Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Ty naprawdę jesteś nienormalny skoro cieszysz sie z tego ze beda ci pieniądze zabierać haha. Co ma wspólnego mój wpis z tym co Ty tu wypisujesz?

jAKIE PIENIĄDZE CZŁOWIEKU 900ZŁ TO PARA BUTÓW KOSZTUJE¬¬ROLNICY OD SIEDMIU BOLEŚCI

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ja doskonale rozumiem o co chodzi. Tylko sek w tym, że ciężko o przypadki zniszczenia danej uprawy w 70 %. Zawsze przy ustalaniu gdy coś zostanie to ci powiedzą, że nie ma tego limitu i nie ma pomocy. Jeśli w danym regionie jest susza to 30 % zniszczenia na całym gospodarstwie łatwiej uzyskasz niż 70 %. Gradobicie raczej też nie działa tylko na jednym hektarze. Tylko fala idzie i z reguły dotyka wszystkie pola danego gospodarstwa chyba, że ktoś ma duży rozrzut. Naprawdę te nowe zasady wcale nie są korzystniejsze. No chyba, że u ciebie grad, mróz i susza działają na jednym kawałku a reszty za miedzą nie ruszają.

Staszek pis obiecywał na każde dziecko 50 plus przed wyborami. Siedem razy nagrano jak Szydło to mówiła. I co wywiązał się? A frankowiczów zapytaj czy się Duda wywiązał.

aLE DLACZEGO NA KAŻDE PRZECIEŻ JEDNO DZIECKO KOSZTUJE MNIEJ NIŻ DWOJE

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Skoro ubezpieczasz uprawy to robisz to po to żeby spać spokojnie ? Kiedyś napisales ze państwo czy unia da zlotowke a za to zabiera 5 a teraz nagle sie to zmienilo :o

uPRAWY ubezpieczam alenie od przezimowania gdzieskładka równa się połowie ewentualnego odszkodowania

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Skoro ubezpieczasz uprawy to robisz to po to żeby spać spokojnie ? Kiedyś napisales ze państwo czy unia da zlotowke a za to zabiera 5 a teraz nagle sie to zmienilo :o

Od suszy niema ubezpieczenia

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ja doskonale rozumiem o co chodzi. Tylko sek w tym, że ciężko o przypadki zniszczenia danej uprawy w 70 %. Zawsze przy ustalaniu gdy coś zostanie to ci powiedzą, że nie ma tego limitu i nie ma pomocy. Jeśli w danym regionie jest susza to 30 % zniszczenia na całym gospodarstwie łatwiej uzyskasz niż 70 %. Gradobicie raczej też nie działa tylko na jednym hektarze. Tylko fala idzie i z reguły dotyka wszystkie pola danego gospodarstwa chyba, że ktoś ma duży rozrzut. Naprawdę te nowe zasady wcale nie są korzystniejsze. No chyba, że u ciebie grad, mróz i susza działają na jednym kawałku a reszty za miedzą nie ruszają.

Nie masz pojęcia  o tym dlatego  tak bredzisz.

Uzyskać 70% strat  w uprawie z powodu suszy to  nic trudnego  ja miałem w 2016 roku 85%

IUNG uznał tylko  5-6 klasy   więc nie obejmuje to całego gospodarstwa

Zresztą  PiS  dawał też  poniżej 70% strat

Lepiej jest  tak jak za PiS   bo uzyskać 30% strat  dla ludzi  posiadających produkcję  Zwierzęcą  jest niemożliwe

A tak  wszyscy dostają  kasę   za te  uprawę w których są straty  nie ważne ile % strat  w gospodarstwie  mieli  czy  10  czy 80% 

Korzystałem z Pomocy  klęskowej w 2015 i 16  i dobrze  wiem kiedy było  łatwiej  takową  uzyskać .

A w tym roku znieśli  już  ten  limit 70%  co  jest  błędem moim zdaniem.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Bo tak Szydło obiecała i to siedem razy nagrano w kampanii.

To po co nagrywałeśsiedem razy? Schetyna tysiąc nakażde obiecał i jakoś poparcie im nie rośnie ;)

Opublikowano

Staszek mowa była o kiełbasie wyborczej pisu. Obiecywała na każde dziecko i tyle. Nie dotrzymała. Więc wg waszej definicji była kiełbasa wyborcza.

Marek chcesz to sobie udowadniaj, że 70 % strat łatwiej uzyskać niż 30 %. Może i u ciebie susza działa na jednym hektarze podobnie grad i mróz. Ale w całej Polsce jest inaczej. Dodatkowo stan klęski na danym obszarze musi być ogłoszony a nie, że ci wyschnie na hektarze lichej ziemi i pójdziesz po pieniądze. I ci Pis zapłaci. Naprawdę głupszego od siebie nie znajdziesz na te swoje bajki. Może Staszek uwierzy i nikt więcej.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Bajki piszesz  ty  jak  pisze jak to  jest  w Praktyce  bo  korzystałem z tego.

