Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Buuchhaaachaaaa!!  Ukłony Romanowi bo przestanie fedrować i nastanie ciemność. Górnik najważniejszy zawód na świecie:D:D:D

Nic dziwnego ze jak mają takie mniemanie o sobie to tyle kopalni zbankrutowało.  I teraz przepowiem najbliższą przyszłość - Roman napisze że fedrowali dobrze tylko złe szatańskie siły się na nich uwzięły

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Ulman napisał:

Nic dziwnego ze jak mają takie mniemanie o sobie to tyle kopalni zbankrutowało.  I teraz przepowiem najbliższą przyszłość - Roman napisze że fedrowali dobrze tylko złe szatańskie siły się na nich uwzięły

67751978051433526599.jpg

na niego wszystko zwale 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Buuchhaaachaaaa!!  Ukłony Romanowi bo przestanie fedrować i nastanie ciemność. Górnik najważniejszy zawód na świecie:D:D:D

dopóki nie mamy atomówki to tak 

Opublikowano

Pewnie że będzie trzepał bo nasi kretyni sa gotowi przepłacić zeby niby cos udowodnić Rosji. Kupujemy z zagranicy ropę, kupujemy gaz to kupimy i węgiel. NIe ma problemu bo to jeszcze łatwiejsze w transporcie i magazynowaniu

Opublikowano (edytowane)

hmm a ciebie też możemy wykupić twoje ziemie pod przymusem wy***ać do miasta dać prace w biedronce i dodatkowo kazać pracować co weekend a pszenice kupić po 300zł z Ukrainy 

piękna ustawa Tuska zadziała policją najedziemy ...B|

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

A co to ma do rzeczy?  Jak nie ja to wyprodukuje ktoś inny. Tak samo jak i z tobą. Nie chcesz fedrować to zrobi to ktos inny a jak sie nie będzie u nas opłacać to się kupi wegiel z Australii . Jak wykupią moje ziemie to kupie sobie gdzie indziej albo znajde sobie inne zajecie. Tęsknisz do czasów centralnego sterowania i przymusu , co ? W weekendy to ja i tak pracuje i nie biadole jak zwiazkowe etatowe lenie

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Jak nie ja to wyprodukuje ktoś inny. Tak samo jak i z tobą

chłopie co z ciebie za rolnik jeśli nie kochasz ziemi z ciebie jakiś burak bez zainteresowania   rolnik z przymusu czy jak ??

7 minut temu, Ulman napisał:

Lewacka Solidarność.

Czyli rozumiem że w niedziele pracujesz , tak?

w pracy nie lub gdy się zapisze tak  a na polu się zdarza jak zaległości w gospodarstwie  

1 minutę temu, Roman176 napisał:

Lewacka Solidarność.

hmmm współczesna czy komunistyczna ?

Opublikowano

W biznesie nie ma sentymentów i liczy się ekonomia. Masz wpojone ze musisz byc rolnikiem tak jak 3 pokolenia wstecz i dlatego tkwisz w jednym miejscu  czyli sie tak na prawdę cofasz. Z miłości do ziemi nie ma pieniędzy tylko z pracy i z myślenia. 

Jak pracujesz w niedziele to czemu nie wPISujesz się w narracje dobrej zmiany. Nie spędzasz czasu z rodziną , po bożemu w domu. Kto cie tak krzywdzi że musisz niedzielami pracować? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak pracujesz w niedziele to czemu nie wPISujesz się w narracje dobrej zmiany. Nie spędzasz czasu z rodziną , po bożemu w domu. Kto cie tak krzywdzi że musisz niedzielami pracować? 

porównaniu do innych pracuje dobrowolność a zabiegami się czasami wyrabiasz ?? miej etat nie jak ty rano wstajesz i zdążysz zabiegami  ja muszę mieć dopięty na ostatni guzik  

czyli dzień przed opryskiem zalany opryskiwacz i zbiornik z wodą  tylko mieszam i jazda..... 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

W biznesie nie ma sentymentów i liczy się ekonomia. Masz wpojone ze musisz byc rolnikiem tak jak 3 pokolenia wstecz i dlatego tkwisz w jednym miejscu  czyli sie tak na prawdę cofasz. Z miłości do ziemi nie ma pieniędzy tylko z pracy i z myślenia. 

