Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam pytanie jak prawidłowo mają być napięte łańcuchy w podajniku zbożowym i kłosowym? i drugie pytanie w zbiorniku na zboże idzie ślimak n rurce u mnie jest już na wykończeniu chciałem kupić parę zwojów spirali i na spawać na rurkę nowe ale bladego pojęcia nie mam czy one prawo czy lewo skrętne są

Opublikowano (edytowane)

Lucas CAV_2.jpg

Prawdopodobnie winne są oringi/pierścienie simmera na rysunku po lewej stronie. Zapewne też idzie paliwo do oleju w takim przypadku. Może też cieknąć spod pokrywy dźwigni i w przelewu

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
sznajdik napisał:

Mam pytanie jak prawidłowo mają być napięte łańcuchy w podajniku zbożowym i kłosowym? i drugie pytanie w zbiorniku na zboże idzie ślimak n rurce u mnie jest już na wykończeniu chciałem kupić parę zwojów spirali i na spawać na rurkę nowe ale bladego pojęcia nie mam czy one prawo czy lewo skrętne są

Mają być tak napięte by łańcuch na dole nie wisiał jak szmata tylko delikatnie oplatal zebatke. Nie poprawiaj tego ślimaka w zbiorniku,on taki ma być. Sam popełniłem ten błąd i dodałem tylko jeden zwój. Efekt był taki że wszystko zboże powyżej ślimaka znajdowało się tylko po lewej stronie kombajnu i się przesypywalo przez wlaz a po prawej stronie była pusta przestrzeń.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

U mnie jest sprężyna i kawałek linki, w pozycji 45 stopni sprężyna praktycznie nie jest napięta

Podeślesz zdjęcie.

Opublikowano

Mam pytanie: Czy licznik obrotów młocarni i licznik obrotów skrzyni to ten sam licznik? Czy obojętne jaki się kupi, czy musi być konkretnie to tego (w opisie licznika) ? Potrzebuję licznika obrotów skrzyni, miałem stary czarny wyskalowany od 1 do 15, a te nowe mają minimalnie większą skalę czy to nic nie zmieni. Jeszcze jedno jakie obroty wskazuję ten licznik normalnie, bo mi od zakupu kombajnu od nie działał i planuje teraz kupić nowy. 

Opublikowano
Tomasz3 napisał:

Mam pytanie: Czy licznik obrotów młocarni i licznik obrotów skrzyni to ten sam licznik? Czy obojętne jaki się kupi, czy musi być konkretnie to tego (w opisie licznika) ? Potrzebuję licznika obrotów skrzyni, miałem stary czarny wyskalowany od 1 do 15, a te nowe mają minimalnie większą skalę czy to nic nie zmieni. Jeszcze jedno jakie obroty wskazuję ten licznik normalnie, bo mi od zakupu kombajnu od nie działał i planuje teraz kupić nowy. 

chodzi ci o zegar czy samą przekładie obrotów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v