Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, damianek2019 napisał:

Idąc tokiem waszego idola to mogę wam każdy kit wcisnąć a wy jak te pelikany łykacie Pozdrawiam

Akurat sytuację Sławka znam bo ciągle jesteśmy w kontakcie. 

I wierz mi lub nie to przy nim jesteś nic nie znaczący pryszcz. 

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Akurat sytuację Sławka znam bo ciągle jesteśmy w kontakcie. 

Też mam ze Sławkiem kontakt, nawet często się z nim spieram w różnych sprawach, ale należy mu oddać, że swoje osiągnięcia ma i wiedzę też (to, co mi poradził to się sprawdziło). Sytuacji z ciągnikiem nie znam i się o niej nie wypowiem. I żeby nie było to mam "filozofię" gospodarowania i hodowli dokładnie odwrotną jak on...

Opublikowano

Oj tam, ja 2 lata temu w sierpniu też masseya kupiłem uczciwego 7tys mth xD na wożeniu kukurydzy każdy chwalił że pięknie śpiewa, aż się ziemia trzęsie. W lutym byłem już po 2 wizytach elektryka, wymianie pompy wody i glowicy, w kwietniu holowalem go z pola bo pękł wałek wybieraka i biegi zginęły, przy okazji go pomalowałem żeby chociaż z wyglądu nie wk***ial 😂 a no i ma 3 mm pęknięta tuleje, ogólnie poskładałem takiego bo nie było czym robic ale wiem że w końcu i tak się rozpierd0li i trzeba będzie go robić od zera, załadować 5cyfrowa kwotę w silnik. Takie jest życie chlopaki, jednemu się trafi złom, drugiemu ukradną 2 auta premium, trzeci rozpierd0li pół miliona na kryptowalutach. 

Ja do kolka adoracji Sławka nie naleze, nawet nie wiedziałem że takie istnieje. Ale nie pamiętam żeby się chwalił że ma wszystko za***iste tzn traktory, kobiety i zamki na piasku,jedynie w temacie hodowli itd ale to raczej cisnął tych co wirówki pochwalają czy inne mądrości także nie wiem o co chodzi. Dajcie na luz bo obora z niektórych wychodzi 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, damianek2019 napisał:

Na priv po jajcach się lizać w tym kółeczku waszym i będzie spokój a nie tu publicznie

Damianek wyluzuj. Nie ma sensu. Wszystko co miało być to zostało obnażone, teraz koledzy próbują zaklinać rzeczywistość i zdyskredytować informacje. 

Każdy zobaczył i skojarzył. Nie ma co się wyzywać dalej bo już zgłoszeń nawysyłał. 

Opublikowano

Kontynuując temat naprawy ciągników ale odchodząc od oceny Sławka takiej czy innej. 

Czy ktoś korzystał z zewnętrznej usługi zakładanie bypassa filtrujacego do ciągnika po remoncie skrzyni w celu usunięcia opiłków i innych zanieczyszczeń?

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Damianek wyluzuj. Nie ma sensu. Wszystko co miało być to zostało obnażone, teraz koledzy próbują zaklinać rzeczywistość i zdyskredytować informacje. 

Każdy zobaczył i skojarzył. Nie ma co się wyzywać dalej bo już zgłoszeń nawysyłał. 

Ale co zostało obnażone? Że nietrafiony ciągnik kupił? A gdzie on się śmiał z tego że inni maja złomy na podwórku albo rudery? Ja temat śledzę od bardzo dawna i jedyne co o slawku kojarzę to to że cisnął po tych którzy są nastawieni anty ocena użytkowości stada, anty wydajność czy promowali jakieś zacofanie zywieniowe typu otręby dla krów. Jak jesteś taki Kopacz to wykop na wierzch takie posty, z ciekawości przeczytam bo na razie to dopierdalacie się do gościa z powodu ciagnika, co się mogło zdarzyć i zdarzyło nie jednemu

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Przecież on same padaki ma .... Nowy" farmer" czy jak to tam się nazywało to tyz padak składak ....kto miał rozum to nie podchodził nawet do tego 😲....toć o się przełamuje na pół ...🤣

Nabrał na krechę zlomu na 3 ha ....co to tera warte jest 🤔

Ziemi można było kupić a nie graty składane nie wiadomo z czego 😉🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Każdy kto cokolwiek robi, popełnia błędy i kupi traktor lub samochód "grata". Znam gościa który całe życie miał dewizę "dobrze jest jak jest" i bał się podjąć jaką kolwiek decyzję. Do wszystkich się mądrzył że tylko nowe traktory i maszyny się kupuje. Na emeryturze kupił sobie pierwszy samochód i jak trzeba klocki wymienić lub rozrząd to jest płacz, lament i wyrzekanie bo mu się samochód zepsuł. Sam kupiłem ursus 4514 od rolnika i wsadziłem w niego ok. 10 000. Jeszcze opony z tyłu do wymiany. Trzy tysiące wsadziłem przez warsztat który od razu krzyczał że wie co trzeba zrobić ale przy trzeciej tej samej awarii powiedział że nie wie co jest. Zaprowadziłem do fachowców którzy rozebrali co trzeba wymienili wszystko co było uszkodzone i działa ale ta przyjemność kosztowała mnie 7 000. Jeździłem oglądałem, przegladałem a i tak kupiłem do poważnego remontu. Przez pierwsze dwa lata jak patrzyłem na ten traktor to miałem doła.

