Jak zrobic drzwi przesuwne?
Przez
szymon15, w Zrób to sam
-
Podobna zawartość
-
Przez crickmaverick
Witam jest zima i jak to w zime bywa z nudów przerabiam przyczepe d44 lub d35 nie wiem dokładnie, na wywrotkę. Przyczepa była sztywna ale chce dorobic jej wywrot, w podstawie ma ceownik goracowalcowany 100 x 50 mm ścianka 6mm, skrzynie muszę wyspawac i zastanawiam sie czy na rame wywrotu użyć tego samego ceownika 100 x 50 scianka 6 mm czy np może byc profil zamknięty 100 x 50 ścianka 4mm. proszę o doradzenie jaki profil wybrac. Dodam ze wywrotka ma słuzyc głownie do kiprowania zboża i sporadycznie raz na rok do przewozu ziemi torfu itd. Napomnę także ze wywrot będzie na 2 siłowniki tylko na boki, burty będą dolno uchylne wiec tył i przód skrzyni będzie sztywny.
będę wdzieczny za podpowiedz i prosze nie pisz w komentarzu (nie warto tego robic, nie lepiej kupić gotowa?, szkoda kasy, po co sie męczyć) proszę o porady tylko zgodnie z zadanym pytaniem dzieki.
-
Przez SebastianWlizlo
Witam,
Przymierzam się do budowy podbieracza płachtowego ale niestety nie wiem jak przymocować palce. Wiem jak taki podbieracz wygląda na "zewnątrz" ale nie wiem jak listwy z palcami są przymocowane od "wewnętrznej" strony.
Ktoś użytkuję taki podbieracz i może napisać kilka słów o jego użytkowaniu?
Pozdrawiam
-
Przez marcin615
Witam wszystkich! Czy ktos z was przerabial siewnik gamma aby wysiewal kukurydze, wiem ze sie zmienia tarcze wysiewajace ale rolki gniota ziarno. Opiszcie co zrobiliscie i jakie macie na ten temat zdanie
-
Przez Gacuseks
Trochę ostatnio poczytałem i wpadł mi w oczy artykuł na temat ,,intercoolerów,,. Panowie czy możliwe jest założenie intercoolera w ursusie 1012. Bo zasadniczo myślę, że można się pokusić i zapodać od nowszego ursusa lub zetora takiego wynalazku. Tylko najprawdopodobniej trzeba obliczyć jaka może być długość rur z powietrzem. Nigdy nie widziałem jak to wygląda w nowszych konstrukcjach, może ma ktoś jakieś fotki ursusa lub zetora i jest tam pokazane jak to wygląda.
-
Przez Michał8201
Niedawno kupiłem rozrzutnik obornika skorupowy 8t zachodni ale nie ma w nim gilotyny .Pytanie jest czy orientuje się ktoś w temacie czy można jakoś to zrobić samemu i jak zeby to działało (mocowania na silowniki są i szyna na gilotynę również)
-