Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z przednim napedem MF3670


12 odpowiedzi na ten temat

#1 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 08 maj 2008 - 15:25

Problem z przednim napedem MF3670 podczas jazdy po blocie z kultywatorem padl mi przedni naped i niemam pojecia co jest grane. Sprawdzilem czy prad dochodzi do elektro zaworu i niestety nie. jak moge poradzic sobie z tym problemem jako moze byc przyczyna ???? prosze o pomoc moje gg 10126946

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem MF3670 Dzisiaj, 12:11
  •  

#2 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 11 maj 2008 - 11:28

Problem z przednim napedem MF3670 niema nikoga kapetetnego w tym temacie???? potrzebuje pomocy wskazuwek co kolwiek niewiem od czego zaczac ;)

#3 Share gutomir

gutomir

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ostrołęki

Napisany 11 maj 2008 - 11:49

Problem z przednim napedem MF3670 po pierwsze prąd rozłańcza napęd bo jak sie zapala ciągnik to napęd juz jest włączony.Więc można szukać usterki możliwe że to mogła być tulejka łącząca wał od przedniego napędu z wałkiem który wychodzi z mostu(znajduje się pod silnikiem) lub mogły sie obciąć tarcze które znajdują sie w środku których jest 4 i one mają takie łebki i one mogły sie obciąć mi sie obcieły ale to 15 min roboty jak masz tarcze (ale łatwo jest to rozebrać) prpopnował bym to sprawdzić. Myślę że coś pomogłem. Pozdrawiam

#4 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 11 maj 2008 - 13:09

Problem z przednim napedem MF3670 a jakie sa koszta naprawt tych tarczy bo wal sprawdzalem i jest wszystko ok. a na jakiej zasadzie dzialaja elektrozawory?? jezeli dochodzi prad to odcina doplyw oleju???? czy jak dochodzi prad to wtedy dopiero przeplywa olej???? ;)

#5 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 11 maj 2008 - 13:11

Problem z przednim napedem MF3670 a jakie miales objawy braku napedu??

#6 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 13 maj 2008 - 10:37

Problem z przednim napedem MF3670 Gutomir sprawdzilem to co mi podpowiedziales ale wszystko jest ok ale jak silnik jest zgaszony a po odpaleniu automatycznie sie rozlacza powiedz mi czzy jest taka mozliwosc zeby elektrozawor sie zaciol a jezeli tak to moze ktos wie jak go przeczyscic albo ile kosztuje nowy?? ;) :)

#7 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 maj 2008 - 11:41

Problem z przednim napedem MF3670

Gutomir sprawdzilem to co mi podpowiedziales ale wszystko jest ok ale jak silnik jest zgaszony a po odpaleniu automatycznie sie rozlacza powiedz mi czzy jest taka mozliwosc zeby elektrozawor sie zaciol a jezeli tak to moze ktos wie jak go przeczyscic albo ile kosztuje nowy?? ;) :)

jeżeli sie rozłącza po odpaleniu to jest źle powinien byc włączony. Elektrozawór może sie zaciąć ale ni radze w niego stukac bo bardzo łatwo go uszkodzic, najlepiej wyjąc i wyczyścić a nowy kosztuje ok 1800 zł razem z cewką bo tylko tak sprzedają.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem MF3670 Dzisiaj, 12:11
  •  

#8 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 13 maj 2008 - 11:46

Problem z przednim napedem MF3670 RAFIK256 mozesz odezwac sie do mnie na gg11805893 i objasnic mi ja wymatowac ten elektrozawor bo ja jestem troszke zielony bo mam mojego MF dopiero od stycznia tego roku i nic przy nim nie robilem ??

#9 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 13 maj 2008 - 13:27

Problem z przednim napedem MF3670 dzieki bardzo wszystkim za pomoc problem zostal rozwiazany niema to jak pomoc na AF

#10 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 maj 2008 - 16:52

Problem z przednim napedem MF3670

dzieki bardzo wszystkim za pomoc problem zostal rozwiazany niema to jak pomoc na AF

co było powodem awarii???

#11 Share mavrik

mavrik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 13 maj 2008 - 18:33

Problem z przednim napedem MF3670 problemem byl zaciety elektrozawor rozebralem go i przeczyscilem i dziala jak ta lala

#12 Share 0DawiD0

0DawiD0

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 25 postów

Napisany 15 kwiecień 2009 - 17:41

Problem z przednim napedem MF3670 Mavrik mam pytanie mógłbyś mi napisać po kolei jak rozebrałeś ten elektrozawór,krok po kroku, czeka mnie to samo,chyba???poniewarz napęd mam załączony po zapaleniu traktora i działa a jak jadę pod obciązeniem to niechce się załączyć. po wduszeniu blokady mostu tył ciągnie równo a przód drapie na jedno koło, jest to możliwe????prosze o odpowiedż.
Sprawdziłem dokładniej napęd jest włączony cały czas i niemogę go wyłączyć - brak napięcia w przewodzie wchodzącym w elektrozawór,elektrozawór na 100%sprawny,jaka jest przyczyna??kostki wszystkie przeczyściłem bezpieczniki spradzone.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem MF3670 Dzisiaj, 12:11
  •  

#13 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 kwiecień 2009 - 21:09

Problem z przednim napedem MF3670

Mavrik mam pytanie mógłbyś mi napisać po kolei jak rozebrałeś ten elektrozawór,krok po kroku, czeka mnie to samo,chyba???poniewarz napęd mam załączony po zapaleniu traktora i działa a jak jadę pod obciązeniem to niechce się załączyć. po wduszeniu blokady mostu tył ciągnie równo a przód drapie na jedno koło, jest to możliwe????prosze o odpowiedż.
Sprawdziłem dokładniej napęd jest włączony cały czas i niemogę go wyłączyć - brak napięcia w przewodzie wchodzącym w elektrozawór,elektrozawór na 100%sprawny,jaka jest przyczyna??kostki wszystkie przeczyściłem bezpieczniki spradzone.

odezwij się do mnie na gg 11716213 może cos da się z tym zrobić. Jest kilka mozliwości co może być przyczyną tej awarii.

Podobne tematy