Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

Nie PiS Marku, tylko lewica.:D

E tam

Lewica  Prawica  co to za  różnica  ważne  aby  mi  w skarpecie   kasy  przybywało

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Mamy oszołoma Trumpa i jeszcze nie jeden numer z ropą nam się szykuje. Przy okazji nasi muszą jakoś upchnąć planowany podatek, tak aby elektorat nie zauważył iż właśnie płaci on a nie jak zapowiadano koncerny paliwowe. Diagnoza Ulmana sprawdza się. Nie ma takiej opcji abyśmy, jako odbiorcy końcowi nie dołożyli do tego interesu.

Prezes Orlen zapewnia w TVP że oni pokryją koszty i zapewne Lotos zrobi to samo. Jeśli założyć że to prawda to trzeba być nienormalnym żeby wprowadzić taki podatek a nie wyciągnąć kasę bezpośrednio ze spółek skarbu państwa. Zawsze za podwyżke podatków płaci konsument i jeśli ktoś wierzy że tego podatku nie zapłaci,- jest nienormalny. 

23 minuty temu, hubertuss napisał:

Czy jest afera czy nie ma to się okaże. Nikt nie pisze, że Gawłowski jest nie winny temu co zarzuciła mu prokuratura. Ale to, co robi osoba w wynajmowanym od niego mieszkaniu mógł nie wiedzieć. I kto wynajmował komuś mieszkanie lub wynajmował od kogoś wie jak to działa. 

Ogólnie to co robi polityk po pracy nie powinno nikogo interesować bo to naruszenie prywatności i dóbr osobistych. Tak ostatnio stwierdził senator Jackowski wymachujący ochoczo fujarą  w miejscu publicznym.

Opublikowano
https://www.topagrar.pl/articles/ziemniaki/unia-idzie-na-warszawe/ Chłopaki mają bardzo fajne żądania, ale to tylko marzenia. Dobrze będzie jak pisiory zrobią z 3 i powiedzą że reszta jest nierealna 😁
Opublikowano
Ropa drożeje a potem jest korekta. Na stacjach będzie tak, że paliwo pójdzie w górę a korekty nie będzie. Podatek w ten sposób zapłaci konsument.
Nie zastanawia Was jak dziennikarz dowiedział się do którego kwiatuszka zadzwonić aby z nim porozmawiać w mieszkaniu Gawłowskiego? Tylko jedna dziewczyna pracuje w Szczecinie? I ten Gmyz - ten to ma wejścia...
Opublikowano
16 godzin temu, daron64 napisał:

Tak sobie czytam ten Twój link i czytam i sami w artykule stwierdzają,  że wynik finansowy zawdzięczają w głównej mierze cenom - zysk netto w porównaniu z poprzednim rokiem mniejszy o niecałe 2mld zł,  natomiast przychód że sprzedaży większy o ponad 2mld zl.. 

Do tego marne pół mld zł na "dodatkowe świadczenia dla pracownikow" 500mln/26tys pracowników = prawie 20tys dodatkowych świadczeń na jednego pracownika.  Nieźle. Oczywiście wypracowuja  zysk,  to czemu nie,  chodzi mi ogólnie, że niezła kasa. 

wszystko fajnie jak napisałeś ale w realu dużo gorzej 20tyś dodatkowych świadczeń tak ale to takie świadczenia darmowe szczepienia  dla rodziny prywatne badania itp idt 

prywatny lekarz ktoś korzysta tak ludzie chorzy z chorobami zawodowymi jak masz chore dziecko  lub żonę  a najgorsze jest w górnictwie cholerne opodatkowanie mojej pensji

moja składka chorobowa 300zł   ubezpieczenie drugie tyle  a reszta socjalu przechytrzają Związki tu masz biuro podroży zobacz sobie 

http://www.zzg-zofiowka.neostrada.pl/wycieczka.html

dostaje na rękę 3,6tyś  to dużo  ?? 

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

No chyba dużo , skoro nadal tam pracujesz . :D

a co mam jęczeć jak ty ??

Przed chwilą, Ulman napisał:

To na dwie masz 7200. Całkiem nieźle:D

pośmiewny jak zawsze  

Opublikowano

Gdzie ja jęczę . Mi się wszystko podoba . Ty narzekasz ,:D

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

...a najgorsze jest w górnictwie cholerne opodatkowanie mojej pensji

moja składka chorobowa 300zł   ubezpieczenie drugie tyle ...

Romek daj na luz, bo za chwilę jeszcze zrozumeisz, skąd rząd ma pieniądze.

