Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głupie gadanie że w rękaw bo miejsca brak ,

Do rękawa przy samym robieniu miejsca dużo potrzeba plus kawał placu wybetonowanego by to wykiprowac i z tamtad brać ładowarką. 

A tak jak w tym roku jest sucho to praktycznie wszędzie wjedzie tyłem i kipnie i tak jak kzychu pisze trochę przycichać i folia na to .

Tylko jaki to prestiż że ma w rękawie nie na kupię cena nieważna. 

• Like 1
Opublikowano

Jak ktoś ma kasę to co bronić, albo zdrowie nie pozwala bawić się przy pryzmie. W sumie to tak jak z gotową pelnoporcjowka. Jedni kupują wszystko samemu i później to mielą i mieszają a są tacy jak ja że wolą kupić gotowy granulat mimo że wychodzi drożej. Ale dla mnie jest wygodniej zadzwonić i zamówić , pokazać palcem gdzie mają wysypać a później wszystko żmijkami na halę i stację jedzie. Ktoś powie że przy kilku tonach miesięcznie zaoszczędziłby parę stówek robiąc samemu ale mi szkoda zdrowia na to 

• Like 1
Opublikowano

Ja tak samemu z big bagów kompletuję, zboże śrutuję, dobrze że chociaż dałem sobie spokój z całą kukurydzą i mieloną kupuję. Te zboże co mam skończę i wchodzi pełnoporcjówka. Co z tego że parę stów w miesiącu w kieszeni jak mam ograniczone moce przerobowe i się zajeżdżę robotą. Bawić się to można jak na stałe pracuje w gospodarstwie 3-4 osoby, a nie samemu i ktoś wpadnie na chwilę z doskoku.

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Głupie gadanie że w rękaw bo miejsca brak ,

Do rękawa przy samym robieniu miejsca dużo potrzeba plus kawał placu wybetonowanego by to wykiprowac i z tamtad brać ładowarką. 

A tak jak w tym roku jest sucho to praktycznie wszędzie wjedzie tyłem i kipnie i tak jak kzychu pisze trochę przycichać i folia na to .

Tylko jaki to prestiż że ma w rękawie nie na kupię cena nieważna. 

Miałeś w rękawie?

Opublikowano (edytowane)

Co to ma do rzeczy jeden i drugi nic nie zrozumiał,  a chodziło mi o to że do robienia rękawa miejsca dość dużo potrzeba .

Pedro ; tak się nie spinaj , jak nie czaisz bazy.

Sypiemy mokrą  kukurydzę w rękawy to wiem ile jest potrzeba miejsca i organizacji. 

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
5 godzin temu, robert1226 napisał:

Co to ma do rzeczy jeden i drugi nic nie zrozumiał,  a chodziło mi o to że do robienia rękawa miejsca dość dużo potrzeba .

Pedro ; tak się nie spinaj , jak nie czaisz bazy.

Sypiemy mokrą  kukurydzę w rękawy to wiem ile jest potrzeba miejsca i organizacji. 

Może ma przelotowe miejsce żeby wysypać i nakładać do pakowaczki. 

A czego to od razu rozkładać na czynniki pierwsze.

Napisałem tylko, że robi. Nie pytam o rady.

Opublikowano

Foliarz był, akurat mnie nie było.

Już tylko po belach biorą, ponad 50 baksów po nawozach popakowane po kilkanaście sztuk, wyciągnął foliowe wkłady, resztę rozjebane zostawił 

Plandeki te cienkie workowe też nie 

Bańki po olejach też już nie.

Mało co wziął tylko sodomy narobił. 

Ręce opadają.

Opublikowano

Czarna to tylko jak zbiórka w gminie ,z siatki fajna rozpałka w piecu ,bo za worek  od śruty stówę wyłożyć to tak średnio  . BB i biała ,to albo gratis biorą ,albo zależnie od wielkości napełnionego BB 70   100 zł . Jak sam w bb udepczę to wychodzi mi taniej ,i oni zadowoleni bo tylko kulkę wstawię i ok . Jak raz ze trzy włożyłem to się zdziwili jak d*pa siadła ,i już pojechali na plac ,więcej nie musieli zbierać 😉 ,ale nic nie dopłacałem

Opublikowano

To tak po stówie dopłacać to może lepiej kontener zamówić kiedyś się dowiadywałem to było 800zl za 10-12m3 teraz pewnie więcej ale ładowaczem ubijesz to trochę wejdzie 

• Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, Matmen napisał:

To tak po stówie dopłacać to może lepiej kontener zamówić kiedyś się dowiadywałem to było 800zl za 10-12m3 teraz pewnie więcej ale ładowaczem ubijesz to trochę wejdzie 

Z każdego wysypiska idzie zamówić taki kontener i wezmą siatki i folię ?

Opublikowano

Nie mam pojęcia, często to też tylko pośrednicy te kontenery podstawiają , dzwonić pytać trzeba ale myślę że powinni mówisz co to za towar masz to powiedzą 

Opublikowano

Tygodniowe ciele od najlepszej krowy mu zdechło. Bardzo duże było. W sumie to zaskoczony jestem ale może przegapiłem zapalenie płuc. Albo nie wiem zachłysnął się przy pojeniu bo tylko połowę wypite. Wkurzajace

Opublikowano
1 godzinę temu, Matmen napisał:

U mnie w firmie taki kontener  folii, nie wiem ile ma metrów, taki standardowy śmietnik to za utylizacje płacimy 3tys. Pierdolenia przy tym co niemiara, zgłoszenie intetnetowe, itp.