Opublikowano
22 minuty temu, PAN88 napisał:

@Krzysztof81 ale  żaden  się nie przyzna że kupił padakę

Padaka padaką. Najważniejsza jest cena a raczej stosunek stanu do ceny. Tutaj handlarz ewidentnie podszykował pod sprzedaż. Wiedział że skrzynia to złom więc wymienił olej, wyczyścił filtr, chlapnął farbą i heja. Pewnie ten łącznik wałka to ukręciło nie tylko że był wykonany z gównolitu, tylko też, że skrzynia już była na wykończeniu. Tam na tarczkach nie było nawet milimetra okładziny tylko gołe blachy.

Opublikowano

DF był naprawiany przez 1,5 roku. Podchodziło do niego chyba z 5 pseudo fachowców. Narobili niepotrzebnych regeneracji i kosztów i tak naprawdę utrudnili sprawę ostatniemu, który finalnie go zrobił. A facet wogóle nie naprawia ciągników tylko ciężarówki. A rozreklamowani na okolicę, co to nie oni...wszystko naprawią...i doopa. Faktem jest, że ciągnik zepsuliśmy sami rozruchem

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie wątpię. @Karol6130 kiedy ten velbazen najlepiej stosować? 

Najlepiej w okresie zasuszenia 

Tyle że za dwa tygodnie powtórkę trzeba robić 

Ja nie robiłem 

I z jaj legły się larwy, i wyszło jak wyszło

Robak poza skalą 

Amerykany mówią że 2kg od sztuki mleka na dzień mniej 

I te szczepienia co robiłem przez to zarobaczenie średnio działały 

Opublikowano
46 minut temu, tumiwisizm napisał:

Ale co zostało obnażone? Że nietrafiony ciągnik kupił? A gdzie on się śmiał z tego że inni maja złomy na podwórku albo rudery? Ja temat śledzę od bardzo dawna i jedyne co o slawku kojarzę to to że cisnął po tych którzy są nastawieni anty ocena użytkowości stada, anty wydajność czy promowali jakieś zacofanie zywieniowe typu otręby dla krów. Jak jesteś taki Kopacz to wykop na wierzch takie posty, z ciekawości przeczytam bo na razie to dopierdalacie się do gościa z powodu ciagnika, co się mogło zdarzyć i zdarzyło nie jednemu

Już biegnę, nie mam co robić to streszczenie Ci napisze. 

Kto obserwuje ten wie jak się zachowuje. Ze mnie się nabija, oko za oko. 

Śmiać się z kogoś, że za sprzedane krowy nakupił ziemi? No to trzeba mieć nie po kolei. 

Koniec tematu 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Faktem jest, że ciągnik zepsuliśmy sami rozruchem

Sąsiad w ten sam sposób spalił kompa w Fendzie. Brak napędu, rewersu, WOM i podnośnika. Ciągnik z ładowaczem potrzebny co kilka dni to chociaż rewers chłopaki mu na dziko zrobili ręcznie przestawiany kluczem przez dziurę w podłodze póki nie trafi na warsztat

Opublikowano

Wrócę do mojego ursusa 4514, przy pierwszej awarii żona zapytała czy można kupić nową skrzynię biegów to się z niej śmiałem ale po tych przejściach z mechanikami doszedłem do wniosku że chyba miała rację.

Opublikowano
34 minuty temu, Qwazi napisał:

DF był naprawiany przez 1,5 roku. Podchodziło do niego chyba z 5 pseudo fachowców. Narobili niepotrzebnych regeneracji i kosztów i tak naprawdę utrudnili sprawę ostatniemu, który finalnie go zrobił. A facet wogóle nie naprawia ciągników tylko ciężarówki. A rozreklamowani na okolicę, co to nie oni...wszystko naprawią...i doopa. Faktem jest, że ciągnik zepsuliśmy sami rozruchem

Też się dałem nabrać na tych pseudo fachowców. Reklama i opisy co to nie oni. A potem wychodzi tylko chudszy portfel a problem pozostaję. Najlepszy był gość co chwalił mi się że co roku naprawia kilka takich ciągników jak mój a jak wziął na warsztat to stwierdził że cała skrzynia do wymiany ale on tego nie zrobi bo specjalne klucze są potrzebne do niej. Ja akurat miałem jakiś inny typ niz wszystkie. I musi oddać w inne miejsce. Oczywiście zaraz wycenił na 50 tys. A sam wspominałem mu o pompie to stwierdził że pompa jest ok. Pomierzył ciśnienia i wyszło mu 80-90 % mocy pompy. Zabrałem ciągnik i zawiozlem w inne miejsce. Winna okazała się pompa która była szrotem. Po wymianie pompy ciągnik smiga. Ostatnio z  contractusa do mnie przyjechali do drugiego ciągnika. Fachowiec taki ze bez komputera potrafiłby tylko powiedzieć że ciągnik to ciągnik. Za godzinę z komputerem 700 netto wziął. Za dojazd jak dobrze pamiętam 2,5 zł od kilometra. Wydumał że czujnik do wymiany. Kasa poszła a ciągnik jak miał usterkę tak ma. Znajomy dal mi namiar na mechanika od samochodów ale też ciągnikiem się zajmuję. Przejrzał wszystko i stwierdził że trzeba wyregulować pompę paliwową. Poszła do sprawdzenia i regeneracji. W tym tygodniu się okaże czy trafna diagnoza. Także nawet autoryzowane serwisy mają takich speców że jakby im komputer zabrali to nic by nie zrobili 

12 minut temu, krzys111 napisał:

Wrócę do mojego ursusa 4514, przy pierwszej awarii żona zapytała czy można kupić nową skrzynię biegów to się z niej śmiałem ale po tych przejściach z mechanikami doszedłem do wniosku że chyba miała rację.

Moim zdaniem to już błąd zrobiłeś że uparles się na tego ursusa 4514 . Jak się szuka używki to nie patrzy się tylko na jeden model. Patrzy się na stan. A czy to będzie ciągnik mocniejszy od zakładanego to nie powinno być problemem