łatwiej  jest uzyskać 70% strat  w uprawie  jak 30%  w Całym gospodarstiwe  ( Cała produkcja Roślinne + ziwerzęca)

A obszary  do Klęski  podaje IUNG  tak było za POgardy  i za PiS  

Nie wiesz jak było  a piszesz BZDURY

Opublikowano

hubertus mylisz się i to mocno . latem pokazywali w tv rolnika jak mu pole grad zbił a obok przez drogę u drugiego nic nie naruszone ,tak samo jest z mrozem .na lżejszych gruntach szybciej wymarznie niż na ciężkich ,ten akurat przypadek miałem sam na własnym polu.mimo że pszenica była dobrana na lekkie glebę to wymarzła a na ciężkiej  została.tak więc lepiej jest uzyskać 70% straty na działce niż 30% w gospodarstwie

• Like 1
Opublikowano

do wszystkich przeciwników PiS i 500+:

jeśli macie dzieci, lub jeśli Wasze siostry, bracia , dzieci mają dzieci, zrzeknijcie się i do zrzeknięcia się owych 500+ z racji protestu i dezaprobaty wobec poczynań rządu namawiajcie!

niech się Kaczyński i PiS za te (Wasze, "należne") pieniądze, ośmiorniczkami u sowy udławią...

a wtedy wróci wytęsknione PO i znów spokój, prawo i sprawiedliwość zapanują

no sielanka PO prostuxD

• Like 3
Opublikowano
24 minuty temu, staszek131415 napisał:

jAKIE PIENIĄDZE CZŁOWIEKU 900ZŁ TO PARA BUTÓW KOSZTUJE¬¬ROLNICY OD SIEDMIU BOLEŚCI

A czemu nie odpiszesz na moje pytanie ? Buty za 900 zl uciskają nogi i przenosi sie ten ucisk do glowy?

Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio robiles z siebie glupka i udawałeś ze nie wiesz co znaczy slowo "PiSiory" a teraz ciągle piszesz "POgardy" cos nie tak z Toba ?

Wyborcą  POgardy  jesteś ???

jedni  piszą ,,Pisory,,   ,,sPISkowcy,,  to ja mówię ,,POgardy,,

Opublikowano (edytowane)

@bezbarwny Ja jestem przeciwnikiem 500+ i innych socjali, ale moje zrzeknięcie się nie sprawi, że Państwo przestanie brać moje pieniądze na ten program. Dlatego będę brał i grzecznie odkładał na koncie dzieciaka. I nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby dać się przekupić własnymi pieniędzmi.

Edytowane przez Elektryk
  • Like 1
Opublikowano

dla Ciebie to Twoje pieniądze ale ile jest takich co do pracy nie pójdzie bo 500+ jest przecież... ktoś gdzieś zauważył, że właśnie z tego powodu bezrobocie spadło... tzn w urzędach pracy spadło tylko, w ich papierkach

Opublikowano
35 minut temu, Elektryk napisał:

Nie moje tylko dziecka, a w zasadzie będę musiał to podzielić bo tylko młodszemu będzie się należało.

Głupoty piszesz wiadomo że nikt tych pieniędzy nie odkłada bo to nie ma sensu w jakikolwiek sposób je wyda to napędza gospodarkę

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

A czemu nie odpiszesz na moje pytanie ? Buty za 900 zl uciskają nogi i przenosi sie ten ucisk do glowy?

Czytajc Twoje posty można takie wnioski wysnuć BĘDZIESZ grzeczny to może Ci mamusia  kupi pod choinkę

https://www.eobuwie.com.pl/trekkingi-meindl-vakuum-men-gtx-r-gore-tex-2844-dunkelbraun-46.html?utm_source=domodi&utm_medium=cpc&utm_campaign=domodi

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano
41 minut temu, Elektryk napisał:

Nie moje tylko dziecka, a w zasadzie będę musiał to podzielić bo tylko młodszemu będzie się należało.

Ot SOCJALISTA¬¬ CZEMU CHCESZ DZIELIĆ SKORO MŁODSZY DOSTAJE?

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Wyborcą  POgardy  jesteś ???

jedni  piszą ,,Pisory,,   ,,sPISkowcy,,  to ja mówię ,,POgardy,,

Nie jestem i nie o to chodzi tylko ze dziwiłeś sie co to jest a sam piszesz podobnie ;)

Opublikowano

Sowa i ośmiorniczki już są passe. Poza tym to odkładanie dla dziecka ma też drugą stronę. Istnieje niebezpieczeństwo iż latorośl wyda kapitał na stare BMW, albo innego Golfa i wspomoże tym niemiecki kapitał. Może też przyjąć postawę" mnie się należy i sam na świat się nie pchałem", albo "niema strachu starzy kasę zorganizują". :D

Gość marekfarmer
Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie jestem i nie o to chodzi tylko ze dziwiłeś sie co to jest a sam piszesz podobnie ;)

Tak to już  jest  ,,jak wpadniesz między wrony musisz krakać jak i one ,,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v