Opublikowano (edytowane)

daj jakiś dobry przykład t 2 skuteczny i niedrogi  po nazwie specyfiku a nie po supstanacji 

19 minut temu, Elektryk napisał:

Romek daj na luz, bo za chwilę jeszcze zrozumeisz, skąd rząd ma pieniądze.

mam bardziej irytujące pytanie gdzie one się tracą ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

za 200 to bardzo drogo. Weź sobie Adexar albo Elatus w pełnej dawce i "bedzie pan zadowolony" Za 150 pln jest cała masa nie gorszych rozwiązań. No ale koniec bo nas mody za offtop za tyłek wezmą

Opublikowano
Cytat

Kaczor to zwykły tchórz bez honoru

powiedz mu to prosto w oczy,     prędzej w gacie byś narobił 

benz będzie poniżej 4zł więc przygotuj sobie już teksty

• Like 1
Opublikowano

Nie po to Trump straszy sankcjami firmy europejskie handlujące z Iranem, żeby benzyna nagle spadła poniżej 4PLN. Ktoś z kimś już się dogadał. 

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że benzyna czy ropa nie będzie po 4 zł. Tym bardziej, że pis dołożył do ceny jeszcze 10 groszy. Ogólnie pis zafundował Polakom kilka podatków. A jeśli ktoś robi zakupy to zauważył jak bardzo podrożała przez ostatnie dwa lata żywność. 

A co do Kaczyńskiego i tchórza. To widać po protestach w sejmie. Tusk jaki był taki był ale miał jaja by iść do protestujących. Kaczyński się boi. Podobnie jak Szydło.

A co do Nowoczesnej jak chcą niech się rozpadają. Widać nie nadają się do polityki. Cześć przyłączy się do po a część wyleci z sejmu. Proste jak drut.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, nie napisał:

powiedz mu to prosto w oczy,     prędzej w gacie byś narobił 

benz będzie poniżej 4zł więc przygotuj sobie już teksty

Jeśli nie jesteś w stanie pojąć,  choć wydawało mi się, że jest to dość przejrzyście napisane, to tam było pytanie,  kilka opcji do wyboru. Znasz jakieś inne? Albo może Ty odpowiesz dlaczego planują podwyżkę,  skoro Kaczor mówił,  że trzeba tylko odwagi i można obniżyć? 

Do ewentualnej rozmowy  z Napoleonem z Żoliborza raczej nigdy nie dojdzie, za niskie progi byśmy się kiedyś spotkali. 

Ale,  czym cię pewnie zaskocze,  osobiście uważam,  choć się z jego podejściem i sposobami działania kompletnie nie zgadzam, że facet może faktycznie robi to,  co uważa za słuszne i potrzebne dla kraju(pomijając działania pod sondaze),  ale już całe jego otoczenie to zwykli dorobkiewicze,  którzy zrobią i powiedza wszystko żeby tylko się do koryta dopisać i przy nim utrzymać.  Jak widzę te wszystkie zera, kempy , blaszczakow, suskich, czarneckich, kurskich,  to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. 

Jak będzie poniżej 4zl to im przyklasne i powiem,  że dobrze się spisali - o ile będzie to ich zasługa,  a nie spadku cen na światowych rynkach.   W przeciwieństwie do zatwardzialych pisdzielcow nie mam problemów z pochwała  czegoś, co uważam za dobre, nawet jeśli jest to zasługa obozu politycznego,  z którym się  nie identyfikuje. 

Edytowane przez daron64
Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

daj jakiś dobry przykład t 2 skuteczny i niedrogi  po nazwie specyfiku a nie po supstanacji 

Ja ci  Polece  Duet Ultra 

Umnie od lat już  idzie T1  Duet Start  T2 Duet Ultra  i  zboża  czyściutkie

1 godzinę temu, mirro napisał:

Nie po to Trump straszy sankcjami firmy europejskie handlujące z Iranem, żeby benzyna nagle spadła poniżej 4PLN. Ktoś z kimś już się dogadał. 

Najprawdopodobniej  Nataniahu  z Putinem 

A jak wszyscy wiedzą   Izrael  trzęsie  całym  światem

Opublikowano

Chyba że Trump zauważył iż za bardzo przyduszono Rosję ekonomicznie i trzeba jednak aby ceny paliw wzrosły. Skoro zmienia się układ sił na dalekim wschodzie i Korea już nie bardzo chce iść na noże, to może czas przystopować Chiny?:D Szkoda że nasi miłościwie panujący nie byli o te dwa kroki do przodu w dyplomacji. 

Opublikowano

Nawet zakładając, że było te 12 tysięcy ludzi. To i tak dużo dużo więcej niż na organizowanym w tym samym czasie marszu leśników i rolników na który pis wydał zakaz przyjścia swoim ludziom. Ale tego wam wasza propaganda nie pokazuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v