Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.02.2013 o 14:27, APTURS napisał:

Panowie do czego mogą służyć przełączniki widoczne na załączonym zdjęciu. Znajdują się one u mnie w mercatorze 70. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Na tym zdjęciu będą lepiej widoczne.

post-62668-0-89020900-1361107229_thumb.jpg

post-62668-0-01870300-1361107664_thumb.jpg

Nabyłem Mercatora (bez numerów, po prostu Mercator), powiedzcie mi, co to za dwie dźwignie w tych slotach obok dźwigni zmiany biegów ?

Tzn na fotkach nie ma dźwigni, tylko wycięcia, a u mnie są 

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

OK, to jeszcze pytania:

Jak się przestawia kierownicę ? Wiem, ze można

Czy można regulowac fotel kierowcy ? Obecnie jest dla krasnoludków max 140cm wzrostu

Jakie filtry pasują do paliwa ? (mam na 2 wkłady)

Od czego jest ten smieszny pedał przy kolumnie kierownicy ? Rozłącza napęd hederu ?

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Musze doprowadzić złomka do stanu używalności - wymienić przewody od paliwa bo wszystko poskręcane na farbę , drut i powertasme i się będzie zapowietrzał

W hederze trzeba by wymienić chyba bagnety albo chociaż stalki i kosę

w sieczkarni komplet noży plus pasek od napędu

reszta wyjdzie w miarę zaglądania

pyrka sobie delikatnie, ale ten temat z perkinsach mam już opanowany

Opublikowano (edytowane)

U mnie spód wygląda OK, ale i tak będę heder poprawiał, to zajrzę

Sprawdzałeś, ile płynu wchodzi do chłodnicy ? Mam kupione 20l płynu

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Wygląd :D

Na poważnie - przegląd bagnetów, palce w slimaku do wymiany bo są ze 4 w sumie, ale to już mam ogarnięte ze swojego małego Claasa jak to zrobić, wstawię rozdzielacze łanu ze swojej Europu, a przynajmniej jeden, podpawam gdzie tam cos pęknięte, trochę pierdołek się nazbiera

Opublikowano

Blacha jest pojedyńcza 2mm gruba. Wymieniałem w zeszłym roku.

Jest z tym trochę roboty żeby rozszlifować wszystkie zgrzewy a są naprawdę mocne. No i problemem jest to że wszystkie ślizgi też są  zgrzane do blachy. A przed położeniem nowej blachy  wszystkie ślizgi trzeba przyspawać oddzielnie  do konstrukcji hedera żeby możliwe było dokładne  zagięcie blachy.

Także życzę wam aby wasze hedery miały jak najzdrowsze blachy :P

Opublikowano (edytowane)

Rozbierałem cały slimak , tzn została mi tylko rura. Z ojcem zabrało nam to 1,5h roboty zeby wymienić wszystkie palce i poskładac wszystko do kupy . Tak, wiem o gumkach, ale sąsiad ma na to jakiś patent że to sprawnie idzie.

w małych Claasach nie ma gumek

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Witam

Kiedyś pisałem o termostacie do senatora (przemierzyłem obudowę i zakupiłem większy średnica 70mm), teraz mam pytanie bo z jednej strony w obudowie zapiera się o kołnierz i przykręcając do silnika termostat zaprze się o silnik, czy powinna być taka tulejka jak przy termostacie w ursus 330.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v