Skocz do zawartości

koda92

Members
  • Zawartość

    39
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O koda92

  • Ranga
    Nowicjusz
  • Urodziny 05.11.1992

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Zainteresowania
    hodowla papug
  1. Błąd L 5 w Case Mxm

    Witam Co może oznaczać błąd L 5 w Case MXM 140? W książce serwisowej ten błąd oznacza niby '' Próg zadziałania potencjometru przedniej osi jest niższy niż ustawiony poziom'' ale ja nie mam zawieszanej przedniej osi. Mam zwykłą mechaniczną oś. Miga już od dłuższego czasu i nie wiem co z tym zrobić. Pozdrawiam Skoro nikt nie wie o co chodzi z tym błędem to może ktoś wie jaką temperaturę silnika powinien pokazywać wskaźnik ( ile kresek)? Pokazywało mi 3 kreski i bez obciążenia szybko spadało do 1. Wymieniłem termostaty i teraz pokazuje 5 kresek i tyle jest nawet bez obciążenia. Czy to jest dobra temperatura czy może czujnik temperatury jest wadliwy?
  2. Włącznik WOM

    szkoda że nikt nie ma pomysłu co może być nie tak z tym wom. Ale dzięki za wszystkie odpowiedzi
  3. Włącznik WOM

    Ma ktoś pomysł co można zrobić jeszcze żeby ten wałek działał? Kable posprawdzane przewodzą prąd, bezpieczniki i przekaźniki sprawne. Moduł EMU był w naprawie więc musi być sprawny. Elektrozawór pyka. Na włączniku prąd jest ale czy jest sprawny nie wiem. Nie mam już pomysłu co może jeszcze być nie tak. Żadnych błędów nie ma. A jest mi potrzebny wałek do pracy.
  4. Włącznik WOM

    Wałek jak się kręci to mam moc. Nie można go zatrzymać.
  5. Włącznik WOM

    Ma ktoś pomysł dlaczego ten wałek tak pracuje jak chce? Co nim steruje że on ma tak różne obroty . Na 1700 obr/min silnika wałek czasami kręci 100 -280 lub 400 obr. Przy wyłączonym grzybku.
  6. Włącznik WOM

    Może tak być bo dochodzi do włącznika czarny kabel czyli masa i do tych dwóch pinów. W moim case jest tak że gdy odpalam ciągnik to wałek stoi a po chwili ma 200 obrotów. Dodaje gazu a obroty powoli spadają do ok 50 i za chwilę wzrastają zależnie do obrotów ok 350-400 obr. Później jak znowu popatrzę na obroty to jest 100 obr. I już sam nie wiem czemu tak się dzieje i co steruje tym wałkiem. Na włącznik nic nie reaguje. Czy tu jest jakieś zwarcie że wałek tak świruje czy co?
  7. Włącznik WOM

    U mnie jest tak że na pinie 1 i 3 jest napięcie, a na 2 i 4 nie ma. Gdy zetknę ze sobą 1 i 2 to prąd na tych pinach znika a na 3 nadal jest. Gdy zetknę 3 i 4 to na nich prąd znika a na 1 jest prąd. Tak ma być ? Bo gdy podnoszę grzybka albo opuszczam to na wom nie ma żadnej reakcji. 
  8. Włącznik WOM

    próbowałem podłączyć kable od włącznika na krótko ale to nic nie pomagało. Jest ich 4 także nie wiem jak je konkretnie połączyć ze sobą. Próbowałem różnych kombinacji. A co do elektrozaworu to podałem mu prąd z akumulatora to było słychać takie ciche pykanie. Także skoro jest prąd na elektrozaworze i kablach do włącznika WOM to ten włącznik musi być wadliwy.
  9. Włącznik WOM

    kable sprawdziłem już wcześniej i wszystkie są dobre ( przewodzą prąd z jednego końca na drugi ) a jeżeli chodzi o elektrozawór to nie sprawdzałem. A jak go najprościej sprawdzić? podpiąć na krótko i czy prztyka czy inaczej?
  10. Włącznik WOM

    ok tak zrobię jak traktor wróci z prac polowych .
  11. Włącznik WOM

    Tak to jest żółty grzyb
  12. Włącznik WOM

    Witam Wie ktoś czy jest możliwość sprawdzenia włącznika WOM w case mxm 140 czy działa?  Ponieważ nie działa mi WOM i rozebrałem włącznik i tam są dwie pary blaszek. Na jednej dolnej jest ok 12 V a na jednej górnej jest ponad 13 V ale jak tą okrągłą blaszką zetkę te dwie górne lub dolne blaszki to prąd zanika. A przecież powinien przekazać napięcie na drugą blaszkę. Czy tak ma być czy włącznik jest zepsuty?    Dziękuję i Pozdrawiam  
  13. niedziałający WOM

    Wie ktoś może który elektrozawór jest od czego? Bardzo jest mi to potrzebne, Jak ktoś coś wie to bardzo proszę o odpowiedz
  14. niedziałający WOM

    A który to jest elektrozawór od WOM a który od 4WD? Bo mam instrukcję z NH TM ale tam jest inne rozmieszczenie ich niż w case mxm
  15. niedziałający WOM

    Witam Posiadam Case MXM i jest w nim ten problem że nie działa w nim WOM. Na kablach nie ma w ogóle prądu. Z alternatora do modułu Emu dochodzi prąd ale już z niego nie wychodzi. Wysłałem do naprawy ten moduł ale nic to nie zmieniło, nadal nie działa. Nie wiem co z tym zrobić. I po naprawie modułu pokazało mi błędy P22 i P23 PTO. Co one mogą oznaczać?   Pozdrawiam
×