i tu gówno prawda jeśli nie lubisz czegoś robić się meczysz  .........  czy ja tkwię w jednym miejscu  a modernizacja gospodarstwa zwyżka plonu 6 na 8 hmm sprzed większości nowe 

1 minutę temu, Ulman napisał:

A może wiele osób też chciało by pracować w niedzielę a nie moga bo im popaprani socjalisci zabronili i jeszcze za prace karać chcą

nie znam takich co za najniższą krajową by chcieli 

taka ciekawostka 

Opublikowano

A gdzie ja ci napisałem że nie lubie? Robota mi odpowiada i cieszy ale tu nie chodzi o radosną twórczość bo tak ojciec i dziad robił a o biznes. Przywiązanie do ziemi  nie może przesłąniać realiów w których się funkcjonuje. Prowadzę jeszcze inną działalność  i umiem sobie siebie wyobrazić poza rolnictwem. 

Większość maszyn masz nową a UE taka jest zła?

To że nie znasz nikogo kto za minimalna chciałby pracować to nie znaczy ze tak jest . Z resztą - co masz napisać jak popierasz związkowych nierobów z Solidarności.  Jak tym na minimalnej było tak xle to czemu nie zmienili roboty by mieć weekend wolny? Do tego zakaz obejmuje wszystkich a nie tylko tych z płaca minimalną. Czemu inni nie moga pracować bo się mniejszości nie chce?

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

To tylko potwierdza moje spostrzeżenia. I w ogóle mi nie do śmiechu.

W radiu o tym mówili parę dni temu.  

Tak sobie dziennikarze poradzili,  to co są w stanie zrobić obce służby? Słabo to wygląda. 

@romek

RMF? A co z polską racja stanu? Skoro RMF zdaniem towarzysza  Piotrowicza  niekoniecznie działa dla dobra kraju,  czyli masakrowanie powcow jest sprzeczne z interesami kraju? Naprawdę się już gubię. 

@ulman

Ekonomia ekonomia, ale tu się trochę do zdania Romka muszę przychylic. Nie można wszystkiego robić tylko i wyłącznie na podstawie chłodnej ekonomicznej kalkulacji. Ja teraz z ziemi nie mam dużych pieniędzy, bo większość kasy idzie spowrotem w gospodarkę, przez ileś las rodzice nie inwestowali, bo chcieli zapewnić kasę na wykształcenie dla mnie i brata,  no i teraz trzeba to wszystko nadrabiać, maszyny,  budynki itd. Mógłbym spokojnie ziemię wydzierżawic i sobie z wypłaty żyć +kasa z ziemi. Ale jak tydzień nie mogę pojechać na wieś to uj mnie strzela. Jak pojadę,  coś troszkę porobię chociaż, to od razu jestem spokojniejszy. I nawet jak jest słabszy rok,  to nie myślę o rzuceniu tego. Wiem,  że te przywiązanie do ziemi, to głupia sprawa, ale ja poza rolnictwem siebie nie widzę. 

Opublikowano (edytowane)

Kilka razy słyszałem - chłop jak się nie narobi to chory.
Unia ćwiartkę zamierza urwać z subwencji i innych funduszy dla Polski i nie tylko.
Nie chcesz robić to ausweis stracisz a jak by co więcej , do gazu.
Nie chcesz wykonywać poleceń Brukseli, proszę bardzo ale subwencje stracisz a jak by co więcej , do ruskich.

czyli jednak teraz mamy lepsze czasy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

jak z gazem a później ulman pisze jak to ameryk on  na nas kasę trzepie 

32203129_116495722505217_320900279393950

A co napiszesz o płonących i to od wielu dni kilku nie legalnych śmietniskach. W Gdańsku była awaria ale pisowska propaganda łatwo podciąga to pod politykę. A dlaczego nic nie piszą o dzikich wysypiskach, które rosły sobie przez ostatnie 2,5 roku pod okiem pisowskiej władzy. Gdzie była prokuratura i służby. Czyżby były zbyt zajęte gnębieniem opozycji za udział w protestach i marszach. Jak z tymi co protestowali w sprawie Anders gdzie odbyło się pięć rozpraw w kilku instancjach.

