Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Poco zadajesz mi pytania skoro  wiesz  co myślę  ????

xDxDxD

Będę wiedział że nie muszę  ci  odpowiadać  bo ty i tak wiesz lepiej co ja myślę  :D  :D 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Jedni bez pomocy państwa nie przetrwają, drudzy przetrwają choć mogą być napiętnowani w kontekście z kim idą do łóżka. Jest tu jakaś różnica?

Gość marekfarmer
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Jedni bez pomocy państwa nie przetrwają, drudzy przetrwają choć mogą być napiętnowani w kontekście z kim idą do łóżka. Jest tu jakaś różnica?

Różnicy  w prawie  do  Manifestacji  nie ma żadnej.

A różnica  w upodobaniach   nie ma znaczenia  w kontekście  manifestacji, Bo nawet na Manifestacjach  KOD  miałeś  Ubeka  obok  członków  Solidarności  prześladowanych  przez  tych pierwszych.

Niektórzy  niepełnosprawni nie poradzą sobie  bez  pomocy Państwa  masz rację   ale jak  widać na Proteście  są  tacy którzy mogą  pracować  i pracowali bądź  nadal pracują  a opowiadają  co   innego.

Większość  organizacji reprezentujących osoby niepełnosprawne  dogadały się z rządem  została garstka  jak było widać na nagraniach   pod silnym naciskiem byłej posłanki  ,,Nowośmiesznej,,

Opublikowano

Ło kurna . Tak na oko stwierdza kto może pracować , a kto nie . o.O

Opublikowano

Między chcieliby a mogą, albo powinni, w ich przypadku jest zajebiaszcza różnica. Pozornie mógłby, bo ma dwie ręce, rozładowywać węgiel z wagonów. Ale nie może. Mógłby naprawiać silniki, ale przygotowanie dla niego stanowiska pracy wymaga tak dużych nakładów że nie ma to ekonomicznego uzasadnienia. Czynników jest sporo. Dlatego kiedyś napisałem aby pracę traktować jako dodatek do rehabilitacji. To ile jest warta jest sprawą drugoplanową. 

Opublikowano

A powiedz jak wyglądało te "ukrywala  jak mogla"? 

Z artykułu widać wyraźnie w jakim kierunku idzie narracja. Jak przedtem okupowala sejm to też była sympatykiem po? 

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Między chcieliby a mogą, albo powinni, w ich przypadku jest zajebiaszcza różnica. Pozornie mógłby, bo ma dwie ręce, rozładowywać węgiel z wagonów. Ale nie może. Mógłby naprawiać silniki, ale przygotowanie dla niego stanowiska pracy wymaga tak dużych nakładów że nie ma to ekonomicznego uzasadnienia. Czynników jest sporo. Dlatego kiedyś napisałem aby pracę traktować jako dodatek do rehabilitacji. To ile jest warta jest sprawą drugoplanową. 

Wszystko zależy od  człowieka  dla jednych  praca  jest drugoplanowa  dla  innych pierwszoplanowa.   Pocisnąłeś z grubej rury  ale  np. w recepcji  w sekretariacie Call Center itp  praca  dla  niektórych niepełnosprawnych by się  znalazła. Znam kolesia co   prowadzi warsztat ślusarski  i  zatrudnia  osobę niepełnosprawną  :)  i zapewniam cie  że  ten niepełnosprawny  jest  bardziej zadowolony z wypłaty  jak z tej renty 

daron64

Poco sie pytasz jak i tak wiesz lepiej co ja myślę

Opublikowano (edytowane)

Niestety jesteś dla mnie jak magneto w tym głupim helmie  dla prof.  xaviera. Tamto to był jednorazowy strzał. Ale jak widać po braku zaprzeczenia -  dość celny. 

A już tak żeby być czepliwym  - nie pytam siebie,  tylko ciebie. 

Edytowane przez daron64
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Marek - czy można swoją osobą i zaangażowaniem pomagać innym, bardziej przez los dotkniętym?

Można  a co ktoś  ci broni  ???

Gość marekfarmer
Opublikowano

wytykam kłamstwa

Bo  Liderka Protestu  opowiada że  jej syn jest niezdolny do pracy nie może jej znaleźć  i walczy dla niego o  500zł   a 2 lata wcześniej  prace  dostał  więc   kłamie  czy jak ???

Gość marekfarmer
Opublikowano

Problemy  z Czytaniem  masz   ja widzę tam stoi jak byk   ,,Pierwszy dzień kuby  w Pracy  ,,

Opublikowano

Ciekawe czy marek w ogóle widział jak ten chłopak się wypowiada. Psychicznie wygląda ok,  ale fizycznie, no nie wiem jak miałby pracować. 

To jak tam marku odpowiesz jak to ona starała się ukryć? 

A może ktoś po prostu chciał,  żeby chłopak czuł się potrzebny? 

Opublikowano (edytowane)

Marek, ja konfrontuję pewne nabyte doświadczenia życiowe i posiadaną wiedzę z tym co czytam.A gdyby tam było napisane tak. " Musieliśmy mu w końcu znaleźć jakieś zajęcie bo siedzenie w domu było nie do zniesienia. Niech mu się wydaje że jest potrzebny a jego życie ma jakiś sens." To by według Ciebie lepiej odzwierciedlało całą sytuację? Wtedy nie doszukiwałbyś się oszustwa?

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v