÓLNE 20% - 25%
WILGOTNOŚĆ MAX. 14%
POPIÓŁ 5%
Kiełki słodowe suszone - mielone 700 zł / tona + transport
Kiełki słodowe suszone - granulowane 760 zł / tona + transport
Kontakt g.riegel@technicleader.pl