Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Co z tego, że katalog po niemiecku, w necie są słowniki :P

Opublikowano

katalogi są raczej dostępne, a w nich najwżniejsze są numery a z tym chyba nikt nie ma problemu ;) nigdzie nie mogę namierzyć tej tabeli punktów smarowania. Jak ktoś ma niech podeśle link.

Opublikowano

oj tam zaraz słowniki. Ja dzwonię do brata germanisty i też się dowiem, jak się ta część nazywa :P . A tak poza tym, to jak idę do sklepu, to mam spisane numery - prędzej się w mojej okolicy numerami dogadam, jak nazwą części ;) Co do instrukcji, to by się czasami przydała chociażby w kwestii ustawień i samorowania. (wiem, że masz w swojej kolekcji umieszczone tablice ustawień, lecz nie wszystko Internet przetłumaczył, a nie jest to w języku niemieckim, choć niemieckopodobnym...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ta moja tabela ustawień jest po szwedzku ;)

Opublikowano

to tak, jak by porównać język Polski i Czeski... Po niemiecku jęczmień - gerste, a medyczna nazwa - gerstekorn. U ciebie jest to Korn. Podobnie jest też żyto - roggen, owies - fafer, rzepak jest tak samo - raps itp... ;) :lol:

Opublikowano

co myślicie o pasach firmy continental?? musze zmienić na młocarni a gościu twierdzi że to są oryginały tylko coś mi cena jak na oryginały się nie podoba opony mają dobre :) miał ktoś już z tej firmy jakieś pasy ?

Opublikowano (edytowane)

NA MŁOCARNIE NAJLEPIEJ ORYGINAŁY A DOSTAWCÓW ORYGINALNYCH BYŁO CHYBA KILKU: OPTIBELT. CONTINENTAL I MOŻE GATES. WSZYSTKIE PASY TYCH PRODUCENTÓW SĄ PORZĄDNE I MOŻESZ ŚMIAŁO ZAKŁADAĆ. CLAAS SAM NIE PRODUKUJE PASÓW TYLKO ZAMAWIAŁ OD W/W PRODUCENTÓW. NIEKTÓRE MIAŁY NAWET MARKĘ PRODUCENTA I CZERWONE LITERY CLAAS Z NUMEREM KATALOGOWYM.

Wyłącz caps lock

Edytowane przez KRISTOFORn
  • Like 1
Opublikowano

co myślicie o pasach firmy continental?? musze zmienić na młocarni a gościu twierdzi że to są oryginały tylko coś mi cena jak na oryginały się nie podoba opony mają dobre :) miał ktoś już z tej firmy jakieś pasy ?

Tak to jest oryginał bardzo dobre pasy.

Opublikowano (edytowane)

Tematy połączone

Witam. Mam pytanie odnośnie ustawienia sita żaluzjowego tego krótkiego, i nie chodzi mi o szczelinę tylko o jego pochylenie względem dużego. To czy powinno być ustawione poziomo czy lekko opadać czy wznosić się w stosunku do dużego sita. Chodzi mi też o ustawienie tej klapki poniżej tego krótkiego sita jaka powinna być tam szczelina między tą klapką a tym krótkim sitem. Mam nadzieje że jasno to napisałem.

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano (edytowane)

Podajcie linka do ustawien lub napiszczcie sami : wiatr sita szczelina itp z góry dzięki. Bo trzeba se przypomieć :D Pozdr

Edytowane przez radzio445
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zapomniałeś, że mam tę tabelkę w swojej galerii?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v