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

RMF? A co z polską racja stanu? Skoro RMF zdaniem towarzysza  Piotrowicza  niekoniecznie działa dla dobra kraju,  czyli masakrowanie powcow jest sprzeczne z interesami kraju? Naprawdę się już gubię

uwielbiam mazurka dla mnie jest przykładem dziennikarstwa a co tam dzieje się dzieje w tvn ze tak wszyscy spier.....?? jakieś Rosady ? 

9 minut temu, hubertuss napisał:

A co napiszesz o płonących i to od wielu dni kilku nie legalnych śmietniskach. W Gdańsku była awaria ale pisowska propaganda łatwo podciąga to pod politykę. A dlaczego nic nie piszą o dzikich wysypiskach, które rosły sobie przez ostatnie 2,5 roku pod okiem pisowskiej władzy. Gdzie była prokuratura i służby. Czyżby były zbyt zajęte gnębieniem opozycji za udział w protestach i marszach. Jak z tymi co protestowali w sprawie Anders gdzie odbyło się pięć rozpraw w kilku instancjach.

ty majaczu  ustawa śmieciowa napisała po a te wysypiska co się palą   to z Niemiec itp  za odbiór unia płaci 300zł za tone  no ładnie się bierze kasę a później niema co zrobić z śmieciami to się podpala a z tą oczyszczalnią naprawdę jesteś taki głupi ??   wierzysz w awarie pomp ?? projekt przewiduje w każdej oczyszczalni pompy>> pompy zapasowe>>> pompy rezerwowe >>>> i pompy awaryjne wierzysz to ze żądne nie zadziałały ??  to ten co gadał ze biedota bawi sie za 500+ i niema miejsca na plażach 

4 godziny temu, Ulman napisał:

Większość maszyn masz nową a UE taka jest zła?

unia zła ja dobry biznesmen :P chciałem kupić ursusa 150 koni nowego ale niech dają sobie spokój  

Opublikowano (edytowane)

Roman majaczem to jesteś sam. Adamowicz wylał socjalnie g do rzeki a jak płoną wysypiska lewe to już wina Niemców i UE i oczywiście PO. Kogo obchodzi skąd są śmieci? Pis ma władze w Polsce kontroluje służby i prokuraturę więc niech pilnują porządku by nikt lewych śmieci gdzie popadnie nie składał i tyle w temacie. Zamiast rozdmuchiwać sprawy opozycji i po kilka razy kierować do sądu za nic jak w przypadku Suwałk i kampanii Anders to niech się wezmą za sprawy w których naprawdę robione są szkody dla kraju. Nie dawno widziałem w tv reportaż o tym, że w Polsce najlepiej ze wszystkich krajów kwitnie produkcja lewych fajek i co? Jak sprawa wypłynie to też napiszesz, że wina Po i może Niemców bo te fajki kupują.

Przykład z prawie przed roku jak się kręcił ten biznes pod okiem pisu.

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nielegalne-wysypisko-w-strzyzowie-jest-sledztwo,763209.html

A was mami wasza propaganda, że Adamowicz specjalnie wylał ścieki do rzeki. A co wam powiedzą o śmieciach?

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/jak-dzialaja-nielegalne-fabryki-papierosow-reportaz-superwizjera-juz-jutro-o-20-00,836300.html

Czyżby następcy rządów pis mieli argument do powołania komisji śledczej w której będą udowadniać jak pis przymyka na to oko. Tak jak pis chce udowadniać teraz po że przymykała oko na przekręty z vat?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A toż przeca mieli my ministra środowiska, który zajmował się kornikiem a importem śmieci już nie. Może nikt mu nie powiedział że powinien?:D

Opublikowano

Prawa jest taka, że teraz wyłazi to wszystko czym się ten rząd nie zajmował bo musiał zajmować się bzdurami i zwalczaniem opozycji. Zajmowano się wyrębem puszczy dla zasady. A jak pokazuje wklejony przeze mnie reportaż z sierpnia zeszłego roku śmieciowy biznes kwitł w najlepsze. A teraz to wina PO, Niemców i UE. A dla zamaskowania sprawy pierze się mózgi pisowcom Adamowiczem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v