Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, ChiquitaB napisał:

Jakbym wzial 5l oleju do dojarki to chyba na 2 lata bym miał.

Mateusz1q mam żonę i spokojnie glodna wieczorem nie chodzi. 🤣

Z połykiem 🤭🤭🤭

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

wymionka napompowane 😁https://youtu.be/rIB78VBOnWs

Szczyt laktacji i 30 litrów? To kundle jakieś. Pokorojowo nie powiem całkiem ładne

Opublikowano
Ursus932 napisał:

56 minut temu, ChiquitaB napisał:

Jakbym wzial 5l oleju do dojarki to chyba na 2 lata bym miał.

Mateusz1q mam żonę i spokojnie glodna wieczorem nie chodzi. 🤣

Z połykiem 🤭🤭🤭

pewnie takie triki to z własnego doświadczenia 🤔 bardzo niesmacznie ... się wyrażasz ☝️

Opublikowano

To co żona lubi nie będę się chwalil. Jedynie współczuć tym co nudę maja wieczorem.

Kupiłem butle do pojenia ciekakow, jak prawidłowo sondę zapodać? Jak to rozpoznać zeby ploc nie zalac?

Opublikowano
kr9292 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

wymionka napompowane 😁https://youtu.be/rIB78VBOnWs

Szczyt laktacji i 30 litrów? To kundle jakieś. Pokorojowo nie powiem całkiem ładne

One szczyt to miały z pół roku temu pewnie

Opublikowano

Folia kupiona na początku lutego 750 po 290 brutto . Teraz już po 340 i nie jest z najwyższej półki. Te lepsze pewnie ok 400 zł. Ale ja owijam 3 razy kiedyś po 2 razach z dużo strat było A teraz to jak kot na dole się dorwie a tak to zero strat

Opublikowano

Po 2 owinieciach raczej bez problemu przebijają  A wiadomo mokra kiszonka psuje się więcej. Widzę po sąsiadach co ładują w paszowoz po zdjęciu białej folii bela dalej jest biała już nie wspomnę o kukurydzy. U mnie narazie się nie psuje czasami się w środku trafi zielona gruda a na wierzchu nic może dlatego że dałem zakiszacz na górę 

Opublikowano
41 minut temu, greg1985 napisał:

Folia kupiona na początku lutego 750 po 290 brutto . Teraz już po 340 i nie jest z najwyższej półki. Te lepsze pewnie ok 400 zł. Ale ja owijam 3 razy kiedyś po 2 razach z dużo strat było A teraz to jak kot na dole się dorwie a tak to zero strat

Ensibal 500 305 a 750 370 u mnie

Opublikowano

Ja mam ostatni pokos to po rozwinięciu wyglada jakbym wczoraj owijal taka mokra ale krowy wpierdzielaja. Dla mnie ensibal dobry bo lucerna nie przebijała go nawet jak badyl wystawał. U wuja za to mowil ze lucerna mu się psuje a mokre z ostatniego pokosu gniją. Ale on 500 owija i chyba żydzi folii. Ja 750 i 16 razy macham a on 500 i mowil cos ze 20 razy chyba robi

Opublikowano
5 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Kupiłem butle do pojenia ciekakow, jak prawidłowo sondę zapodać? Jak to rozpoznać zeby ploc nie zalac?

Ja daję pysk do góry i wkładam sondę i jak nie kaszle to daję mleko. Kilka sondowałem i nie było problemu.

A ja mam pytanie z innej beczki, co myślicie o zbiorze trawy prasą McHale z nożami i rozwinąc je w silos? ciżęko z ludzmi żeby do pomocy byli bo mam fotrschritta swojego a owijanie folią drogo wychodzi

Opublikowano
13 godzin temu, slawek74 napisał:

gdzie to same jałoszki za dwa lata krówka jak znalazł niektóre pochodzenie z konrada to po 9tys (netto) się sprzeda 😁

To trzeba być chorym na łeb dać 9 tysięcy plus vat za krowę , jakby mi ktoś dał 7 netto to mu sprzedam pierwiastke .

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Xawier napisał:

Ja daję pysk do góry i wkładam sondę i jak nie kaszle to daję mleko. Kilka sondowałem i nie było problemu.

A ja mam pytanie z innej beczki, co myślicie o zbiorze trawy prasą McHale z nożami i rozwinąc je w silos? ciżęko z ludzmi żeby do pomocy byli bo mam fotrschritta swojego a owijanie folią drogo wychodzi

Ja z 10 sztuk sondowałem i było dobrze, a jednego razu zalałem jaloweczke i zdechła. Od tamtej pory boje się sam tego robić, chyba ze byczek to co będzie...

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Jak jeszcze byłem w OSP po florianie zebraliśmy się na poleczenie, akurat dostaliśmy wóz strażacki... jeden mocno świętował i praktycznie tylko spał przy stole, w końcu zerwał się na równe nogi, podszedł do wozu, otworzył dolną półkę z rozdzielaczami i leje 😂 

To ja znam gościa co poszedł do kumpla i tak wieczorem popili, że w nocy wstał i podszedł do ściany wyklejonej fototapetą z motywem lasu...

i stanął się odlać pod drzewem xD

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, damiano12332 napisał:

chyba ze byczek to co będzie...

🤦‍♂️ 

Opublikowano

Odnośnie sondy to jak się włoży to trzeba posłuchać i powąchać nie będzie takiego bulgotania jak u dużej krowy ale nie powinno słychać oddechu no i zapach powinien być oczywisty