Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jako firma mam mozliwosc kupna foli MASTER WRAP w bdb cenie. szukam opini na temat tej foli bo ceny innych są kosmiczne. czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie?

Opublikowano

Zależy od preparatu. Ja na swoim mam napisane, że nie wolno podawać do 3 miesiąca. Wystarczy czytaj. Podaj nazwę tego preparatu.

Artek tego weterynarza to za ucho pociągnij. Każdy preparat czy antybiotyk ma różnie karencje i działania. 

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie zasuszania ćwiartki rywanolem. Wstrzyknąłem ok. 300 ml gotowego rywanolu. Czy trzeba to potem zdoić czy jeszcze powtórzyć i po jakim czasie. Proszę o podpowiedź.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, plati napisał:

Dał vet więc nie wiem jaka nazwa. 

Jak ma tytuł naukowy to zakładam, że zdaje sobie sprawę z tego co robi 

To chyba dostaniesz kartę leczenia i tam będzie wszystko napisane . 

42 minuty temu, llutek napisał:

Mam pytanie odnośnie zasuszania ćwiartki rywanolem. Wstrzyknąłem ok. 300 ml gotowego rywanolu. Czy trzeba to potem zdoić czy jeszcze powtórzyć i po jakim czasie. Proszę o podpowiedź.

na górze jest post, wystarczy kliknąć 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
8 godzin temu, llutek napisał:

Jak gotowego, to zdajaj, bo nie zadziała od razu i się rozwinie gorsze cholerstwo niż masz. Wciskaj ten rywanol i zdajaj, aż do zaniku mleka.  W ogóle to na górze, w polecanych postach masz jeszcze jeden sposób na zasuszenie ćwiartki. 

Opublikowano

U mnie lipa taka bo tez w trakcie jestem. Jedna drugiej na strzyk nadepnęła, efekt taki ze cala końcówka i srodek zmiażdżony. Krowa 7msc cielna, wet dal domięśniowo ale tu nic mocnego bo cielna wysoko. Zeby do wymienia cos wcisnąć musze przez kaniule inaczej się nie da. 3 dzien rywanolem jade, aktualnie nic z niej nie schodzi juz, cwiartka twarda lekko ciepla. Wydaje mi się ze jak leży to samo z niej cos schodzi. Ogolnie troche smierdzi jak kilka kropek zejdzie ale nie wiem czy to nie od samej końcówki strzyku. Jest dezynfekowana za każdym razem i zamaczana w takim fioletowym co taka bariera zostaje .

Opublikowano

U mnie w takich trudnych przypadkach jak nie idzie zdoić ćwiartki albo sprawia to duży ból krowie wet podaje leki na wypalenie ćwiartki a później amputuje strzyk. Na początku wydawało się to bardzo radykalne ale rana szybko się goi a co ma zejść to schodzi i krowa nie gorączkuje. Minus taki że stanowisko usyfione i trzeba dezynfekować na bieżąco. 

Opublikowano

Jeszcze mnie pojeżdża skoro go bronię 😁. Panie Krzysiu pan się zaloguje to tutaj podyskutujemy, po co mamy sobie maile pisać. Nikt tu panu głowy nie urwie.

A jeśli pan się nie zaloguje to bez mailowania podam panu chociaż jedną radę małą na dobry początek. Jeżeli w tpr jest artykuł np o ochronie herbicydowej kukurydzy to lepiej nie dawać całego artykułu obok reklamy środka na chwasty na całej stornie. Albo jeżeli napiszecie o biomuchach, o siatkach na pryzmy z takimi reklamami obok, albo nie wiem kuwa, peany o peruwiańskiej hodowli jedwabników zamawianej przez internet. Gdy obok jest reklama firmy która je dostarcza wygląda to kiepsko...

Bo to, że żyjecie w dużej mierze z marketingu jest przeze mnie i chyba większość rolników zrozumiałe i akceptowalne ale może trzeba to robić rozsądniej

Opublikowano

Jeszcze trochę to gazety nie będzie trzeba przeglądać bo i tak będą w niej wszystkie wątki z forum 🤦‍♀️

Opublikowano
10 minut temu, danielhaker napisał:

Niemiec płakał jak sprzedawał 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Do granicy gonił żeby odkupić 😂😂😂😂

Opublikowano
Adamqq3 napisał:

10 minut temu, danielhaker napisał:

Niemiec płakał jak sprzedawał 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Do granicy gonił żeby odkupić 😂😂😂😂

Pilnował czy na pewno Odrę przekroczą 😂

Opublikowano
Supersebusiek napisał:

Tam jedna trzecia to pewnie z ciąż bliźniaczych , że parka była , jedna trzecia po biegunkach i zapaleniach płuc i może ta ostatnia jedna trzecia jest dobra .

mam krowy od nich i jestem zadowolony

Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał:

Czy wyjście hydrauliczne które ma założona niebieska osłonę to złącze LS? 

IMG_20210501_170030.jpg

To wolny spływ  df agrofarm