Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie wymieniłem uszczelniacze i tuleje i z poczatku duze obciazenie tzn brone talerzowa podnosił normalnie teraz po tygidniu nie chce podniesc  do końca a małe obciażenie albo pusty podnosi normalnie. W czym moze być prblem? I od początku podnosi powoli. Oleju w skrzyni nie brakuje. 

Opublikowano (edytowane)

Pompa nie trzyma. Trzymać może rozdzielacz i siłownik podnośnika. 

Jeśli podnosnik nie opada w Twoim przypadku winowajcą jest albo pompa, albo zawór przeciazeniowy. Musiał byś podłączyć zegar pod gniazdo zewnętrzne. 

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano
3 godziny temu, misiekbz2 napisał:

Trzeba jeszcze miec :D 

Przytrzymaj dźwignię hydrauliki zewnętrznej do góry bez dodawania gazu,w ten sposób sprawdziisz zawór pompy.Jak przydusi silnik będzie dobry.

Opublikowano
Dnia 14.08.2018 o 09:36, panRys87 napisał:

Podnośnik normalnie podnosi ale po podniesieniu trochę opuści i dobije. Dobije tak ze 3-4 razy i trzyma. Podczas jazdy trzyma ale potrafi czasem tak dobijac kilka razy. Dodam że kiper nie podnosi i przestał działać nagle tzn raz podniósł i opuścił, a następnym razem wogole przyczepy nie ruszył. Pompę wymieniłem 

Czy na takie objawy może też mieć wpływ zawór? Dodam że jak dobije tak ze 3-4 razy to trzyma ale słychać że pompa cały czas pracuje głośniej i trzyma tak dopóki nie wysprzegle pompy. Później znów opuści kilka razy i trzyma. Gdy dźwignię od zewnętrznej hydrauliki dam do góry nie ma żadnej reakcji 

Opublikowano

Panowie gdy podnoszę coś ciężkiego na rozgrzanym oleju to trzeba dobrze przy gazować żeby dał radę. 

Ale gdy  podniosę bądź opuszczę nie pamiętam  dźwignię wywrotu to dźwiga jak szalony.

Zaznaczam że pompa wymieniona. Może stać całą noc i nie opuści. 

Pewnie ruszając dźwignię wywrotu coś pomijam tylko co? 

Opublikowano

Nie ma żadnej wszystko zależy od stanu pompy oraz typu pompy,wyższa wydajność szybciej reaguje.Jak zimny olej to u mnie na fabrycznej czasem 5 sekund trzeba poczekać aż zareaguje jak sie rozgrzeje to od razu do góry.

Opublikowano

Gdzie dobrze zregenerują podnośnik c360? Okolice Torunia. zna ktoś dobrą i solidną firmę? możecie kogoś polecić ? jeśli gdzieś dalej to czy ktoś z was wysyłał np kurierem? 

Opublikowano

A do czego służy okrągłe pokrętło przy dźwigniach podnośnika?

Co do reakcji mojego podnośnika to czy jest rozgrzany czy nie, reaguje podobnie z lekkim opóźnieniem, pompa jest dobra cylinder i tłok nowy podnosi dobrze bez większych obrotów 500kg, liczyłem że da się reakcję regulować jakoś.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez agrof
      Witam.
      W c330 "zniknęło" ładowanie, ponadto:
      - bardzo niepokojące jest grzanie się regulatora (element który się bardzo mocno grzeje zaznaczony na fotce)
      - grzeje się również kabel, który idzie do stacyjki (osłona kabla aż się przy topiła).
      - kontrolka od ładowania gaśnie jak zwiększy się obroty

Podstawowe pytanie:
      - jak sprawdzić prądnice czy jest sprawna,
      - gdzie najlepiej zmierzyć napięcie i jakie wartości powinny być (na akumulatorze brak ładowania, a na wyjściach z regulatora jakieś dziwne wartości pokazuje)
      - co może być powodem, że się grzeje regulator (chyba że tak ma być?)

Bardzo proszę o pomoc.

-
      (zdjęcie poglądowe z internetu)
  • Dodaj nową pozycję...
v