Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kamil dzięki za rade :) @ferdek wiatru to nie za bardzo mogę zwiekszyć bo mi owies wywiewa a te sita to nie wiem jak byś mógł bardziej sprecyzować to pytanie to Ci powiem bo nie za bardzo się znam na kombajnach bo dopiero 1 rok kosiłem bo tak to wujo kosił a ze on za granice pojechał to nie wiem ;)

Opublikowano

Sory ze tak późno ale tymczasowo nie miałem dostępu do kombajnu ale juz wiem pod sitami żaluzjowymi jest takie sito z otworami ale nie są to otwory okrągłe tylko takie prostokąty zaokrąglone i to ma wymiary 2,5 cm x 0,5cm

Gość peres100
Opublikowano

mam pytanie z przodu kombajnu po prawej stronie jest takie kolo od zwalniacza i jak jade kombajne na zwalniaczu to jest wszystko dobrze a jak na przyspieszaczu to strasznie piszczy i tak juz bylo w zeszlym roku.

Gość peres100
Opublikowano
U mnie piszczał pasek.

i z tym zrobiles

Gość peres100
Opublikowano

mam mala awarie i nie baedzo wiem jak sie za to zabrac a dokladnie w merkatorze z lewej strony lozysko mlocarni ma kalamitkie na takiej rurce i ta wlasnie rurka wypadla ze swojego miejsca i nie ma gwintu na niej i nie wiem jak to teraz zrobic

Opublikowano

Z lewej strony jak siedzisz kierując kombajnem-czy tak? Spróbuj wkleić tą rurkę , odkręć tą pokrywę i obróć o 120 stopni wtedy ten otwór będzie od góry(no prawie)i wtedy wklej tą rurkę(będzie łatwiejszy dostęp)jeżeli nie pójdzie jej zamontować(rurki)w poprzednie położenie to będziesz musiał znaleźć dla niej nowe miejsce mocowania.Możesz użyć coś takiego

Gość peres100
Opublikowano

jaka pokrywe mam odkrecic i jak bo tam niema zadnego dojscia

Gość peres100
Opublikowano

ja napchalem tam duzo smaru i przestal

Opublikowano

Piszczenie nie było silne,ale nie pokojące .Jak się zorientowałem że to pasek to olałem sprawę.A u was jak mocno piszczy to znaczy że ma duży poślizg i może się mocno grzać.Jeszcze powiem że u mnie nie piszczało w całym zakresie przyspieszacza,bo jak w całym to może być coś innego.

Gość peres100
Opublikowano
Tą co ma być wklejona rurka,czyli obudowa od łożyska.A od góry nie masz dojścia?ona jest na 3 śruby

a jak odkrece te obudowe to te srubki nie wpadna mi do srodka? sa tam na stale czy moga wypasc

Opublikowano

Są to śruby zamkowe i istnieje ryzyko że mogą wpaść(nie są na stałe),ale jak nad podajnikiem pochyłym otworzysz klapę to będzie widać bęben młócący.Jak powkładasz np.deseczki między bęben i te śruby to nie wypadną.Trochę prymitywny patent ale trzeba sobie radzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez FantasticMrF
      Witam

Mam problem z zablokowaną skrzynią w Zetorze 8045
      Lewarki zmiany biegów normalnie działają. Biegi wszystkie normalnie wchodzą, jednak nawet na luzie po puszczeniu sprzęgła silnik dostaję sporę obciążenie tak jakby zablokowały się biegi.
      Po zdjęciu pokrywy wszystko jest w porządku.
      Co może być przyczyną?
    • Przez gospodarz1997
      Witam. Mam Ursusa 4011 skrzynia i silnik 355. W silniku lub skrzyni tak na środku łączenia skrzyni z silnikiem słychać szum dość głośny... Jak by śrutownik haha. Po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia. Biegi chodzą elegancko nawet nie zgrzytaja. Po włączeniu pompy hydraulicznej tak samo szumi nawet bardziej. Po wyłączeniu silnika wał odbija w druga stronę tak jak powinien ale silnik staje wraz. Tak jak by się ocieral o coś i go to zahamowało. Co to może być. W silniku jest do roboty pompa i wtryski. Był dzisiaj mechanik za 3tyg go weznie na warsztat. Chciałbym wiedzieć mniej więcej na co się przygotować  czy ktoś tak miał? Mam tez Ursus 360 i s porównaniu na siedzeniu słychać silnik a w tym praktycznie tylko ten szum... 
    • Przez Hari123
      Witam temat moze i prosty dla co niektorych ale mam problem z sprzeglem w t25 otoz po wcisnieciu sprzegla do konca majac ciagnik na biegu wszystko jest ok, ale po dodaniu gazu ciągnik sam jedzie tak jakby sprzeglo nie było do końca wcisniete. W tym roku podczas remontu wymieniłem na nowe osobiście koło zamachowe, tarcze sprzegłową, docisk, łabki, łożysko w skrócie wszystko co z sprzeglem związane, przejechane mam teraz ok 30mth i dopiero teraz cos jest nie tak, dodam że sprzeglo dzisiaj regulowalem od nowa bez większych efektów, proszę o radę  
    • Przez gadget
      Witam
      Zdecydowałem się na założenie nowego tematu bo  problem jest raczej niestandardowy a biorąc pod wzgląd że mamy w Pl sporo ciągników w wersji angielskiej to być może ktoś zetknął się już z tym problemem
      Otóż jest problem ze sprzęgłem w mf 235, jest to wersja angielska.
      Kupiłem nowe tarcze produkcji Ursusa i problem jest taki że po złożeniu i ,,zjechaniu'' silnika nie ma sprzęgła ( dźwignia sprzęgła wpada w podłogę) tak jak by tarcze były za grube?? podczas skręcania obudowy sprzęgła z kołem zamachowym widać jak pieski w pewnym momencie się cofają pod wpływem działającej na nie siły, w przezierniku pod obudową  sprzęgła widać że łożysko oporowe ma sporą drogę do pokonania żeby mieć kontakt z pieskami a prawidłowo odległość powinna być nieznaczna
      Po włożeniu starej tarczy jest nieźle ale nie tak jak trzeba, od kiedy go mam sprzęgło nie było rewelacyjne( jest zdecydowanie cieńsza  czyt. wyeksploatowana). Jest możliwe że tarcze w wersji angielskiej były węższe albo inne było koło zamachowe lub docisk i ktoś wymieniał jeden z powyższych elementów i teraz to się po prostu nie zgrywa?? zupełnie zaskoczyła mnie ta sytuacja i nie wiem co z tym zrobić, dodam tylko że jeśli skręcę  sprzęgło z kołem zamachowym tak że zostaje jakieś 2 mm luzu ( nie skręcam na maxa) to dźwignia sprzęgła jest twarda i wszystko ładnie się wysprzęgla. Wygląda na to że jeśli obie tarcze były by cieńsze lub pomiędzy obudową sprzęgła a kołem zamachowym były by jakieś podkładki ok 2-3 mm to wszystko by hulało tylko że raczej na pewno ich tam nie było
    • Przez koda92
      Witam
      W moim case Mxm 140 2004 r brakuje wtyczki do sprzęgła wiskotycznego. Jak go kupiliśmy już nie było. Wiszą tylko kable. I mam pytanie czy można kupić gdzieś taki kabel, wtyczkę ? Bo szukam na int i jest tylko sprzęgło, a nie ma nic o kablu. Może ktoś coś wie o dostępności takiej wtyczki, kabla. Bo wentylator chodzi na full cały czas. Zimno, gorąco, cały czas te same obroty. 
      Pozdrawiam 
  • Dodaj nową pozycję...
v